AVID BB5 czy HAYES HFX 9 HD??
AVID BB5 czy HAYES HFX 9 HD??
siemka. mam dylemat co wybrać . a dokładnie to chodzi o hamulec tarczowy do mojego krossa FR1 na przód. zastanawiam się nad AVID BB5 lub HAYES HFX 9 HD. i niewiem które leprze:( z mojego punktu widzenia to leprze będą te avidy (mechaniczne) bo tańsze i wogule jakoś takie mniej awaryjne się wydają. ale z drugiej strony to mogą być równierz leprze te hayesy bo hydrauliczne ale droższe. prosze o pomoc:) z góry dzięki.
kross sign Fr1:D
bb7 - budowa ta sama co bb5+ regulacja klocka dociskowego+większa powierzchnia klocków, bb5 jest już naprawdę dobra, a co dopiero 7,
zastanowiłbym się rraczej czy bb7 czy hfx9,,, w zasadzie którego byś nie wybrał to świetnie spełni swe zadanie, tylko że przy mechaniku dochodzi sprawa dobory odowiedniej klamki, linki i pancerzy, więc może lepiej ukierunkować się w stronę hydro
zastanowiłbym się rraczej czy bb7 czy hfx9,,, w zasadzie którego byś nie wybrał to świetnie spełni swe zadanie, tylko że przy mechaniku dochodzi sprawa dobory odowiedniej klamki, linki i pancerzy, więc może lepiej ukierunkować się w stronę hydro
więc tak ważę około 70kg. i tak prawde mówiąc to BB7 też mogą być. głównie chodzi mi o to żeby było mało do robienia przynich (naprawy itp.) i żeby były bardzo skuteczne:) a jak bym miał brać to tylko z tarczą 203mm.
"GROOCHAS" jak coś to tylko nowe:) a te shimano to coś podejżanie tanie są jak dlamnie. A może jakie mógłbym mieć ewentualne problemy z machanicznymi i hudraulicznymi??
"GROOCHAS" jak coś to tylko nowe:) a te shimano to coś podejżanie tanie są jak dlamnie. A może jakie mógłbym mieć ewentualne problemy z machanicznymi i hudraulicznymi??
-
- Kontakt:
ok to już coraz bardziej się przekonuje do tych shimano. Tylko jakoś na allegro to mam wrażenie że je sprzedają tylko z tarczami 160mm to prawda?? bo ja bym wolał tą 203mm. a i jeszcze jedno ile mogą kosztować klocki do shimano 525 a ile do tych avid bb5 lub 7?? bo słyszałem że do shimano to niby drogie są.