Dobre hample do ciezkiej machiny. DH

ASHOCK DH
Kontakt:

Post autor: ASHOCK DH »

DWA TLOCZKI TO WYSTARCZAJACA W TARCZOWKACH
GUNS N ROSES
SuperDziad
Kontakt:

Post autor: SuperDziad »

Po pierwsze bardzo konstruktywna wypowiedz po drugie nie o to sie pytam
slayerek
Kontakt:

Post autor: slayerek »

Zabora pisze:co do Gustava hamulec działa ON/OFF...
brawo za takie wypowiedzi tego pana powyzej i innych co tak mysla :) jakktos nie umie obslugiwac hamulcow to tak bywa ;P
-=UFIQ=-
Kontakt:

Post autor: -=UFIQ=- »

a morze to zobasz se na fotke nr 3 ma niewiele mniejszą siłe od gutków i najmocniejszą ponich
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=154635599
tył
przud

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=154634448

i cena bardzo atrakcyjna
-=?=-
bazmek
Kontakt:

Post autor: bazmek »

SuperDziad mam Hope m4 przod bardzo fajny polecam ale nie sa wcale takie mocarne(waze 104) wiec tego producenta zostaje tobie tylko moto
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=164837070
sprzedam ramke z damperem gg7102149
SuperDziad
Kontakt:

zastanawiam sie nad tymi nowymi hopami m4 2007 clarksem i gustawem oraz deore xt clarksa hopa wiem gdzie kupic a wie ktos gdzie kupic gustawa albo deore xt ? najlepiej nowe z najwiekszymi tarczami
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

-=UFIQ=-Kto CI powiedzial ze te FORMULKI są najmocniejsze zaraz po Gustawie:] jezdziles??;> I nie wiem czy cena taka atrakcyjna, bo wszystko co od Gregorio to 20% drożej niż norma przewiduje;]

i druga sprawa, słowniki ortograficzne są dość tanie... a w necie są za darmo:)

SuperDziad Z deore XT pozostaje już tylko szukanie po allegro i ebay'u... niejaka firma TWOMARK miala niedawno na sprzedaz - ale czy jeszcze ma to Ci nie powiem, poszukaj w necie, powinienes ich znaleźć - zapytaj co i jak, to Ci powiedzą... ew. napisz do shimano do Pawlaka to pewnie coś Ci wykombinują...
www.feel-free.pl
-=UFIQ=-
Kontakt:

Post autor: -=UFIQ=- »

yasiuuu pisze: -=UFIQ=-Kto CI powiedzial ze te FORMULKI są najmocniejsze zaraz po Gustawie:] jezdziles??;> I nie wiem czy cena taka atrakcyjna, bo wszystko co od Gregorio to 20% drożej niż norma przewiduje;]
niepisałem ze jezdziłem i ze sa mocniejsze ale tak pokazuje ten rysunek który jest na opakowaniu tyh formół a czy to prawda to niewiem
-=?=-
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

-=UFIQ=-pytanie tylko, czy te hample, które są w tej tabeli były testowane przez jednego ridera na tym samym rowerze i w tych samych warunkach - w co trochę wątpie... no chyba, że tabela jest czystą teorią gdzie dane są wyliczone przez konstruktorów jaką siłę hamowania ma dany hebel, a potem zapisano to w tabeli...

dla mnie liczą sie fakty i tabelą bym się nie sugerował...
Autor tematu ewidentnie szuka hamulca 'żylety' - a akurat nie można jasno określić np. XT jest silniejsze od Grimeci Sys.8 - każdy rider powie tu co innego. Ja polecam XT sprawdzone na 32kg rowerze z 85kg riderem - wg.mnie są żylety. No ale tabela pokazuje ze Gustaw jest mocniejszy - ale to przecież nie wyklucza XT z gry o najwyższą stawke - bo XT jest np. lżejszy i tu juz ma przewage nad Gutkiem...

Można robić naprawde dużo porownan hampli pod względem siła hamowania, modulacja, waga, jakość, wytrzymałość etc. i nie znajdzie sie ideału...
www.feel-free.pl
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

Naprawde nie jest problemem zrobić hamulec który zatrzyma koło w miejscu, bo tarczowy hamulec może bez problemu zatrzymać kilkutonowy samochód,
Problemem jest zrobić hamulec który zachowuje podobną charakterystykę pracy niezależnie od warunków i prędkości, ale jak chcesz...
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
benek
Kontakt:

Post autor: benek »

nie czytam powyzszych posto bo mi sie nie chce...nie wiem czy bylo juz o grimece system 12, ale jesli nie to jest:) Mam te hamulce, waze ponad 80kg rower 24kg i powiem ze sa mocne, maja fjna modulacje tanie w utrzymaniu latwe w odpowietrzaniu i nie kosztuja zbyt wiele, polecam.
http://nuestro-mundo.pl/
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

benek bylo i napisal ze mu sie nie podobaja...
www.mm-foto.pl
SuperDziad
Kontakt:

Wlasnie myslalem o sys 12 ale to jest wydatek prawie 1200zl za to juz wole dolozyc 100zl i kupic moto m4 2007 bo chyba jednak lepsze co do gustawa z ex shopa to nie chce tarczy 190 za 600zl moge miec nowki magi z tarczami ale bez adapterow tylni mam natomiast przedni bym musial se kupowac ale to jest wydatek okolo 20zl

Ktos napisal ze intersuja mnie zylety- tak to prawda- moc to priorytetowa sprawa
gwarek
Kontakt:

Post autor: gwarek »

a ja powiem tak hope mono 6ti i brak siły??? wielkie gówno prawda a jeśli ktoś jeździł na heblach od kumpla co nieiwe co to imbus i olej to sie niedziewie, głupie pier.dolenie i tyle ana 2007 mają miec siłę większą o 25% lub 35% i do tego jeszcze lepszy venting tarczy
ROWER=POWER
Kontakt:

Post autor: ROWER=POWER »

KUP SOBIE AVID CODE ALBO AVID JUICY 7 REWELACYJNE HAMULCE!!!!!!!!!
Downhill to wyścig z samym sobą...
ReplaY
Kontakt:

Post autor: ReplaY »

Spróbuj dorwać gdzieś Code w czyimś rowerze zobacz jak to działa i nie będziesz zakładał podobnych tematów. Do tego przewody Goodrigde (skoro chcesz wydać 2000zł na hamulce to na kable Ci zostanie) i masz zestaw najmocniejszych hamulców na rynku. Pomijam takie wynalazki jak osmiotłoczkowy Gatorbrake bo to hamulce do tandemu na dwa Pudziany.
www.foesracing.com
SuperDziad
Kontakt:

po pierwsze jesli dobrze pamietam nie ma 8 tloczkowych gatobrakow moj kolega ma 6 tloczkowe i sa naprawde mocne co do avidow code to watpie zeby dorwal kogos kto ma te hample mysle ze bede pierwszy w naszym miescie ale moje pytanie zostaje dalej aktualne co do magow....
ODPOWIEDZ