Mam straszliwy problem...mam amortyzator od 10 godzin. Na poczatku działał ładnie. Potem zaczołem sie bawic Regulacja naprężenia wstępnego wynikiem tego jest amortyzator który ma 2cm skoku. PROSZE POMÓZCIE MI!!!!!
Zapewne go spierdoliłeś bo Gila to shit. Mi kiedyś pękła korona jak robiłem manuala (przód był w powietrzu i nagle - "Trach!") Ja nic nie pomogę w tej sytuacji :|
Mam na niego gwarancje 1rok ale przy zamontowaniu musiałem obciać rurke do była zadługa o 7cm ;/ Ale może jednak to moja niska umiejetnośc obsługiwania sie regulacjaa?? Wczesniej miałem najteńszego Zoooma
jednym regulujesz napięcie wstępne sprężyny a drugie to ustawiwniw tłumika czyli szybkość odbijania ono jest takie wieksze i jest pod nim napisane rebound i z jednej strony jest fast a z drugiej slow. Wbij na gg to ci wytłumacze 1504762 bo u kumpla robiłem kompiel w tym amorku wiec nieco wiem:P ale to padło niemiłosierne jest lepszy już xcr którego sam miałem i podobna cena
bielek coś pokreciłeś, bo t6 nie ma tlumienia:P Obydwa korki to regulacja twardości.
Kumpel miał pewnie Gile SL albo DA.Tam jest jakiś kartridge olejowy. utros bardzo prawdopodobne. Kumpel ma RS J2 i dzisiaj stwierdziłem, że amor ma 15mm skoku przy obecnej temp;/
ak47 hmm nie pamietam dokłądnie ale to jest ten amor który jest montowany w signach ds i tam jest kartridżz regulacją i nie polecam tego rozbierać żałowałem że to zrobiłem trza troche pokombinować żeby to skręcić potem a le kompiel niewątpliwie poprawia jego włąsciwości uginające:) uważam że to syf ajkich mało jak amor do dualu może mieć tak chudą koronę i znająć rst nie jest to pierwszorzędne alu więć strach sie bać miałęm xcra który jest w podobnej cenie ale przynajmniej wygląda masywniej i nie zawiódł mnie poza korkami z plastiku. i z wiem że amorki ktore nei maja kompieli pod wplywem niskiej temperatury smar zaczyna się dziwnie zachowywać i zamiast smarować robi coś całkiem odwrotnego i nie pozwala na dalsze ugięcie:P zrob sobie kompiel powinno pomóc tylko zrób z oleju roślinnego bo na bank bedzie sie z neigo lało to żebyś nie zanieczyszczał śrdodowiska a roślinny działą oki sam mialem w xcr i temperatura też mu nie przeszkadza
Nie mogło sie to stac z zimna ponieważ nawet nie zdażyłem nim wyjechac na dwór..Jak nioslem go od sklepu twoało to moze z 1h to nic sie nie działo w domu wczasie wkładania go działał poprawnie..potem zaczołem sie bawic tymi pokretłami od napreżenia ...no i klops :(