zmiana skoku dirt jumper 3 2004 130-170
-
- Kontakt:
sory "dualbike" ze uraziłem dumę bajkera :/
ale przez takie posty "130-170mm...rama .. potrzebuje "
dh zon pogrąża się coraz bardziej ,i umacnia opinie polskich mega total wykręconych rowerzystów z mega trudnymi problemami.
rozumiem, jak zwiekszyc skok o 20 mm producent podaje na stronie np 150-170 1lbo 110-130
w większości marcochów do zmiany skoku trzeba tylko przełożyć takie 2 czarne tuleje z pod tłumików ,nad-pod sprężyny :D
ale przez takie posty "130-170mm...rama .. potrzebuje "
dh zon pogrąża się coraz bardziej ,i umacnia opinie polskich mega total wykręconych rowerzystów z mega trudnymi problemami.
rozumiem, jak zwiekszyc skok o 20 mm producent podaje na stronie np 150-170 1lbo 110-130
w większości marcochów do zmiany skoku trzeba tylko przełożyć takie 2 czarne tuleje z pod tłumików ,nad-pod sprężyny :D
-
- Kontakt:
PiotrekF dobrze ze ty zrobiles teraz popis inteligencji i dzieki tobie dh-zone stal sie znowu spokojnym forum i zapanowal pokoj na kuli ziemskiej... utrzymywanie porzadku zostaw ludziom ktorzy po to tu sa
170mm... ja bałbym sie na 150 zwiekszac, a 170 to przesada juz pieruńska... gdyby to było 66 to możnaby pomyśleć, ale dj...
170mm... ja bałbym sie na 150 zwiekszac, a 170 to przesada juz pieruńska... gdyby to było 66 to możnaby pomyśleć, ale dj...
gg# 3594350
[s] 2 x koła 24 !!
http://tiny.pl/ddt3
[s] 2 x koła 24 !!
http://tiny.pl/ddt3
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
PiotrekF żeś błysna ,hehe sie najarałeś stary wyluzuj , bądz pozdrowiony :p
Hec<JABIKES> co do dropofa OSOBISCIE NIEWIEM NIE ROBIŁEM ale jeśli jest molziwosc rozbudowy skoku to powinno sie dać , najlepiej jak bys go rozkręcił to sie dowiesz a jaki to dokładnie model / z swojedo doswiadczenia wiem ze 66vf ,dj 2i3 ,z1fr3 sie "tunigują", najlepiej rozkręć i zobacz czy jakieś tuleje ograniczają wysuniecie sie górnych goleni np. jak w 66 foto=> http://img311.imageshack.us/my.php?imag ... 0063to.jpg
Hec<JABIKES> co do dropofa OSOBISCIE NIEWIEM NIE ROBIŁEM ale jeśli jest molziwosc rozbudowy skoku to powinno sie dać , najlepiej jak bys go rozkręcił to sie dowiesz a jaki to dokładnie model / z swojedo doswiadczenia wiem ze 66vf ,dj 2i3 ,z1fr3 sie "tunigują", najlepiej rozkręć i zobacz czy jakieś tuleje ograniczają wysuniecie sie górnych goleni np. jak w 66 foto=> http://img311.imageshack.us/my.php?imag ... 0063to.jpg
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
no to teraz coponiektorych pewnie zaskocze, otoz jestem wlascicielem dj2 rocznik 2004 ze 170 mm skoku, co wiecej tak bylo od nowosci :-). sam bylem zaskoczony, ale jak go rozebralem okazalo sie, ze zarowno tlumiki, jak i sprezyny sa dedykowane wlasnie pod te 170 mm - zadnych reduktorow, czy innych podkladek. amor pochodzi ze speca big hita i jestem jego pierwszym (i dodam bardzo zadowolonym) wlascicielem. po niewielkiej ingerencji we wnetrznosci pracuje wybornie, a i ze sztywnoscia jest przyzwoicie, bo na oske 20. moze mam tylko pewne obawy co do tej slawetnej korony, ktora lubi pekac (chociaz w wersjach na oske 20 jest to rzadsze zjawisko), ale puki co trzyma sie.
i mam pytanie do tych co juz zwiekszali skok:
1. czy sztywnosc widelca bardzo sie zmniejsza?
2. ma to jakis wplyw na prace? chodzi o to czy tlumiki jakos gorzej pracuja, amor jest twardszy, bardziej miekki?
3. jak jest z luzem? bo jedni pisza ze zaraz maja luzy, a inni znowu ze jest wszystko ok
4. czy aby zmienic skok wystarczy przelozyc te tulejki czy trzeba cos dokladac tam ?
z gory dzieki za odpowiedz i prosze o wypowiedz tylko tych co maja jakies doswiadczenie z takimi eksperymentami
mam DJ1 z 2003 roku 130mm skoku
z racji ze mam zamiar wymieniac olej zastanawiam sie nad zwiekszeniem skoku (do nowej ramy)
i mam pytanie do tych co juz zwiekszali skok:
1. czy sztywnosc widelca bardzo sie zmniejsza?
2. ma to jakis wplyw na prace? chodzi o to czy tlumiki jakos gorzej pracuja, amor jest twardszy, bardziej miekki?
3. jak jest z luzem? bo jedni pisza ze zaraz maja luzy, a inni znowu ze jest wszystko ok
4. czy aby zmienic skok wystarczy przelozyc te tulejki czy trzeba cos dokladac tam ?
z gory dzieki za odpowiedz i prosze o wypowiedz tylko tych co maja jakies doswiadczenie z takimi eksperymentami