Plecak Dakine

rems
Kontakt:

Plecak Dakine

Post autor: rems »

kupilem plecak i prosze o rade poki go moge zwrocic... nazwa modelu Mission
jest na www.dakine.com (snowboard>snowboard packs>snow>mission) ogolnie jest zajebisty bo pojemny, ale ma przeznaczenie snowboard i tez polecaja go na skateboarding przez co sie boje, ze moze mocno grzac w plecy
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

A nie mozesz zrobic w nim szybkiej przejazdzki na rowerze i sprawdzic? Albo zalozyc w miare zaladowany plecak i zrobic 100 przysiadow a nastepnie sprawdzic wilgotnosc koszulki :P (postaraj sie potraktowac to powaznie ;))

Generalnie plecaki snowboardowe nie maja na celu grzac uzytkownika, wiec tego bym sie nie obawial ;)

Wiekszosc wspolczesnych plecakow - czy rowerowych, czy innych - ma jakis system wentylacji. W praktyce (z mojego doswiadczenia) najlepiej sprawdzaja sie podluzne tunele wzdluz kregoslupa z tunelami odbijajacymi na boki (patrz: Deuter). Najczestszy jest jednak po prostu jeden srodkowy tunel - zwykle wentuluje ok, choc tu wiecej zalezy od materialu, ktory ma z plecami kontakt. Obecnie testuje plecak na wygietym w luk palaku z siatka (zeby bylo powietrze miedzy plecami, a plecakiem) i tez sie to fajnie spisuje (choc nie zrywa jakos szczegolnie beretu).

Jesli Twoj plecak ma jakis z tych systemow - bedzie ok. A jesli ma po prostu gladkie, niezbyt sztywne "plecy" - obawialbym sie dluzszych wycieczek.
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

Dokladnie jak wyzej. Szukaj plecaka z tzw suchymi plecami. System wentylacji na rowerze to podstawa. Jesli jestes w stanie wylozyc na Dakine'a to spokojnie kupisz przyzwoitego Deutera ktory zdecydowanie lepiej spelni swoja role.
n0 ridE n0 fUN
51N17E
Kontakt:

Post autor: 51N17E »

A gdzie go kupiles bo jak w jakims sklepie internetowym to powiedz bo nigdzie nie moge znalezć czapki Dakine 2007 Flatline!!
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Brawo za pomyslowosc, najpierw cos kupujesz a potem sie orientujesz ze to na snowboard :)
rems
Kontakt:

nie no wczesniej wiedzialem ze jest snowboardowy.... polecaja go tez do skateboardingu... a ja go kupilem bo ma zajebista ladownosc i jest nieduzy..
rems
Kontakt:

a i warto wspomniec, ze to plecak nie tylko na rower lecz takze do codziennego uzytku..
ramaz1987
Kontakt:

Post autor: ramaz1987 »

oj rems rems :P
http://www.pinkbike.com/photo/1196848/
http://www.pinkbike.com/photo/1141246/
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Suche plecy !!! to podstawa i zaoewniam ze w stosunku do systemów przylegających normalnie jest 100 razy lepszy :))

Np: SALEWA- około 180pln,cordura,worek na duzy deszcz i wszystkie systemy boczne :)) mam go 1.5 sezonu i wysmienicie sie sprawdza w góraszkach i w miescie :)) na ulicy i na rowerze :))
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
6casey6
Kontakt:

Post autor: 6casey6 »

SchodekWooyek3,143k4r2 maja racje suche plecy to bardzo dobre rozwiazanie, ja testuje plecak Fjord Nansen BIKE AIR 30 za 150zl i spisuje sie bardzo dobrze, mam go jako uniwersalny, tzn na rower, wycieczki, uczelnie itp. jedynie do czego mozna sie przyczepic to, ze nie daje rady jak mam zbroje, podkoszulek i na tym plecak, aha i jest +30 :P a co do twojego problemy to sprawdz czy sie spocisz, zrob rundaka do okola bloku/domu albo cos w tym stylu, pozdro
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

..dodam że w zbroi śmigam i jest spoko a jak dojazdówki to FF dopinam ;)) na plecaczek
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
ODPOWIEDZ