Kilka pytan (pod katem streetu)
Kilka pytan (pod katem streetu)
Oki... mianowicie tak sprzedaje swoj rower bo po prostu mis ie znudzil i jest ciezki i jest do wszystkiego a zaraze do niczego... Teraz chce rower zlozyc z przewaga 75% pod katem streetu i mam kilka pytan i mysle ze niektorym przyda sie jakies info z tego topicu a wiec:
- Lepiej Hope Mini '03 czy zainwestowac w Avid Juicy 5/7 ( p/t ) ?
- Czy duza jest roznica miedzy nokianami XXX a kenda k-rad 60 tpi (podkreslam 60 nie 30tpi) ?
- (Glowne) RS pike czy moze cos innego w tym rpzedziale cenowym (jako nowy pike ale cena moze dotyczyc amortyzatora uzywanego) mam na mysli glownie street nie umiem jezdzic na sztywniaku i nie chce miec mniej niz 100 - 110mm skoku bo juz sie przyzwyczailem to wiekszego skoku... (nie wiecej niz 130mm - POD QR) ?
- Jakie polecacie piasty na tyl ?
Mysle ze to wszystko i ogolnie zalezy mi na wadze roweru nie chce klocka... Rame mam zamiar kupic NS Suburbana a jezeli polecacie cos innego to rowniez piszcie :) Pozdrawiam i z gory dziekuje za SENSOWNE wypowiedzi :) :) :)
____________________________________________ ...
http://www.allegro.pl/item151144087_kon ... p_off.html <--- To moj bajk i teraz jak tak piszecie i jak sobie wszystko wyliczam to gowno mi sie oplaca... z tego co tu widzicie chce wymienic kola i amortyzator zeby zrzocic na wadze i mam na mysli wlasnie pike a kolka na s-typach z k-radami i chce zrobic SS... wypowiedzcie sie czy nie lepiej tak ?
PS. Co do hamulcy to przyzwyczailem sie do hydraulikow i jakos mi nei preszkadzaja jedynie moze przeprowadze przewod od przodu sroba przez mostek i bedzie git bo tak to mi nie przeszkadza a jak przesiadam sie na mechaniki to czuje jak by to nie hamowalo przy tych hope-ikach. Rower jest genialny ogolnie ale sam nie wiem czy robic nowy czy wymienic to co napisalem... bedzie chyba prosciej... Wypowiedzcie sie :)
- Lepiej Hope Mini '03 czy zainwestowac w Avid Juicy 5/7 ( p/t ) ?
- Czy duza jest roznica miedzy nokianami XXX a kenda k-rad 60 tpi (podkreslam 60 nie 30tpi) ?
- (Glowne) RS pike czy moze cos innego w tym rpzedziale cenowym (jako nowy pike ale cena moze dotyczyc amortyzatora uzywanego) mam na mysli glownie street nie umiem jezdzic na sztywniaku i nie chce miec mniej niz 100 - 110mm skoku bo juz sie przyzwyczailem to wiekszego skoku... (nie wiecej niz 130mm - POD QR) ?
- Jakie polecacie piasty na tyl ?
Mysle ze to wszystko i ogolnie zalezy mi na wadze roweru nie chce klocka... Rame mam zamiar kupic NS Suburbana a jezeli polecacie cos innego to rowniez piszcie :) Pozdrawiam i z gory dziekuje za SENSOWNE wypowiedzi :) :) :)
____________________________________________ ...
http://www.allegro.pl/item151144087_kon ... p_off.html <--- To moj bajk i teraz jak tak piszecie i jak sobie wszystko wyliczam to gowno mi sie oplaca... z tego co tu widzicie chce wymienic kola i amortyzator zeby zrzocic na wadze i mam na mysli wlasnie pike a kolka na s-typach z k-radami i chce zrobic SS... wypowiedzcie sie czy nie lepiej tak ?
PS. Co do hamulcy to przyzwyczailem sie do hydraulikow i jakos mi nei preszkadzaja jedynie moze przeprowadze przewod od przodu sroba przez mostek i bedzie git bo tak to mi nie przeszkadza a jak przesiadam sie na mechaniki to czuje jak by to nie hamowalo przy tych hope-ikach. Rower jest genialny ogolnie ale sam nie wiem czy robic nowy czy wymienic to co napisalem... bedzie chyba prosciej... Wypowiedzcie sie :)
-
- Kontakt:
jak sub i lekki rower to zapomnij o xxx k-rady tez nie shwalbe table top bym brał, kola 24 czy 26?
hmm amor, pike moze byc ale ja bym kupil manita gold labela 100mm
piasta na tył, duzo zalezy od tego ile siana, moze fireeye kumpel ma jest świetna albo zwykly NS
co do hampli sie nie wypowiadam
hmm amor, pike moze byc ale ja bym kupil manita gold labela 100mm
piasta na tył, duzo zalezy od tego ile siana, moze fireeye kumpel ma jest świetna albo zwykly NS
co do hampli sie nie wypowiadam
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
kiudy z tym chamulcem to pomyśl ja bym nie brał hydraulika do streetu tylko takiego avida bb7 amor Manitou gold label 100mm/ RS arygle 100mm piasty z ns'a a subarbun fajny jak chcesz to bierz ale pomuśl nad pussy jest tańszy a nie wiem czy nie lepszy a obręcze atomlap pimp (wypas na makasa ale drogie!!) opony kenda kinipition i rower zaje... rzycze ci sukcesu w składaniu :) PS moze kiedyś pojeżdzimy razem bo często jestesm w łodzi
jak 75% street to nie kupuj hydraulikow. roznica miedzy xxx a kradem jest taka ze xxx nie sciera sie bierznik. ja jezdze brakeless i mam kende krad 60tpi na przodzie no i bierznik szybko mi ucieka. xxx ma grubsze scianki, lepszy do grindow, i jest ciezszy ;]
gold label, i tak w piku jak bys jezdzil w streecie raz se ustawisz skok i potem z niego nie skorzystasz ;]] jak nie umiesz jezdzic na sztywniaku to sie nauczysz- do odwaznych swiat nalezy ^^
piasta na tyl? ja bym bral cos pod 14mm z mocowaniem tarczy, pewno infinity bikes ale to miekki grunt bo prawie nikt na tym nei jezdzi. tylko single speed!
z ram moze nowego noxa? fireeye wydaje nowa ramke, ns tez bedzie mial nowa ramke, erenes na niej jezdzil, w niemieckim katalogu juz jest jej opis bo patrzylem w empiku i przypadkowo zobaczylem, pussy moze?
wiesz jak latwo na wadze zaoszczedzic? zrezygnuj z tarczowych hebli i kup se jakas fajna vke ;]] korby jakies aluminiowe jak masz hajs to primo hollowbite ;>
gold label, i tak w piku jak bys jezdzil w streecie raz se ustawisz skok i potem z niego nie skorzystasz ;]] jak nie umiesz jezdzic na sztywniaku to sie nauczysz- do odwaznych swiat nalezy ^^
piasta na tyl? ja bym bral cos pod 14mm z mocowaniem tarczy, pewno infinity bikes ale to miekki grunt bo prawie nikt na tym nei jezdzi. tylko single speed!
z ram moze nowego noxa? fireeye wydaje nowa ramke, ns tez bedzie mial nowa ramke, erenes na niej jezdzil, w niemieckim katalogu juz jest jej opis bo patrzylem w empiku i przypadkowo zobaczylem, pussy moze?
wiesz jak latwo na wadze zaoszczedzic? zrezygnuj z tarczowych hebli i kup se jakas fajna vke ;]] korby jakies aluminiowe jak masz hajs to primo hollowbite ;>
-
- Kontakt:
Co do ramy bież suba na street radzę raczej jakiś mechaniczny hamulec może avid bb5? Piaste coaster ss. Kendy dają rade ja cały sezon przejeździłem ale może mam dobry egzemplaż a co do amora weź sztywniaka najlepiej treka, do streetu Ci nie potrzebny amor a kase zaoszczędzoną na niej możesz wpakować w korbe jakąś bmxową i może w koła:)
Twoja stara pierze w rzece, a moja jej za to płaci.
ja bym z ns wziol streetlegala, korbe wtp a amorka takiego: http://www.allegro.pl/item152034801_man ... _plus.html
ew dj I 06 do tego bb7 lub bb5 avida, pamietaj ze hydraulikj w streecie ulegnie szybko zniszczeniu nawet jesli puscisz kabel mostkiem, jedna gleba i przewod ulamany przy klamce:D kolka na 24" na mamutach sun rimsa:D bylo by ciezkie ale mocne
ew dj I 06 do tego bb7 lub bb5 avida, pamietaj ze hydraulikj w streecie ulegnie szybko zniszczeniu nawet jesli puscisz kabel mostkiem, jedna gleba i przewod ulamany przy klamce:D kolka na 24" na mamutach sun rimsa:D bylo by ciezkie ale mocne
-
- Kontakt:
amor Pike może być, ew, jak masz kasę to gold label albo argyle
piastę na tył jaką to zależy od funduszy, jak coś taniego to ns, jak droższego to dmr, fireeye albo jakąś kasetkę bmxową
między kradami a xxx jest wielka różnica, x jest dwa razy cięższy niż krad, duużo mocniejszy i bardziej przyczepny, lepiej weź tabletopy, albo z tyłu tabletopa z z przodu krada-bedzie taniej
ramy lepszej za tą kase obecnie niedostaniesz, chyba duże koła bedziesz miał-bierz STP, ale ja bym poczekał na nową pussy
piastę na tył jaką to zależy od funduszy, jak coś taniego to ns, jak droższego to dmr, fireeye albo jakąś kasetkę bmxową
między kradami a xxx jest wielka różnica, x jest dwa razy cięższy niż krad, duużo mocniejszy i bardziej przyczepny, lepiej weź tabletopy, albo z tyłu tabletopa z z przodu krada-bedzie taniej
ramy lepszej za tą kase obecnie niedostaniesz, chyba duże koła bedziesz miał-bierz STP, ale ja bym poczekał na nową pussy
-
- Kontakt:
http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_530393 ... ZTA_2.html tu sa table topy, szukanie nei boli. jesli mam byc szczery to te oponki srednio mi leza z tego co widze ;/ zawsze mozesz pomyslec o holly rollerach, hookwormy, nokiany xxx, kenda krad 60tpi, kenda ma jeszcze 1 streetowa oponke ta co jest seryjnie mocowana w noxie flipperze, dmr tez ma jakas oponke? nie pamietam kto robi ale oponka moto, tez mozesz pozsukac ;)
e:
a co o tym myslicie?
http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_530369 ... ZTA_2.html
e:
a co o tym myslicie?
http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_530369 ... ZTA_2.html
-
- Kontakt: