Wpływ wzniosu kiery na jazdę?

MarcinN
Kontakt:

Wpływ wzniosu kiery na jazdę?

Post autor: MarcinN »

Zastanawiam się czy wysokość/wznios kiery ma jakiś wpływ na jazdę/wykonywanie tricków. W tej chwili mam tiogę taskforce FR, która jest zajebiście niska i się zastanawiam czy nie opłacałoby się jej zmienić na coś wyższego.
Podzielcie się ze mną swoimi opiniami na ten temat.
Pozdrower.
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

MarcinN tak na niskiej keirze jezdzi sie kiepsko, a na zbyt wysokiej jezdzi sie z dupy. Wiec najlepiej miec srednia.
Ssij pento
Dezerter
Kontakt:

Post autor: Dezerter »

Na niskich kierownicach moim zdaniem sie źle jeździ. Lepiej zmienić na coś co ma jakieś 50-70mm wzniosu :) Ale też nie przesadzać... to też zależy jaki masz skok w amorze. W twoim przypadku (wnioskuje po opisie) celował bym w NS Pure.
http://tiny.pl/11pz <-- Bike
http://tiny.pl/pfxf <-- Action
Simek
Kontakt:

Post autor: Simek »

jeździłem miesiąc na ns pure i zmieniłem na dmr wingbar...różnica kolosalna DMR poprostu cud miUt oŻeszki(zupełnie inne kąty) jeśli masz mały skok w amorze czy też sztywniaka to lepiej wysoka kiera i na odwrót :)
cyc_ling
Kontakt:

Post autor: cyc_ling »

Tak jak Simek pisał. Ja mam tioge ta z najwiekszym wzniosem i do starego amorka (80mm) byla super a z obecnymi 130mm jest juz mniej fajnie. Owszem jezdzi sie nawet nawet ale na chopach czy streecie lepiej by bylo z nizsza.
MarcinN
Kontakt:

Post autor: MarcinN »

Pure odpada - za ciężki, raczej coś a 'la lil sista. W każdym razie dzięki za odpowiedzi.
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

ja tez mam ta tioge z wysokim wzniosem, wyglada troche komicznie z amorkiem 150, ale jezdzi sie nawet fajnie,ciezko mi powiedziec co by bylo z jakas o malym wzniosie.

EDIT: tylko sie nie pytajcie zaraz czy RST ma 150 skoku. Mam juz inny sztuciec, niz na zdjeciu w opisie.
ODPOWIEDZ