swinger czy zamula ?

qaz_Krk
Kontakt:

swinger czy zamula ?

Post autor: qaz_Krk »

witam

mam pytanie, otóz planuje zakupic swingera (4 lub 6 way'a) do akity i ostatnio uslyszałem ze te dampery zamulają. Czy to prawda ? wydaje mi sie ze nie bo przeciez to jedne z najlepszych damperów.

wyraźcie swoje opinie i wiedze na ten temat.
Bomber_GD
Kontakt:

Post autor: Bomber_GD »

Nie prawda ! Gawin ma 4waya o damper jest boski nie zamula oczywiscie masz tez regulacje tlumienia
yoonior
Kontakt:

Re: swinger czy zamula ? DC akita

Post autor: yoonior »

qaz_Krk pisze:mam pytanie, otóz planuje zakupic swingera (4 lub 6 way'a) do akity i ostatnio uslyszałem ze te dampery zamulają. Czy to prawda ? wydaje mi sie ze nie bo przeciez to jedne z najlepszych damperów.
Wszystko zależy od tego jak ustawisz poziom platformy. Ale jest trochę racji w tym, że wszystkie dampery pozycyjne są trochę mułowate w odczuciu - taka ich natura :)

Stopień zamulenia zależy od konkretnego producenta. Wg. mnie gdyby ustawić je i porównać to byłoby mniej więcej tak:

Curnutt > 5th Element > Swinger > DHX > ... > Vanilla RC

od najbardziej zamulonej konstrukcji do najmniej.

Oczywiście nie oznacza, że Swinger źle pracuje czy nie jest czuły. Po prostu pracują inaczej niż zwykłe dampery bez platformy...
Do konstrukcji jak Akita (jednozawias) są wręcz zalecane dampery typu Swinger. Poprawiają pracę w porównaniu ze starymi damperami.
Junior/G3R
www.g3riders.com
Bomber_GD
Kontakt:

Post autor: Bomber_GD »

wedlug mnie 5th element nie dorasta do swingera nawet 4way gdyz maja one to do siebie ze do pierwszego serisu potrafi ci cos wystrzelic peknac puscic uszczelka itd. . Swinger 6way wedlug mnie mimo ze to to samo co 5th element jest duzo lepiej wykonany i jesli chcesz kupowac jakiegos swingera to dorby wybor
ReplaY
Kontakt:

Post autor: ReplaY »

Sixway nie zamula w sensie upośledzania skoku. To tlyko takie złe wrażenie. Platforma musi działać żeby zapobiegać bujaniu i dla tych którzy nie są przyzwyczajeni do jej działania zawiecha będzie zamulona. Tak naprawdę w terenie damper z platformą działa tak jak "zwykły" czyli wszystko ładnie wyłapuje itp. Platforma działa tylko przy pedałowaniu niwelując bujanie. Jest to zawór czuły na specyficzne ciśnienie i nie powineneś się obawiać zakupu Siwxwaya. To bardzo dobry wybór i będziesz z niego naprawdę zadowolony.
www.foesracing.com
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

qaz_Krk To co, już nie Cane Corso...??
Gawin
Kontakt:

Post autor: Gawin »

Jak najbardziej swingery ma juz troche swoja 4-rke i jest naprawde dobrze.Na allegro mozna dostac za "grosze" 6-stke ktora rozni sie od 4 jedna regulacja a jakosc wykonania ta sama.POLECAM!!
www.gdfr.pl
ODPOWIEDZ