NIGDY WIĘCEJ SNEJKÓW!?genialny bajer^^
NIGDY WIĘCEJ SNEJKÓW!?genialny bajer^^
Hej obczajcie co mi kumpel podesłał!Jest to sposób na NATYCHMIASTOWE zapobieganie ulotnieniu się powietrza z Waszych kół! Ze zwykłego koła można po założeniu specjalnej opaski i wlaniu płynu lateksowego jezdzić BEZ dętki(!) nawet po DESCE Z GWOźDźIAMI!!!Widziałem już coś takiego w samochodach a dokładnie w marcedesie SLK ale wreszcie ktoś pomyślał o biednych bikerach^^<JUPI>!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OBCZAJCIE SOBIE FILMIK!!!
Jest na stronie
http://www.cult-bikes.com/
Pod nazwą produktu
No-Flats new!
JAK DLA MNIE REWOLUCJA,MUSZE TO MIEć:D
OBCZAJCIE SOBIE FILMIK!!!
Jest na stronie
http://www.cult-bikes.com/
Pod nazwą produktu
No-Flats new!
JAK DLA MNIE REWOLUCJA,MUSZE TO MIEć:D
-
- Kontakt:
W tym sezonie wersal pod tym wzgledem - na zachodzie jezdza na takich patentach juz od paru lat, a u nas dopiero teraz sie to pojawia. Ale za to w dwoch wersjach, bo bedzie tez moszna kupic chyba najbardziej znany zestaw tego typu, czyli Stan's No Tubes:
http://lemonbike.eu/product_info.php?products_id=51
Troche o tym czytalem w angielskich gazetkach, to pisali, ze rzeczywiscie super rozwiazanie - lzejsze od tradycyjnych bezdetkowych, a dzialanie takie samo.
Szkoda, ze na razie wiaze sie to z troche sporym wydatkiem...
http://lemonbike.eu/product_info.php?products_id=51
Troche o tym czytalem w angielskich gazetkach, to pisali, ze rzeczywiscie super rozwiazanie - lzejsze od tradycyjnych bezdetkowych, a dzialanie takie samo.
Szkoda, ze na razie wiaze sie to z troche sporym wydatkiem...
No ja w sumie tez caly sezon przjezdzilem bez flaka :] Detki Nokiana to jednak byla dobra inwestycja ;)
Ale w calym tym zamieszaniu nie chodzi tylko o flaki, ale przede wszystkim o duzo lepsza trakcje (i komfort przy okazji), bo mozna jezdzic na niskim cisnieniu. No i oczywiscie mase, a takze szpan ;)
Ale w calym tym zamieszaniu nie chodzi tylko o flaki, ale przede wszystkim o duzo lepsza trakcje (i komfort przy okazji), bo mozna jezdzic na niskim cisnieniu. No i oczywiscie mase, a takze szpan ;)
na allegro był/ a moze dalej jest, płyn stosowany w motocrossie. Wlewa sie toto do dętki, pompuje, a zaraz potem trzeba pojeździć z pół godzinki- godzine aby rozprowadził się po wnętrzu dętki. Tworzy to podobno lekko żelową wyściółkę dętki, przez co przy przebiciach sama sie uszczelnia.
Szło tego jakieś 100ml na koło i nie straszyło tak ceną:)
Szło tego jakieś 100ml na koło i nie straszyło tak ceną:)
No tak ale plyn tez wazy nie wiem ile dokladnie sie zyska gramow ale tez bez przesady , w koncu moze ta roznica procentowa to dla detek np 200g podana ;]
Trakcje , niskie cisnienie no moze czasem jazda na niskim cisnieniu lepsza , ale n ie zawsze, bo tak splaszczona opona wcale nie musi sie lepiej prowadzic raz , opory nie bede mniejsza , powierzchnisa styku bedzie wieksza wiec bede wieksze, choc pewnie nieznacznie , nie mowiac ze dobrze napompowana opona ma swoj profil , kazdy klocki w jej profilu pelni pewne zadanie a tak przy niskim cisnienie , nie ma juz klockow trzymajacych np w zakrecie , wtedy cala opona na bok idzie w sumie , powiem szczerze ze czesto gesto jezdzac na niskim cisnieniu bylo gorzej niz na dobrze nabitej , moze bardziej miekki i odbijalo czasem ale j ednak w moim mniemaniu gorzej sie jezdzilo , to taki ot male sie zrobilo heh ;]
w sumie takie rozwiazanie dobre jest na wycigi roznego rodzaju gdzie strata czasu na wymiane detki albo wypadniecie z rywalizacji przez kapcia jest nie dopuszczalne bo tak to w sumieno co moze przydatna rzecz , ale cena poki co odtrasza jednak
Trakcje , niskie cisnienie no moze czasem jazda na niskim cisnieniu lepsza , ale n ie zawsze, bo tak splaszczona opona wcale nie musi sie lepiej prowadzic raz , opory nie bede mniejsza , powierzchnisa styku bedzie wieksza wiec bede wieksze, choc pewnie nieznacznie , nie mowiac ze dobrze napompowana opona ma swoj profil , kazdy klocki w jej profilu pelni pewne zadanie a tak przy niskim cisnienie , nie ma juz klockow trzymajacych np w zakrecie , wtedy cala opona na bok idzie w sumie , powiem szczerze ze czesto gesto jezdzac na niskim cisnieniu bylo gorzej niz na dobrze nabitej , moze bardziej miekki i odbijalo czasem ale j ednak w moim mniemaniu gorzej sie jezdzilo , to taki ot male sie zrobilo heh ;]
w sumie takie rozwiazanie dobre jest na wycigi roznego rodzaju gdzie strata czasu na wymiane detki albo wypadniecie z rywalizacji przez kapcia jest nie dopuszczalne bo tak to w sumieno co moze przydatna rzecz , ale cena poki co odtrasza jednak
www.mm-foto.pl
-
- Kontakt:
a ja Wam powiem że przejeździłem od lipca bez snejka, na dętce dębicy za 8zł ;) i to w dodatku na szerokość 1.95 ;P najpierw była w Tioga Factory DH, która jest oponą szeroką z cienkimi ściankami bocznymi, a potem w jakimś slicku z cykloturu za 14zl (slick bardzo dobry) i też jest bardzo gut. opaske na obręcz zrobiłem ze zwykłej taśmy izolacyjnej i jest super ;)
zważywszy na tereny w jakich mieszkam to bardzo mi sie podoba w tym rozwiązaniu fakt że jak zepierd*lasz piecykiem powyżej 60km/h i złapiesz snejka to niemusisz się modlić o miękkie lądowanie i obręcz która zwykle wtedy dostaje po duupie,zwłaszcza na kamienistych zakrętach:)
No i taki patent będzie napewno lżejszy niż jezdzenie z dętką DH!niech tu nikt nie pierdzieli głupot:P
No i taki patent będzie napewno lżejszy niż jezdzenie z dętką DH!niech tu nikt nie pierdzieli głupot:P
-
- Kontakt:
Ja mialem jakis czas wypelniacz z mx, ot taka pianka wsadzana w opone. Nie za dobra na normalne jezdznie, bo nie jest to zbyt twarde, a ciagnac nogami 30kg na 2x 3.0 nie jest lekko ( zwlaszcza jak jest miekko, to tak jakby na spuszczonym powietrzu jezdzic ) za to komfort...
Wpierdzielilbym sobie takie dwie, ale +5kg a to juz jest troche przegiece
Wpierdzielilbym sobie takie dwie, ale +5kg a to juz jest troche przegiece
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
fajny patent, od hohoho stosowany w samochodach rajdowych, no tyle, ze w autach są dużo większe siły etc.
Mi by taki patent nie przeszkodził, bo już sie przyzwyczaiłem do wagi roweru:-)
Dobrze, że Ci testerzy z tego filmiku sie nie wywrócili... mimo, że filmik nagrany jest w klimatach arabskich (krajobraz) to ci riderzy chyba fakirami nie są... :)
Mi by taki patent nie przeszkodził, bo już sie przyzwyczaiłem do wagi roweru:-)
Dobrze, że Ci testerzy z tego filmiku sie nie wywrócili... mimo, że filmik nagrany jest w klimatach arabskich (krajobraz) to ci riderzy chyba fakirami nie są... :)
www.feel-free.pl
-
- Kontakt: