WItam
Jako że dopiero wkraczam w temat jeszcze niewiem wielu rzeczy. Konkretnie chodzi o to ile kosztuje ubezpieczenie samochodu. Czy można na jakiejs stronce jakiegoś ubezpieczyciela znalesc jakich formularz gdzie uzupełnie tabele jaki mam samochód, jaka pojemność, od ilu lat mam prawko i tym podobne? No i na koncu przydałoby sie zeby wyskoczyła kwota ubezpieczenia :) Chodzi tylko i wyłącznie o OC ponieważ jest obowiązkowe.
Dzięki za ewentualne odpowiedzi.
Ubezpieczenie samochodu.
Ubezpieczenie samochodu.
ROwEr - http://www.pinkbike.com/photo/1147695/
Na wiekszosci stron renomowanych ubezpieczycieli masz tzw. kalkulator. Sprawdz na www.allianz.pl albo www.pzu.pl. Polecam tez zadzwonic do link4 i tam dowiedziec sie o indywidualna taryfe i w pare minut kolsuntant poda Ci cene OC. Podbnie jak link4 dziala axa. Ja prawdopodobnie bede ubezpieczal auto w link4.
My bike: http://www.pinkbike.com/photo/1068934/
-
- Kontakt:
Stawka ubezpieczenia zależy od całej mas czynników
- pojemność samochodu
- rocznik
- w jakich celach planujemy go użytkować
- miejsce zamieszkania (najczęstsze jazdy)
- to czy będziemy jeździć samemu czy też nie
- oczywiście wiek samego kierowcy i zniżki
Ja przymierzam się do starego mercedesa (miłość od małego) i za starą "S"-klase z 85 roku z silnikiem 3,8 litra krzynęli mi 3700 zł za samo OC, młody kierowca - bez zniżek.
P.S. Ja jak potrzebuje wycene ubezpieczenia rejestruje sie na Link4 i oni oddzwaniają do Ciebie i od reki wyliczają składkę ubezpieczeniową.
- pojemność samochodu
- rocznik
- w jakich celach planujemy go użytkować
- miejsce zamieszkania (najczęstsze jazdy)
- to czy będziemy jeździć samemu czy też nie
- oczywiście wiek samego kierowcy i zniżki
Ja przymierzam się do starego mercedesa (miłość od małego) i za starą "S"-klase z 85 roku z silnikiem 3,8 litra krzynęli mi 3700 zł za samo OC, młody kierowca - bez zniżek.
P.S. Ja jak potrzebuje wycene ubezpieczenia rejestruje sie na Link4 i oni oddzwaniają do Ciebie i od reki wyliczają składkę ubezpieczeniową.
-
- Kontakt: