GIERTYCHY ROKU 2006 - plebiscyt :)

motomysz
moderator
Kontakt:

GIERTYCHY ROKU 2006 - plebiscyt :)

Post autor: motomysz »

Witam.

Dziś w Gazecie Wyborczej zobaczyłem piękny ilustrowany artykuł na temat:

"Giertychy Roku, czyli plebiscyt na curiosum edukacyjne roku 2006."

Ponieważ nie każdy z was kupił dziś Gazetę Wyborczą zamieszczam tutaj linka do strony internetowej na której wszystko jest opisane (niestety nie tak barwnie i wesoło jak w gazecie).

http://plebiscyt.monitor.edu.pl/

Zapraszam do głosowania, a także do dyskusji na ten temat.

Ja osobiście zagłosowałem na pkt. 9 - Zakwestionowanie Teorii Ewolucji.

Wiec, jak uważacie :)
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

Dobry temat ;]
swoja droga zaglosowalem na punkt 12, przeciez to absurd - "nauczyciele nie mówią nic na temat ciąż gimnazjalistom, tylko gimnazjaliści mówią na ten temat swoim nauczycielom".
juz wyroslem z tych lat, ale to raczej powinno byc na odwrot. tak mysle czemu ten rosly pan jeszcze jest na tym stolku, niech mi ktos powie co on dobrego zrobil oproc amnestii, chociaz to i tak okazalo sie spoznione.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
Piku
Kontakt:

Post autor: Piku »

A mnie to h** obchodzi bo nie chodze juz do szkoły:p
pozdrowki
http://www.pinkbike.com/photo/1696972/
Bunny Bar
KlocekLego
Kontakt:

Post autor: KlocekLego »

Piku pisze:A mnie to h** obchodzi bo nie chodze juz do szkoły:p
pozdrowki
...świetnie
loloz
Kontakt:

Post autor: loloz »

1. „Rewolucyjny plan obniżenia cen podręczników”
Kiedy: Zgłoszony 30 maja, we wrześniu wycofany, w listopadzie upadł
W jaki sposób: Właśnie nie wiadomo <--- :D
Z jakim skutkiem: --
Xard
Kontakt:

Post autor: Xard »

Szkoda, bo w wyborczej były niezłe rysunki do tego artykułu. Z tych 12 jego prac rozsądnym pomysłem jest obniżenie cen podręczników i podwyżki dla nauczycieli, ale to tylko rzucanie haseł.
Reszta to bzdury na miarę człowieka-konia. Ja zagłosowałem na zakwestionowanie teorii ewolucji.

Amnestja maturalna to również debilizm. Zmienianie zasad w czasie gry.. w sumie to nawet po zakończniu gry :/ Polecam obejrzeć:
http://www.joemonster.org/filmy/2540/sz ... ature.html

a na codzień warto posłuchać porannej audycji w antyradiu - Antylisty, gdzie Wojewódzki, Figurski, na dokładkę z Koterskim wyśmiewają wszystkie kretynizmy jakie na codzień serwuje nam polska rzeczywistość.
http://antyradio.pl/warszawa/index.html ... &ida=14680

A tu link do radia do winampa: http://213.251.138.121:7000/ Działa świetnie, zabiera tylko ok. 6kb/s z łącza ( przynajmniej w odtwarzaczu Foobar2000)
[S] Manitou Stance Static 80mm, koło BFR24" 48H, 14mm, bdb stan. na PW pisać
jasiek
Kontakt:

Post autor: jasiek »

Nie wiem po co Gazeta Wyborcza organizuje jakieś takie głupie i naiwne sondaże. Przecież oni się sami tym kompromitują. Ściska ich dupa od tego, że PO nie rządzi, tylko PiS niby wybrany tylko przez moherów?! Mamy w kraju 30 mln osób uprawnionych do głosowania, a głosowało 50% czyli około 15mln a co do cholery robiła reszta? I założe się, że cala ta reszta ma teraz najwięcej do powiedzenia, trzeba było iść i głosować, zrobić coś dla kraju, interesować się programami partii.

Ok, Giertych czasami gada bez sensu, ale przynajmniej stara się coś zrobić dla tego zasranego kraju, w którym każda pozytywna inicjatywa jest tłumiona. On chyba nie robi to dlatego aby się ośmieszyć i aby o nim pisano, że coś głupiego palnął. Ma jakąś swoją wizje i nam pozostaje na to tylko patrzeć. Oczywiście możemy się temu sprzeciwiać, bo tak jest elo, wszyscy na Giertycha i choć się z nim zgadzam to też po nim pojade, żeby się ze mnie nie śmiali i często tak jest, bez przemyślenia tego czy jakiś pomysł był słuszny czy też nie.

Na pewno, nie zobaczymy tych efektów szybko, bo tacy mędrcy typu opozycja, choć czasami się zgdzają z PiSem nie są im w stanie poprostu przyznać racji i można to zauważyć choć raz na kilka dni przeglądając gazete. Opozycja musi być poprostu ANTY i to im się udaje, ale pożytecznego nic w tym nie ma.

Ja pozwoliłem sobie zagłosować na Teorie Ewolucji, musze przyznać, że to akurat jest bez sensu.

Inni obiecywali i nic nie robili, on obiecywał i coś robi. Obiecywał, został wybrany ten rząd przez naród, więc coś nie tak?! Dlatego Giertych niech działa i zobaczmy co się uda zrobić, może jakiś z jego pomysłów okaże się rewolucyjny...dla polskiego szkolnictwa.

Tyle,
Pozdro & Peace

Krytyka jest dobra, ale w słusznej sprawie.
http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
Wrona
Kontakt:

Post autor: Wrona »

jasiek pisze:Ok, Giertych czasami gada bez sensu, ale przynajmniej stara się coś zrobić dla tego zasranego kraju, w którym każda pozytywna inicjatywa jest tłumiona.
To powiedz mi jeszcze: lepiej nie robić nic, czy takie głupoty, które na pewno nie wprowadzają nic dobrego, marnuje się przez o tylko kasa (ach, chyba że się na maturzystach oszczędza podsuwając im 1 arkusz zamiast 2), sam Minister ośmiesza się? Zgodzę się z Tobą, że większość "władzy" w Polsce nic nie robi. Ale w sumie lepsze chyba to, niż robić coś, co nie ma najmniejszego sensu, a czasami nawet powoduje szkody...

Co do ankiety: szkoda, że nie ma nic na temat wprowadzenia 1 arkusza maturalnego zamiast 2. Wiele razy była już o tym mowa, ale warto powtórzyć, ze ludzi którzy napisali maturę w tamtym roku (podstawowy + rozszerzony) mają większą szansę dostać się na uczelnie niż osoby zdające w tym roku poziom rozszerzony. "Tabelka Romana" rządzi...
Alx
Kontakt:

Post autor: Alx »

ja mam imho jedno do napisania :

Gier...Ty...Ch...

Pisane z perspektywy ucznia liceum. Dziękuję za uwagę.
jasiek
Kontakt:

Post autor: jasiek »

Wronanapisałeś, że marnują kase. A czy chociaż 3 z tych jego kilkunastu pomysłów weszło do życia. One nie zmarnowały kasy. One były pomysłami, a nie weszły w życie. Choć niektóre by się przydały. Pomysłami, które wykorzystały media (i straciły na tym kase) więc my zbytnio nie ucierpieliśmy)
Ja nie chce tutaj bronić Giertycha ani PiSu ale wole dużo bardziej rządy obecne od SLD itd a Tusk musze przyznać, że gość troche mi działa na nerwach
http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

jasiekw jednym masz racje-jesli PiSowowi zdazy sie cos sensownego zaproponowac (rzadko,ale sie zdarza) Tusk to z zasady zaneguje-jestem ciekaw czy jesliby PiS zaproponowalby podatek liniowy czy Tusk tez by to zanegowal...jak to spiewa big cyc-"nie ma zadnej opozycji,zostal tylko Tusk".
coz,najgorsze jest to ze i tak w wypadku glosowania glosowalbym na nich bo na kogo innego?upr?chetnie,ale oni nie maja realnej sily politycznej,poza tym Korwin to lekki oszolom :).

co sie zas tyczy Giertych-nie wiem jak Ty,ale ja sobie nie zycze zeby ktos kto ma jakies powiazania z mlodzieza wszechpolska decydowal o mojej edukacji (na szczescie zostaly mi juz tylko 4 miesiace).pomysly giertycha sa dla mnie poronione,moze poza tzw godzina bezpieczenstwa-choc to tez zalezy co giertych chce przez to osiagnac...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
dziulo88
Kontakt:

Post autor: dziulo88 »

mnie rozpierdala to ze on chce robic narodowe referendum w sprawie jakiejs glupoty :F kurwa czy ktos ma nosic mundurek czy nie to powinno od szkoly zalezec 0o . dlaczego nie ma referendum w ktorym mozna zaglosowac za odejsciem ROMANA ?! Z checia bym sie ruszyl zaglosowac . ;] pzdr
ja nie myśle co mówie , ja mówie co myśle , talent daje iskre samoistnie zabłysne
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

jasiek pisze:Gazeta Wyborcza organizuje jakieś takie głupie i naiwne sondaże. Przecież oni się sami tym kompromitują. Ściska ich dupa od tego, że PO nie rządzi

radzę Ci troszkę, się polityką pointeresować zanim coś napiszesz!
Gazeta Wyborcza jest bardziej lewicowa, czyli SLD, niż PO...
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
Wrona
Kontakt:

Post autor: Wrona »

dziulo88, jak zagłosujesz 3x NIE (o ile takie referendum będzie) to będzie tak, jakbyś odpowiedział: Panu Giertychowi podziękujemy... Tak czy siak, zgadzam się, że takie referendum to jeden z kolejnych głupszych pomysłów :/
ODPOWIEDZ