Mój rower, czy wystarczy dla początku.

FFaaJJaa !!
Kontakt:

Mój rower, czy wystarczy dla początku.

Post autor: FFaaJJaa !! »

kopilem rower z ramą dartmoora street style 2006
amor duro uzywany 130mm na single speedzie z kolem na tyle 24 na przodzie 26 jakies opony 23
z jednym hamulcem tylnim kiera taka za 60 dych
i jakis mostek w miare myslicie ze da rade??
i czy jak dla poczatkujacego to taki starczy ??
AnArcHy ///!!!
tinkki
Kontakt:

Post autor: tinkki »

piszesz "jakieś", "w miare" - napisz dokładniej jaka korba co za hampel, obręcze, piasty, szprychy, peadły, kiera, siodło,mostek, wkład suportu<jesli rozbierałeś>- bo nie wiem czy ktoś Ci darade to ocenić, no jakie przeznaczenie ma miec rower - podejrzewam że street...
amor i rama - jak na początek według mnie dobra...
Gość

Post autor: Gość »

tinkki dokladnie .... chociaz jak tu cos napisales to mi sie wydaje ze da . ale moze napisz dokladniej i z łaski swojej napisz w czym go bedziesz uzywac !? ... street ? ... pozdro napisz czesci i zarzuc fote
FFaaJJaa !!
Kontakt:

no ogulnie do dirt/street a ma opone z tylu 2.6 kenda na 24 kole z przodu 2.3 bejton na kole 26
no korba byla rozkrecana platformy takie zwykle za 50 dych obrecze ns jakies nie wiem dokladnie
on wlasnie bedzie gotowy na wtorek !! :) ale pisze bo nie jestem pewny czy da radee>><< a foty nie mam
AnArcHy ///!!!
SuperKoń
Kontakt:

Post autor: SuperKoń »

ej sory ale jak piszesz 50 dych to masz na mysli 50 x 10?? nie wiem gdzie Ty znajdziesz kiede za 600 albo placki za 500 :D a tak szczerze to da rade :D

[*][*][*] Giant Terrago [*][*][*]
Let's ride and don't stop flying again...
Gość

Post autor: Gość »

50 dych ( 500 zł ) dokladnie/...... Kur ale ty masz pisanie .....

kopilem rower z ramą dartmoora street style 2006
amor duro uzywany 130mm na single speedzie z kolem na tyle 24 na przodzie 26 jakies opony 23
z jednym hamulcem tylnim kiera taka za 60 dych
i jakis mostek w miare myslicie ze da rade??
i czy jak dla poczatkujacego to taki starczy ??

drugi post

no ogulnie do dirt/street a ma opone z tylu 2.6 kenda na 24 kole z przodu 2.3 bejton na kole 26
no korba byla rozkrecana platformy takie zwykle za 50 dych obrecze ns jakies nie wiem dokladnie
on wlasnie bedzie gotowy na wtorek !! :) ale pisze bo nie jestem pewny czy da radee>><< a foty nie mam

człowieku daj spokoj zasypujesz dziwnymi pytaniami sam powinienes wiedziec jak jezdzisz co ci wystarcza i co lubisz. Skad kto ma wiedziec czy jestes pro czy lanser i czy wykorzystasz ten sprzet. tyle odemnie
Lukaszek3191
Kontakt:

Post autor: Lukaszek3191 »

O rany człowieku ,po twoim pierwszym poście ludzie Cie atakują ,że głupio piszesz ,drugi post to samo ... Jak tak można.
Przetłumaczmy go ...
Będzie bike'a używał dirt/street
Rama - Dartmoor Street Style 2006
Amor - Duro D
Napęd - Single Speed/Korba - No name (rozkręcana)
Hamulec - No name
Kiera - No name za 60 zł troche kier dostaniesz:D
Pedały - No name (50 zł)
Mostek - No name (w miare :D )
Opony - Przód Kenda/Tył Bejton :P
Obręcze NS ?? Czy Ns produkuje obręcze to pewny nie jestem :D

Rozwaliłes mnie tymi postami (respect)
Pewnie wszystkie No name'y mają nazwy ,przynajmniem większość ale po cenach nie da sie rozszyfrować...

Pozdrawiam !!!
Przemooo_DH
Kontakt:

Post autor: Przemooo_DH »

oczywicie ze darade,jak na poczatek, ja zazynalen na ogurku 19" ze sztywnym widelcem...
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=106091
FFaaJJaa !!
Kontakt:

no 5 dych i podobnie poje**** mi sie i tyle ale dzieki... to moj pierwszy temat..:)
AnArcHy ///!!!
tinkki
Kontakt:

Post autor: tinkki »

chciałbym Ci szczerze doradzić- ale gdybys faktycznie pragnął się czegos dowiedzieć to sprecyzowałbyś na jakich częściach jest ten rower- jeśli już nie potrafisz to zrób te foto i podaj linka- zależy Ci to sie postaraj
Jak już napisałem wyżej- ramka i amor na początek wporzo- ale gdzie tam cały rower...
ja na poczatku jeździłem na GTIX <700zł> oszprzęt z Altusa i duro z przodu (sam przerabiałem główke na ahed)- wystarczyło- kupa grzebania, centrowania kół, wiecznie cos nawalało- ale człowiek jak zaczyna od takiego g... to uczy sie krok po kroku jak co zreperować.
Zacząć można od wszystkiego... po czasie sam bedziesz wiedział najlepiej co potrzebujesz wymienić... tylko że jest mozliwość że gdzies po drodze zrobisz sobie krzywde... ale mówi sie trudno ;)
Lulas
Kontakt:

Post autor: Lulas »

No moim zdaniem to 24 cale z tyłu w połączeniu z duro to sie chyba nie sprawdzi.
inq
Kontakt:

Post autor: inq »

Pitbull sie sprawdza, sam mam i polecam do 4x idelany, jezeli chcesz wlozyc 2 polke (z tych co podales) BOXXER 2003 powinien najlepiej sie sprawdzic, ale chyba jest on kompletny czy tez nie ma gornej polki ?

Jednak kolejna sprawa do czego chcesz przeznaczyc ten rower ?
Burzalodz
Kontakt:

Post autor: Burzalodz »

Moze tak, zaczne od tego co moze sie wydac dziwne, ale jestem kobieta i raczej mysle tu o zakupie czegos fajnego dla mojego chlopaka w przystepnej cenie- jako niespodzianka. HMM... co do przeznaczenia... pierwszy rower do bardziej ekstremalnej jazdy niz tylko asfalt.. tzn jakies wąwozy, wyskocznie.. ogólnie.. moze nie taki totalny DH ale cos czym mozna by troche adrenaliny wyzwolic..
Burzalodz
Kontakt:

Post autor: Burzalodz »

http://www.allegro.pl/item145328317_mar ... 0_bcm.html

dorwalam jeszcze jeden dwupolkowy.. ale bez osi... co wy na to? pomozcie... bo ja sie tak dobrze na tym jak wy nie znam.. :)
bartoszko
Kontakt:

Post autor: bartoszko »

hehe też licytowałem tego bombera :D aż do 30zł ;P
http://www.pinkbike.com/photo/1535081/
specjalized
Kontakt:

Post autor: specjalized »

nie przejmuj się czy da rade rower tylko go ujeżdżaj...sam się przekonasz z biegiem czasu co masz w rowerze najsłabsze
www.sap.end.pl - "JEAN FRANCOIS GOTUJE BURRITO"
http://tiny.pl/dgjw - anlbum na PB
*Misiek FR*
Kontakt:

Post autor: *Misiek FR* »

Nie jest powiedziane czy da czy nie da. Zobaczysz jak bedziesz jexdził czy peknie czy wytrzyma. Po co takie tematy, jak juz masz ten rower(tudiez bedziesz mial) to odwrotu nie ma i bez znaczenia czy da czy nie bedziesz musiał jexdzić.
..::Freeride i Street rulez::..
[s] piaste ns roller pod zwykla os, jak nowka!
ODPOWIEDZ