Manitou splice comp
Manitou splice comp
Siema.
Jakie macie zdanie na temat tego amora??? I co proponujecie oprócz niego do 500 pln???\\
PiCiA
Jakie macie zdanie na temat tego amora??? I co proponujecie oprócz niego do 500 pln???\\
PiCiA
PiCiA
greenmanczłowieku co ty pitolisz splice ma alu sterowa buhehheehe http://www.manitou.com.pl/index.php?id=splice2x06
ja pitole gorzej niż szerszu:D Picia_PLkup a sam sie przekonasz jaki jest splice a i nie patrz na wypowiedzi innych bo oni jak widzą manitou to coś ich ssie i piszą bierz dj (który pęknie jak wszystkie nie patrz na to ze gwary nie ma to marcok przecież )dajcie sobie na luzzz z tymi dj jest dużo amorów do wyboru a wy tylko marcok marcok bleeee nigdy marcoka nie kupie pewnie sie rozegra znowu wojna manitou vs marcok ale wali mnie to :D
ja pitole gorzej niż szerszu:D Picia_PLkup a sam sie przekonasz jaki jest splice a i nie patrz na wypowiedzi innych bo oni jak widzą manitou to coś ich ssie i piszą bierz dj (który pęknie jak wszystkie nie patrz na to ze gwary nie ma to marcok przecież )dajcie sobie na luzzz z tymi dj jest dużo amorów do wyboru a wy tylko marcok marcok bleeee nigdy marcoka nie kupie pewnie sie rozegra znowu wojna manitou vs marcok ale wali mnie to :D
mczuszu => To zaproponuj cos fajnego oprocz DJ-a.
Splice to gowno i temu nie mozna zaprzeczyc. I mowie to generalnie jako milosnik Manitou. Mam w swoich bikach Shermana i Minute 2:00 (a przerabialem tez w przeszlosci dwa Axele i przez krotko Splice'a), ale wlasnie jestem w trakcie zmieniania ich ma Marcoki - to chyba o czyms swiadczy?
Splice to gowno i temu nie mozna zaprzeczyc. I mowie to generalnie jako milosnik Manitou. Mam w swoich bikach Shermana i Minute 2:00 (a przerabialem tez w przeszlosci dwa Axele i przez krotko Splice'a), ale wlasnie jestem w trakcie zmieniania ich ma Marcoki - to chyba o czyms swiadczy?
czyja wiem czy splice to az taki zly amor jak mowicie.za te cene niema nic lepszego.taaa...DJ z popekana korona,kupowanie czegos takiego to czysta glupota,jest to kwestia czasu az sie rozwali,i wtedy wydajesz drugie 400zl na nowa:)jezeli bylby z peknietym busterem to moze jeszcze,bo Johny GT by ci to skleil,ale jak bedziesz mial dobry buster to predzej ci sie korona rozwali;/a wiec z deka bedzie sie zataczac bledne kolo;|.duro to padaczka chcoaiz jestem pod wrazeniem ile juz wytrzymal ,jezeli sie nie jezdzi jak worek kartofli,ale praca nie zachwyca,stary bierz splice,nic lepszego w tej cenie nie kupisz.jezeli ci sie nie spodoba to go sprzedasz z niewielka strata.A DJ to padaka , z dupy praca kloc 3 kg i jeszcze peka,naprawde niezly geniusz go musial stworzyc:P
mczuszupo pierwsze nie pisałem ze ma aluminiowa korone tylko rure sterowa!!!!!naucz sie czytać ze zrozumieniem.Po drugie sa modele splica co ma aluminowa sterówke wiec nie udawaj kozaka.Po trzecie:wszyscy pisza zeby kupił dj bo jest to najtańszty z najlepszych amortyzatrow(lepszy od duro),watpie zeby w tej cenie byl lepszy :> .Niekazdego stać na nowego shermana czy jakiegos tam boxxera czy co sobie tam wymyslisz.Opanuj sie czlowieku.Karzdy amortyzator reprezentuje inna prace i wytrzymalosć.Nic nie jest niezniszczalne,wiec pierwsze pomyśl potem zrób!!A jak ciebie to wali to po co sie odzywasz??
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
Zbigi666 => Widac, ze nie miales do czynienia ze Splicem... Jego glowny problem to wlasnie trwalosc, wiec "sprzedaz z niewielka strata" w jego przypadku nie wchodzi w gre. Najpierw (po paru dniach jazdy) zaczynaja sie wycierac czarne lagi (wiec amor wyglada jakby byl mocno zajechany - do kupujacych to przemawia), a nastepnie - po okolo tygodniu (!) JAZDY (gorzej, jak skaczesz) - amor zaczyna lapac ogromne luzy od samego hamowania (mowie o niezbyt mocnym hamulcu i tarczy 203 mm, jaka sie zwykle do tego amora zaklada). Co do jego pracy to sie nie wypowiadam, bo jak moze pracowac amor, ktory bardziej ugina sie do przodu i do tylu, a nie w gore/dol?
mczuszu => Skoro jezdziles na 3 DJ-ach, wnioskuje, ze zaden nie byl Twoj, wiec skad wiesz, w jakim byly stanie? Jak sie o amora minimalnie nie dba (dobranie parametrow, jak olej/ilosc oleju do siebie, serwis raz na sezon i uzytkowanie zgodnie z przeznaczeniem), to nic dziwnego, ze trzeszczy/przymula/rozlatuje sie. Splice pewnie w tym przypadku nie wygladalby lepiej ;) A co do tego przetlumienia - widocznie jezdziles na wersji 2004 lub nowszej, ja pisalem o 2003, ktora ma prace bardzo przyjemna.
mczuszu => Skoro jezdziles na 3 DJ-ach, wnioskuje, ze zaden nie byl Twoj, wiec skad wiesz, w jakim byly stanie? Jak sie o amora minimalnie nie dba (dobranie parametrow, jak olej/ilosc oleju do siebie, serwis raz na sezon i uzytkowanie zgodnie z przeznaczeniem), to nic dziwnego, ze trzeszczy/przymula/rozlatuje sie. Splice pewnie w tym przypadku nie wygladalby lepiej ;) A co do tego przetlumienia - widocznie jezdziles na wersji 2004 lub nowszej, ja pisalem o 2003, ktora ma prace bardzo przyjemna.
greenman przepraszam cie miało być oczywiscie sterową co nizmienia faktu ze mały błąd popełniłem ale nie w czytaniu ze zrozumieniem bo jak sie pisze posta to nie pisze sie go na cała serie manitou splice ale tak jak w temacie jest napisane "manitou splice comp" aha piszesz że jakis tam model splica ma alu sterówke no wybacz jakoś niemogłem znaleść na stronie dystrybutora może ty mi znajdziesz bo ja coś niemoge :d
Wooyektu masz racje ale musiał byś zobaczyś kto na nich jeździ amorki w zaden sposób nie są katowane a najlepsze ze ten dj który trzeszczy jest z nowego roweru którego historie znam od początku więc wiesz co ja mam mysleć o dj2 z 2005 roku no chyba nie same super latywy odrazu pomyślałem o koorwa jak tak ma wyglądać praca amora za około 2000pln no to wiesz wybacz nigdy :D