Jak samemu zlozyc rower??
-
- Kontakt:
... ;]
znaleźli się fachowcy od zjebywania ludzi
to z dupy tamto z dupy, a po ch... to pisać...
temat w dziale dla początkujących a wy tu pierdolicie.
Inna sprawa,ze za 400zł nie kupisz nic dobrego.
a jeśli możesz sie zamienić za signa ds'a to ja bym radził to zrobić;) To lepsza ramka, bo przynajmniej nie do xc.
I do jeźdzenia w terenie się lepiej nada.
I możesz dokupić za ~200zł używanego amora duro. A za kolejne 200 jakieś inne części zmienić. Też pewnie używane, bo budżet masz malutki. KOła pewnie jakieś masz i trochę części z tego wheelera (o ile masz rower a nie sama ramę) Złożyć to do kupy i będzie jeździć, lepiej lub gorzej, ale zawsze to już coś
znaleźli się fachowcy od zjebywania ludzi
to z dupy tamto z dupy, a po ch... to pisać...
temat w dziale dla początkujących a wy tu pierdolicie.
Inna sprawa,ze za 400zł nie kupisz nic dobrego.
a jeśli możesz sie zamienić za signa ds'a to ja bym radził to zrobić;) To lepsza ramka, bo przynajmniej nie do xc.
I do jeźdzenia w terenie się lepiej nada.
I możesz dokupić za ~200zł używanego amora duro. A za kolejne 200 jakieś inne części zmienić. Też pewnie używane, bo budżet masz malutki. KOła pewnie jakieś masz i trochę części z tego wheelera (o ile masz rower a nie sama ramę) Złożyć to do kupy i będzie jeździć, lepiej lub gorzej, ale zawsze to już coś
SeraaX - to, ze ktos jest poczatkujacy nie zwalnia go raczej z myslenia... to jest dzial dla zaczynajacych ten sport a nie debili! a to co napisales mu a propos sprrzetu to srednio pod jego wymagania dh pasuje - odpowiedz powinna byc jasna i prosta - jesli naprawde chodzi ci o 400zl to nie da sie :) a jesli sie pomyliles i miales na mysli 4000 (co jest chyba najbardziej prawdopodobne) to moze sign fr + lekkie modyfikacje (tak ogolnie rzecz ujmujac)
OK na szybko. Nie za bardzo rozumiem co Ty chcesz. Rame czy caly rower ? Podobnie nie wiem czy chodzi o 400 czy 4000 zl.
400 zl rama
W Polsce sie tak ucielo ze w "DH" jezdza kolesie na sztywniakach z duro. Wiec jesli o takie DH Ci chodzi i o zakup ramy to polecam dragstara. Moim zdaniem chyba najlepszy stosunek jakosc/cena.
400 zl rower
ZAPOMNIJ, nawet jesli cokolwiek bys zlozyl to jazda na tym grozi kalectwem.
4000 zl rama
Pelen wachlarz mozliwosci. Tak naprawde nie ma co sie rozpisywac bo za ta kase masz wiekszosc ram dostepnych na polskim rynku a praktycznie kazda uzywana.
4000 zl rower
Jest kilka opcji. Kupic gotowy + modernizacja:
Specialized Big Hit 2999 zl
Sign FR2 2500 zl
Giant AC 3600 zl
Skladac:
Full
Rama max 1,5
Widelec 1
Kola 0,5
Reszta osprzetu 1
Sztywniak
Rama max 1 (a moze byc drag za 270 zl)
Reszta co wyzej a reszte kasy na kask + ochraniacze
400 zl rama
W Polsce sie tak ucielo ze w "DH" jezdza kolesie na sztywniakach z duro. Wiec jesli o takie DH Ci chodzi i o zakup ramy to polecam dragstara. Moim zdaniem chyba najlepszy stosunek jakosc/cena.
400 zl rower
ZAPOMNIJ, nawet jesli cokolwiek bys zlozyl to jazda na tym grozi kalectwem.
4000 zl rama
Pelen wachlarz mozliwosci. Tak naprawde nie ma co sie rozpisywac bo za ta kase masz wiekszosc ram dostepnych na polskim rynku a praktycznie kazda uzywana.
4000 zl rower
Jest kilka opcji. Kupic gotowy + modernizacja:
Specialized Big Hit 2999 zl
Sign FR2 2500 zl
Giant AC 3600 zl
Skladac:
Full
Rama max 1,5
Widelec 1
Kola 0,5
Reszta osprzetu 1
Sztywniak
Rama max 1 (a moze byc drag za 270 zl)
Reszta co wyzej a reszte kasy na kask + ochraniacze
n0 ridE n0 fUN
No tak ja ja mowilem kupilem rame wheelera za 130 zl moge sie wymienic na inna http://www.pinkbike.com/photo/1034939/ na taka albo ja wy mowicie zbierac kase i kupic :)
eLO ZIOMKI
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
zaczynam się martwić o polskie społeczeństwo - ramka do dh za 400zł ??? Załamka. Wszyscy pytacie się chłopaka ile waży,jaki wzrost itp. Trzeba się tylko spytać, czy chłopak wogóle wie co to dh,bo jak by wiedział to by takich głupot nie pisał!
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów 

za 400zł mógłbyś już kupić: jakiegoś dobrego używanego sztywniaka (nie kupuj na początek żadnego fulla, najpierw trzeba się nauczyć jeździć) tylko by był nie pęknięty nigdzie i żeby miał jaknajmniejszy rozmiar (najlepiej kupować od ręki i mieć koło siebie kogoś znajomego który sie na tym zna, oglądnie dokładnie ramę i ci powie czy kupować czy nie) coś w stylu np dragstar, cocain, Dartmoor, UMF itp (za 200zł może nieco ponad dorwiesz już spokojnie taką ramkę) , i do tego za drugie dwie stówy (nawet są okazje dużo taniej np za 150zł) kup amorka np xcp, lub duro (raczej duro), a resztę części w mierę możliwości poprzekładaj od tego wheelera (nie wszystko się będzie dało przełożyć więc dozbieraj jeszcze kasy i kup to co nie będzie pasować) to mi się wydaje najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji i z czasem sobie powoli będziesz wszystko ulepszał i dokupywał coraz to lepsze części ale i tak z takim sprzętem trzeba będzie uważać żeby coś się nie złamało itp. Najlepiej żeby ci ktoś pomagał kupować i składać to wszystko jakiś kolega/znajomy który się trochę na tym zna. Nie za bardzo zrozumiałem o co chodzi z tą wymianą (po co ktoś by się wymieniał przyzwoitym signem za bezużytecznego Wheelera? nie rozumiem) za Signa ale jeśli masz tylko taką okazję to się wymień czem prędzej! :-)