Gogle!!!!!!
Gogle!!!!!!
Mam pytanie czy różnią się czymś gogle narciarskie od rowerowych??? Jesli tak to chcialbym wiedziec czym:P
Tak Zabora, niczym ...
... poza kształtem, budową, rodzajem szybki i filtrami, pokryciem paska od wewnętrznej strony, często mocowaniem do zrywek i pewnie jeszcze coś by się znalazło.
na rowerze można równie dobrze jeździć w masce do nurkowania i w okularach spawalniczych - też prawie niczym się nie różnią :D
wesołych świąt
... poza kształtem, budową, rodzajem szybki i filtrami, pokryciem paska od wewnętrznej strony, często mocowaniem do zrywek i pewnie jeszcze coś by się znalazło.
na rowerze można równie dobrze jeździć w masce do nurkowania i w okularach spawalniczych - też prawie niczym się nie różnią :D
wesołych świąt
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
dokładnie lepiej zainwestowac w dobre gogle na bike niz na narty, ja kiedys wzialem wlasnie sobie gogle na narty i powiem ze na zjezdzie jechalem po omacku , bo nic nie widzialem , tylko kontury ;p maja inne filtry itd. przystosowane sa do jazdy szczegolnie jak napie*** slonce odbijajac sie od sniegu, wiec przyciemniaja troche , przynajmniej ja tak to odczułem po jezdzie w goglach na narty :D
a podajcie jakies linki do rowerowych :) i czy warto inwestowac w taki gadzet ? :P poza tym , ze lzy nie leca ;-)
tu masz na rowerowym kilka rodzajow gogli zlukaj sobie http://www.rowerowy.com/gogle/axo.html
Sebonk...wcale nie sa przyciemniane..bo to zalezy od modelu....Narcarskie maja Polaryzacje i ciemniejsze szyby..ale nie zawsze bo sa modele z zólta..rozjasniajaca szybka do warunkow ciezkich jak i popoludniowo-wieczornych....
Przykładowo wOaklej masz serię szybek Persimonn i Iridium....na polecenie zapracowała Fire irudium kolorowa lustrzanka o przepuszczalnosci 9% swiatla..ale potrafiaca sie rozjasnic..no i rowerowe sa przezroczyste i na pojednynczej szybie...a obecnie wszystkie powyzej 150 zł posiadaja zazwyczaj powloke Antifog.......Egzorcyzmy zostały odprawione
Przykładowo wOaklej masz serię szybek Persimonn i Iridium....na polecenie zapracowała Fire irudium kolorowa lustrzanka o przepuszczalnosci 9% swiatla..ale potrafiaca sie rozjasnic..no i rowerowe sa przezroczyste i na pojednynczej szybie...a obecnie wszystkie powyzej 150 zł posiadaja zazwyczaj powloke Antifog.......Egzorcyzmy zostały odprawione
Taaa, szybki rozjasniajace... Jak Waszym zdaniem dziala to rozjasnianie? Efekt moze sprawia takie wrazenie, ale polega przede wszystkim na wyostrzeniu obrazu - i tak dziala zdecydowana wiekszos gogli narciarskich (zolte i pomaranczowe). Do DH na przyklad zolte sa IMHO bardzo fajne - jezdzilem w takich (narciarskich...) caly ten sezon i bylo super.
Ale teraz kupuje motocrossowe Scotty, jak tylko bede mial jakas wolna kase ;) Roznia sie przede wszystkim ksztaltem - wyglada to po prostu lepiej i lepiej wspolgra z fullface'm.
Ale teraz kupuje motocrossowe Scotty, jak tylko bede mial jakas wolna kase ;) Roznia sie przede wszystkim ksztaltem - wyglada to po prostu lepiej i lepiej wspolgra z fullface'm.
Jak cos to chlopak kupuj gogle z podwojna szyba , jakis czas temu tak przywalilem ze szybka w goglach pekla i wbila mi sie w czolo na trzy szwy , jakbym mial goglery z podwojna szyba nic by mi sie nie stalo, na allegro sa niezle za niecale 200zł , ja sie szarplem na oakley i czekam juz 6 tydzien na przesylke a w aukcji bylo do 4 tygodni , mam nadzieje ze bedzie warto!!!
http://imnot69.pinkbike.com/album/old-photos/
-
- Kontakt:
Góralesko => Co do dlugosci gumek, to przesadzasz - obecnie coraz wiecej ludzi jezdzi na nartach/desce w kaskach, a jesli chodzi o wiekszych zapalencow - prawie wszyscy. Wiec sytuacja podobna do rowerow. Dlatego wspolczesne gogle zimowe maja paski spokojnie starczajace na kask.
Medu => No 89X to model motocrossowy, ale sam zamierzam go na rower kupic. Jesli masz jakies argumenty przeciwko stosowaniu ich na rowerze - prosze, napisz :)
Pozdrawiam.
Medu => No 89X to model motocrossowy, ale sam zamierzam go na rower kupic. Jesli masz jakies argumenty przeciwko stosowaniu ich na rowerze - prosze, napisz :)
Pozdrawiam.
[quote="Chrabał"]Tak Zabora, niczym ...
wesołych świąt[/quote
Fajnie się wymądrzać, ale takie szczegóły podałeś "pokrycie paska"
<lol2>. a wiesz że można w masce do nurkowania jeździć i okularach
spawaliniczych.
wesołych świąt[/quote
Fajnie się wymądrzać, ale takie szczegóły podałeś "pokrycie paska"
<lol2>. a wiesz że można w masce do nurkowania jeździć i okularach
spawaliniczych.