koła
koła
Witam
Jestem początkujący mam zamiar kupić jakieś fajne, pancerne, i sztywne koła
do FR-DH rozmiar to 26 akasa się ustali.
Przód
Piasta Novatec 2 w 1 szybko zamykacz i oś
Obręcz Vuelta Excalibur DH
Szprychy ?
Tył
Piasta http://www.allegro.pl/item152077130__pi ... nowa_.html
obręcz Vuelta Excalibur DH
szprychy ?
Co o tym myścice jakie dobre koła
Jestem początkujący mam zamiar kupić jakieś fajne, pancerne, i sztywne koła
do FR-DH rozmiar to 26 akasa się ustali.
Przód
Piasta Novatec 2 w 1 szybko zamykacz i oś
Obręcz Vuelta Excalibur DH
Szprychy ?
Tył
Piasta http://www.allegro.pl/item152077130__pi ... nowa_.html
obręcz Vuelta Excalibur DH
szprychy ?
Co o tym myścice jakie dobre koła
wiesz...
pancerne to to nie będzie...
powiedz do jakiej kwoty,
bo na przód Excalibur pewnie styknie ale z tyłu....
ja nie mam pancernego koła ale mam Double Track + Alpine III + Da Bomb HS-R :D
wszystko zależy od kwoty jaką dysponujesz:)
A co do tych szprych to tak patrząc na wartość poszczególnych elementów to dobre szprychy w rozsądnej cenie to DT Champion...
Na przód koło będzie ok:)
ale do tyłu pomyśl o innej obręczy....(czyli w sumie dołóż jakieś 80zł), a do tyłu wg mnie b. dobra:
Alex Supra MT
MX8
Double Track
pancerne to to nie będzie...
powiedz do jakiej kwoty,
bo na przód Excalibur pewnie styknie ale z tyłu....
ja nie mam pancernego koła ale mam Double Track + Alpine III + Da Bomb HS-R :D
wszystko zależy od kwoty jaką dysponujesz:)
A co do tych szprych to tak patrząc na wartość poszczególnych elementów to dobre szprychy w rozsądnej cenie to DT Champion...
Na przód koło będzie ok:)
ale do tyłu pomyśl o innej obręczy....(czyli w sumie dołóż jakieś 80zł), a do tyłu wg mnie b. dobra:
Alex Supra MT
MX8
Double Track
!!!SPRZEDAM!!!
koło tył: supra MT+DTchamp+deore
koło tył: supra MT+DTchamp+deore
co do szprych alpine to lepiej wziąść championy albo machy lub sapimy, bo alpiny pekają przy łebkach gdzie sie zwężają z 2,34 do 2mm więc sie nieopłaca mieć szpanerskich szprych
piasta przód może być, na allegro widziałem dartmory za 109zł na QR20 i w sumie to wszystko jedno prawie bo wszystkie novateci, bopy i inne rebornopodone twory sa chyba z jednej fabryki
co do piasty tył to zależy jaką masz ramke novatec pociagnie troche napewno,szczególnie na 4ch amszynach, z góry odradzam Ci wszystkie reborny na tył (może z wyjatkiem ss) bo niemiłosiernie sie w nich spią bębenki,może by tak da bomba?
co do obręczy to zalezy co jeździsz
single track, doubletrack, supra...
ja mykam na mavicach 321 i jestem przekurewnie zadowolony:)))
piasta przód może być, na allegro widziałem dartmory za 109zł na QR20 i w sumie to wszystko jedno prawie bo wszystkie novateci, bopy i inne rebornopodone twory sa chyba z jednej fabryki
co do piasty tył to zależy jaką masz ramke novatec pociagnie troche napewno,szczególnie na 4ch amszynach, z góry odradzam Ci wszystkie reborny na tył (może z wyjatkiem ss) bo niemiłosiernie sie w nich spią bębenki,może by tak da bomba?
co do obręczy to zalezy co jeździsz
single track, doubletrack, supra...
ja mykam na mavicach 321 i jestem przekurewnie zadowolony:)))
A do kasy to jeszcze niewiem szukam coś mocnego na lata żeby pochodziło bo mam jakieś alex rimsy nigdzie jeszcze ich nie widziałem a już pękają szprychy z tyłu już 4 nie mam.
a piastę mam na tyle shimano deore XT centerlock używana ale chodzi zapadki działają super i czy ją zostawić czy wywalić to nie wiem.
Jak działa ten Novatec 2 w 1 bo mam teraz na szybko zamykacz a planuje coś na oś 20mm.
Na razie jestem zielony i nie wiem co brać.
a piastę mam na tyle shimano deore XT centerlock używana ale chodzi zapadki działają super i czy ją zostawić czy wywalić to nie wiem.
Jak działa ten Novatec 2 w 1 bo mam teraz na szybko zamykacz a planuje coś na oś 20mm.
Na razie jestem zielony i nie wiem co brać.
http://patryko33.pinkbike.com/
http://www.allegro.pl/item152461463_now ... azja_.html
Znalazłem takie coś dobre chyba by było
Znalazłem takie coś dobre chyba by było
http://patryko33.pinkbike.com/
single track nie jest wcale mocniejszy od excalibur dh ;] lżejsza co najwyżej.
jak juz to na tył double track
(albo black track). Ale excalibury też nie są na tył takie złe. Trochę przycięzkie ale swoje tez wytrzymują;) tylko nie single
ze szprych ja polecam cnspoke. Osobiscie mam anodyzowane i ładnie się trzymają i są w dość przystępnej cenie.
jak juz to na tył double track
(albo black track). Ale excalibury też nie są na tył takie złe. Trochę przycięzkie ale swoje tez wytrzymują;) tylko nie single
ze szprych ja polecam cnspoke. Osobiscie mam anodyzowane i ładnie się trzymają i są w dość przystępnej cenie.
PAtrykoAmator ehhh http://www.sun-ringle.com/ jesli chodzi o Sun rimsy
Excalibur Fr jest teoretycvznie do freerideu
Ex. Dh niby do downhillu
ST to lekkie koła do scinagki i lekkiego Fr
DT cięższaa katorga.
jesli masz hajs to mavicki
Naprawde nie warto kupować ciezkich i tanich obreczy chyba ze za rok chcesz to zmienic
lepiej kupic sobie jakis wypas od zaraz
Ex. Dh niby do downhillu
ST to lekkie koła do scinagki i lekkiego Fr
DT cięższaa katorga.
jesli masz hajs to mavicki
Naprawde nie warto kupować ciezkich i tanich obreczy chyba ze za rok chcesz to zmienic
lepiej kupic sobie jakis wypas od zaraz
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
jak nie wiesz jakie kola to kup sobie komplet kol mavic: dee tracks:)
albo zloz kola pozadnie zaplec i bedzie:) ae nie bierz obreczy zadnych vuelt czy cos.. ja polecam sun rims s-type, double track, mammoth.
a piasty to shimano deore sa mocne nie ma sie co zabardzo w nich zepsuc tylko co jakis czas nalezy przesmarowac lozyska i jezdzisz dalej ..
albo zloz kola pozadnie zaplec i bedzie:) ae nie bierz obreczy zadnych vuelt czy cos.. ja polecam sun rims s-type, double track, mammoth.
a piasty to shimano deore sa mocne nie ma sie co zabardzo w nich zepsuc tylko co jakis czas nalezy przesmarowac lozyska i jezdzisz dalej ..