ZTM - wawa

Adams
Kontakt:

ZTM - wawa

Post autor: Adams »

Co wy na to ?
(pierwszy punkt)
http://www.ztm.waw.pl/nowy-regul.php

Zo znaczy ze rowerki za free w autobusach?
Cos mi sie to nie widzi :-)
m4kar0n
Kontakt:

Post autor: m4kar0n »

to w warszawie - a Kraków gdzie ?
GG:3376530
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

no fajowo, metrem też można rower za free?
Adams
Kontakt:

Własnie nie wiem ... czy to naprawde za free? czy tylko trzeba doczytac malymi literkami ? :-)

JA BYM RACZEJ NIE RYZYKOWAL BEZ BILETU Z BIKIEM bo od razu sie ktos przyczepi .
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

>no fajowo, metrem też można rower za free?
To jest regulamin ZTM - zatem można za free. :-)

>to w warszawie - a Kraków gdzie ?
Kraków jest daleko za Warszawą. ;-)
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

taa jak jest przepis to co za ryzyko? jezdzilem juz kilka razy i zadnego problema nie ma. wszystko tak jak byc powinno ^^ czyli rower darmo.
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Stinky
Kontakt:

Post autor: Stinky »

fajnie macie w tej wawie, u nas nawet z biletem nie mozna.... :(
Local Swinga-Swinga
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

Stinky:
Zdejmujesz przednie koło i jedziesz jak z bagażem. ;-)
Adams
Kontakt:

Stinky... we wrocku to ciezko z rowerem bo zawsze jest tlum :-) i w naszych obskurwialych autobanach nie ma sie gdzie wepchnac z bikie :-( a w ogole to wszedzie blisko :-)
Ja wole na kole niz tramwajem jechac bo mi sie rama poobija od tych nierownych torow :-) patrz SLEZNA kolo AE tam tory sa zajebiste :-) LOL
Adams
Kontakt:

No tak ale tutaj (taryfikator:-) )
http://www.ztm.waw.pl/taryfa.php
jest podana oplata za nadbagaz

Ale w sumie to jest tez to ze rower musi spelniac warunki z pkt. 14 i 15 regulaminu a wiec :

§ 14

Pasażer może przewozić w pojazdach bagaż, jeżeli istnieje możliwość umieszczania bagażu w pojeździe tak, aby nie utrudniał przejścia i nie narażał na szkodę osób i mienia innych pasażerów, nie zasłaniał widoczności obsłudze pojazdu, nie zagrażał bezpieczeństwu ruchu.
Zabronione jest umieszczanie bagażu lub zwierząt na miejscach przeznaczonych do siedzenia.
W przypadku naruszenia przez pasażera postanowień ust. 1 lub ust. 2, obsługa pojazdu może zażądać opuszczenia pojazdu przez pasażera, wraz z przewożonym bagażem lub zwierzęciem.
§ 15

Zabrania się przewożenia w pojazdach oraz wnoszenia lub wprowadzania na teren stacji metra:
przedmiotów, które mogą wyrządzić szkodę innym pasażerom przez zanieczyszczenie lub uszkodzenie ciała lub ich mienia, albo mogą uszkodzić lub zanieczyścić pojazd (np. ostrych narzędzi, przedmiotów o ostrych krawędziach lub otwartych pojemników ze smarami, farbami, chemikaliami itp.),
przedmiotów mogących przeszkadzać innym pasażerom lub narażać ich na niewygody,
przedmiotów cuchnących, zapalnych, łatwopalnych, wybuchowych oraz innych materiałów niebezpiecznych,
przedmiotów wywołujących odczucie odrazy,
przedmiotów, których przewóz środkami transportu publicznego jest zabroniony na podstawie niniejszego regulaminu lub odrębnych przepisów

Czyli rower spelnia i ok... nie place za rower :-) LOL
a raz sie sfrajerowalem :-/
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

szkoda ze niektorzy kierowcy jeszcze nie wiedza o nowych przepisach :D:D i probuja sie klocic, ze nie nie mozna. ale ja mam to w dupie, mam bilet za siebie i moze mi naskoczyc ot co ^^
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
emat-e
Kontakt:

Post autor: emat-e »

to jest zajebista opcja... przerabane tak tluc sie w 35 stopniowy upal z natolina do centrum albo na broodno... ;/ a tak metrem&autobusem , myk myk, i po klopocie... 1wszy raz jestem wdzieczny wladzom mojego miasta za cos...
http://allegro.pl/show_item.php?item=40319121 licytować;) 1000$ ma być:D
..::RogeR::..
Kontakt:

Post autor: ..::RogeR::.. »

tak metrem tez mozna za free bylem w ztm ... :D
pasqd
Kontakt:

Post autor: pasqd »

Przeciez to od pierwszego lipca obowiazuje juz. Rowery mozna przewozic za darmo w metrze, autobusach i tramwajach. Kierowca nie ma prawa Cie wypieprzyc z rowerem, chyba ze zachowujesz sie jak ostatni cham (ale to dotyczy kazdego) albo jestes tak ujebany blotem ze kazdego bys pobrudzil (dotyczy tez normalnego pasazera).

Jesli kierowca Cie wyrzuca, spisujesz godzine o ktorej autobus przyjechal, numer autobusu i zglaszasz centrali, oni to zalatwia. Jesli kanar sie czepia i nie daje wiary ze rowery za darmo mozna przewozic odbierasz mandat po czym idziesz na stacje swietokrzyska do punktu obslugi klienta, mowisz jak jest mandat uniewazniaja. Tylko pilnowac zeby kanar nie wpisal "brak oplaty za bagaz" bo nie ma jak udowodnic ze to byl rower. Jak sie kluci to mowicie ze na policje mozecie z nim pojsc i tam spisac wszystko.

I bez strachu ze cos sie stanie. Jest uchwalone wiec obowiazuje. Przynajmniej przez lato, bo w zime pewnie zawiesza te punkty, bo kto by chcial wracac ze szkoly/pracy i ocierac sie o jakis ujebany w blocie i soli rower. Nawet jesli bylby to V10 to bym sie wkurwil ;)
www.mushroomhead.prv.pl
.::GG[4839750]::.
DubinRB
Kontakt:

Post autor: DubinRB »

Ale wam fajnie...
eeeeee.....rower...
KARL
Kontakt:

Post autor: KARL »

juz dosyc dlugo tak jest ze rowerki za free to nei zadna nowosc bylo juz o tym na forum:)
JA www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=235917
ODPOWIEDZ