BUTY SPD!!
BUTY SPD!!
Musz ekupic buty spd
Mialy byc spece sporty ale tam dlugosci wkladek takie ze niewiem które wybrac
Dlatego mysle nad dx
albo axo
pedaly to time z
i mam pytanie do osob które jezdza na time z butytypu skate (dx/axo)
czy ładniei to wspolpracuje ze sobą ? czy lepiej te soece ze wzgledu na podeszwe
Nie dawno troszke podobny temat zalozylem ale chce wiecej konkretów ;]
Mialy byc spece sporty ale tam dlugosci wkladek takie ze niewiem które wybrac
Dlatego mysle nad dx
albo axo
pedaly to time z
i mam pytanie do osob które jezdza na time z butytypu skate (dx/axo)
czy ładniei to wspolpracuje ze sobą ? czy lepiej te soece ze wzgledu na podeszwe
Nie dawno troszke podobny temat zalozylem ale chce wiecej konkretów ;]
-
- Kontakt:
obecnie jezdze na specach ( modelu nie znam, te z zatrzaskiem zamiast rzepu) i są w porząsiu, podeszwa sztywna, wygodne zapinanie, dobra wentylacja, i kołki w komplecie dzieki ktorym wejscie pod stroma górkę to nie problem. jesli chcesz sie scigac to wez spece, jesli jazda bez zobowiązan to polecalbym dx, wygodne buty, smialo mozna w nich wyskoczyc na miasto, czego w specach sie nie da zrobic:) tzn. da, ale chodzi sie jak pokraka i ludzie myśla ze wracam z lekcji baletu lub stepowania:)
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6080322
-
- Kontakt:
Kupuj buty jakie ci pasuja, wzystko zalezy od twoich upodoban. Musisz miec minimum 2 pary rozne zeby stwierdzic co dobre. Niektorzy lubia jezdzic w super sztywnych XC (np ja) na klamre i 2 rzepy, a niektorzy (np greg minaar :P -ale porownanie) w miekkich. W twardych xc nie podejdziesz nawet 100m - bo uczucie jest podobne do chodzenia w butach narciarskich, ale zapewniaja znacznie lepsze przelozenie sily pedalowania, no i noga znacznie pewniej spoczywa na pedalach, nie obraca sie w bucie. Sztywne sa dobre do racingu, za to miekkie sa o niebo wygodniejsze na codzien. Fajnei miec i takie i takie
Brown noise 3<:::::o
Ja mam MH-083, sa super bo sa wygodne i maja jeden rzep, a rzep to podstawa dobrego pedalowania ;) a w sztywnosci buta chodzi glownie o to zeby rzepy trzymaly noge tak zeby nie ruszala sie w srodku a nie tylko o twardosc podeszwy ;) wiekszosc butow do XC nie ma plastikowej podeszwy (jak szosowe) tylko niewiele sztywniejsza od DXow. Proponowalbym mimo wszystko znalezc buty z choc jednym rzepem, bo tylko sznurowane buty sprawiaja ze stosownie spd w takim przypadku mija sie z celem ale to moze tylko moje zdanie... super sa adidasy el moro...
Brown noise 3<:::::o
Smol niedawno był tu poruszany temat doboru butów. Ktoś się pytał o jakieś 661 i DX poszukaj sobie tego tematu.
Ja ma northwave i jestem z nich zadowolony. Mają on sztywną podeszwę do miejsca mocowania bloków a dalej są elastyczne i umożliwiają swobodne podchodzenie. Chciałem zakupić DX, ale nie było na mnie rozmiaru ;/
Ja ma northwave i jestem z nich zadowolony. Mają on sztywną podeszwę do miejsca mocowania bloków a dalej są elastyczne i umożliwiają swobodne podchodzenie. Chciałem zakupić DX, ale nie było na mnie rozmiaru ;/