Shiver 2001/2002

wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

ssv to ssv tu zasada dzialania tlumika sie nie zmienia ale jakos materialow tzn inne niz dj robi swoje tez
www.mm-foto.pl
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

wookie85hmm.. chyba jednak sie zmienia... w jaki sposob tłumik jest zamontowany w USD jako SSV? od dołu jak normalnie? skoro tak to jak idzie sprężyna? zawiera sie w dolnych czy gornych lagach? no i w jaki sposob dziala ta regulacja skoro 'ssv to ssv'?

Moze mi to ktos narysować bo jakos tego nie widze:P
www.feel-free.pl
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

jest tak samo zamontowany jak nie usd , sprezyna idzie w ladze jest stosunkowo dluga bo skok duzy , regulacja od dolu
www.mm-foto.pl
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

A jak odróżnić model 2002 od 2003? Czymś się różniły,choćby wizualnie?

I jak już mowa o Shiverach, to żeby nie zakładac nowego tematu napisze tutaj. Wczoraj odebrałem swoją Shivke (podobno 03 - patrz wyżej ;)) i niepokoji mnie pewna opcja, mianowicie uderzanie bebechów o korek w prawej goleni. Pokrętła trzymają się na takich tylko zimeringach i małych nakreteczkach.
Jak podbijasz amora w miejscu to czuć uderzanie, ale tylko gdy skok przechodzi w negatywny i spowrotem wraca goleń. Czy może jest ubita spręzyna? Coś się może z tym stać albo jest to niebezpieczne w jakiś sposób? Czuje to podbijanie na tym koreczku od regulacji i mam wrazenie jakby to miało zaraz wystrzelić mi prosto w oko. Momentami pojawia się w tamtych miejscach podciekanie, ale moze od przewracania amora "do góry nogami".
Proszę o odp. bo sprawa mnie niepokoi.
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

miałem od jednego gościa kupić shivera i powiedział że owe zjawisko to nierówne napięcie sprężyn i że trzeba równo ustawić po obydwu stronach i będzie ok.

Ja mu nie uwieżyłem jakbyco, moim zdaniem coś jest nie tak...

Rozłożyliście mnie wypowiedziami o tłumikach :D
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

Tassadar Wydawało mi się że jest to kwestia nierównego ustawienia goleni w półkach, ale to nie to.
Czyli co serwis zrobic i sprawdzić bebechy bo wina leży w środku?
Napięcie sprężyn w jakim sensie?
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

Co do tych ofert z Allegro... Prosze, jaki dzis wysyp ;)

Co o nich sadzicie? W tym 02 zastanawia mnie ta pomaranczowa guma/tasma przy uszczelkach - ktos sie domysla, po co to?

No i ten 2001... Super wyglad (zlote golenie), ale czy warto...? :|
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

I jeszcze jedno pytanie - jak wyglada kwestia zapowietrzania sie modelu 2001? Mial ktos z tym do czynienia, zeby sie wypowiedziec?
ODPOWIEDZ