Kupilem uzywanego hayesa mx1 od qmpla z klamka avid sd 7 i co zrobic zeby on lepiej hamowal bo lipnie hamuje gorzej nish blackbox z tarcza 160 a ja mam 203 ;/ macie jakies patenty?
1. Isc do kumpla z reklamacją!
2. Upewnic się ze klocki sie juz dotarły
3. Odtłuscić tarcze i klocki
4. Pokombinowac z regumacja odległosci klocka, badz odpowiedniu ustawic hampel.
biko pisze:1. Isc do kumpla z reklamacją!
2. Upewnic się ze klocki sie juz dotarły
3. Odtłuscić tarcze i klocki
4. Pokombinowac z regumacja odległosci klocka, badz odpowiedniu ustawic hampel.
1. niebede odpierdalal ;p
2. klocki sie jush dawno dotarly bo sie koncza ;p
3. sa odluszczone i przepalone ;p
4. klocek jest zaraz przy tarczy drugi tesh i nawet nie wykorzystuje skoku klamki sciskam na hama i dopiero jak poderwe tylnie kolo to wtedy blokuje kolo
nieorginalne sa tylko kulki w zacisku bo przy rozbieraniu zgubilem jedna ale qmpel wymienil na takie same I jeszcze sprzezyna pekla (ta koncowka)jak naciagalem ja ale to tesh zrobione ostatni zwoj jest rozwiniety i zrobione. Slyszalem ze mozna tesh posmarowac tarcze smola
wiesz co tez mialem taki prblem przy heysah9 ale przestaly hamowac jak przez przypadek podczas ladowania roweru do auta nacicnolem klamke.od tego czasu nie dzialaja jak przed tem i nie jest to wina rysy.no hyba rze rysa to80% klocka.sam niewiem co z tym zrobic wlesciwie mam wiekrzy problem bo podzczas pruby naprawy pekl mi cycek w ktory wciska sie klocek wiec potrzebuje nowy tloczek.albo adapter.
wiesz co zrób mój kumpel miał tak samo... poradziliśmy sobie z tym tak ze wycieliśmy mały kwadracik z puszki po piwie złożyliśmy go na 4 części zeby był dość gruby.. no i włożyliśmy ten mały kawałek puszki między klocek a zacisk i hamulec cudownie zaczął hamować ... a klocki miał jeszcze dobre tzn 50%klocków było jeszcze.pozodzenia
ad topic myślę że klocki muszą ci się dotrzeć pod nową ramę, bo napewno są w trochę innej pozycji, możesz nasmarować linki, żadne podkładanie blaszek pod klocki nie pomoże
ad topic myślę że klocki muszą ci się dotrzeć pod nową ramę, bo napewno są w trochę innej pozycji, możesz nasmarować linki, żadne podkładanie blaszek pod klocki nie pomoże
Linki kupilem nowe i panczerze sproboje dotrzec klocki i moze rzeczywiscie dam te podkladki bo tam tego klocka to malo co zostalo