Problem stery!!!!!
Problem stery!!!!!
Zaczołem składać rower pierwszą czynnoscią jaką zrobiłem, było to wbicie sterów do ramy(mam rame drakstara a amor to junior) stery wbiły się bardzo dobrze, ale po załorzeniu łożysk zobaczyłem że mędzy koroną amortyzatora a dolnym łożyskiem jest 1cm przerwy i łożysko jest krzywo ułożone Mimo usilnego wpychania łożtsko ani myśłi się posunąć.Co mam zrobić ?? Czy wbić te łożtsko na chama blirzej korony ?? POMOCY!!
musisz je nabić na rurę do końca, podobnie jak nabija się bieżnię przy sterach bez łożyska maszynowego. Rura sterowa przy koronie przeważnie lekko się rozszerza, aby łożysko czy bieżnia wchodziły na wcisk.
Najlepiej jakbyś miał rurę o średnicy wewnętrznej minimalnie większej niż średnica zewnętrzna rury sterowej - tak jak to robią w serwisach - wtedy na 100% łożysko ustawiłoby się idealnie prosto i nie uszkodziłbyś go.
Najlepiej jakbyś miał rurę o średnicy wewnętrznej minimalnie większej niż średnica zewnętrzna rury sterowej - tak jak to robią w serwisach - wtedy na 100% łożysko ustawiłoby się idealnie prosto i nie uszkodziłbyś go.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: