Tarzan miejskiej dżungli

MadDaBomBer
Kontakt:

Tarzan miejskiej dżungli

Post autor: MadDaBomBer »

http://www.erowery.pl/go/_info/?id=511 - na tej stronie jest dość ciekawy opis oweru napisany przez osobę z bujną wyobraźnią :)

"Chcesz się wyżyć i …. i się nie boisz?" - chyba jeździć na takiej ramie :)

"Pozwala on uprawiać "jazdę wolną" w takim wydaniu, jaki najbardziej Ci odpowiada." - freeride czyli jazda wolna... No comments:)

" Musisz jednak pamiętać, że choć nadaje się do szybkiej jazdy w dół i skoków to niestety nie jest najlepszym wyborem na zwykłą wycieczkę z koleżankami." - żeby nie padły ze śmiechu ? :)

"Rowery PANIC przeznaczone są do naprawdę ostrej jazdy, w tym skoków. Używane do jazdy w górach i po specjalnie wybudowanych torach ziemnych (fourcross, dirtjumping), a także do jazdy w miejskiej dżungli (street). Bardzo popularny wśród młodych ludzi lubiących adrenalinę i traktujących jazdę jako zabawę." - nieustraszony pogromca krawężników MIEJSKIEJ DŻUNGLI, zwłaszcza ten 19'' :)

No ale to wszystko prawda, bo posiadasz najmocniejszy osprzęt Truvativ HussefelD :)

Nie nabijam się oczywiście z tego roweru, i rozumiem że często biorą górę względy finansowe (sam kiedyś skakałem dirty na Wheelerze do XC), ale to tak jakby np. Renault Megane albo Fiata Punto reklamować jako pogromców tras rajdowych RSMŚ...

Wiem, że tu chodzi o względy marketingowe, sam stykam się z tą branżą, ale boli mnie to troche, że jak teraz jest moda na rowery do DH i DS to panowie z Krossa stwierdzają "ok, to od dzisiaj nasze rowery służą do jazdy wolnej (litości...)"...

A jak za 5 lat będzie boom na Tour de France to bardzo podobne rowery staną się nagle połykaczami asfaltowych kilometrów...
[S]: kierownica Easton Lo-Rise 635mm na 31,8
[K]: D321ew D521 na 36 otw.

GG: 810 574
Ufik
Kontakt:

Post autor: Ufik »

i to byl powod zeby zakladac taki glupi temat?
dla mnie moga to nazywac nawet wahadlowcem.
a jesli masz problem z ich opisem roweru to napisz do nich ze cie to urazilo i nie rob syfu na forum. Znalazl sie malkontent...

pozdro
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

Głupi temat powiadasz? Głupie są jedynie Twoje poglądy.

Uważasz to za fajne foty? W mojej opinii są mierne.
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
MadDaBomBer
Kontakt:

Ufik Panie "poważny" jakbym wrzucił ten temat w sprzętowni, to mógłbym się z Tobą zgodzić. Skoro dla Ciebie mogą to nawet nazywać wahadłowcem, to znaczy, że jesteś jak rzesza ludzi, którzy dają się nabrać na właśnie takie opisy. Mam do sprzedania VW Garbusa, ale świetnie się nadaje na Paryż-Dakar, w sumie na wahadłowiec też będzie dobrym materiałem - chcesz kupić ?

I co nazywasz robieniem syfu na forum ??? Stary... No nie wiem co powiedzieć, Twoja argumentacja mnie powala... Syf na forum to są właśnie takie posty jak Twój.

I nie jestem malkontentem - mógłbym to wyjaśniać, o co mi chodziło i tak dalej, po co ja to w ogłle napisałem, ale jakoś nie czuje obowiązku tłumacznie się przed Tobą. I dodam, że tutaj to raczej Ty wychodzisz na malkontenta :)

A zdjęcia masz nawet fajne, dopóki nie przerzuci się na drugą stronę, gdzie cykasz fotki sprzętu, który wkładasz, zwłaszcza, że to nic nadzwyczajnego.

Ale za fotkę na wyrobisku respect...

łukiś
Kontakt:

Post autor: łukiś »

heh.... troche smieszny opis.... wygląda jak moj stary rower do XC.... hehe... no z opisem faktycznie przesada
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
Villen
Kontakt:

Post autor: Villen »

hardkur jak sam skurwisyn! stworzony na droperke ....
http://www.pinkbike.com/photo/1136980/

Kupie Kamere Canona MVX !!!!!!!!!
gRegor
Kontakt:

Post autor: gRegor »

Ufikjest jednym z tych młodych gniewnych, którzy wszystko negują. Najlepiej zamknąć forum .. Co do opisu to ktos musiał miec niezłe poczucie humoru. A tak btw. Jeździł ktoś z Was na tym rowerze ?! ja miałem okazje sie przejechac na rozmiarze 15 i byłem bardzo zdziwiony - pozytywnie.. Jak za te pieniadze to to naprawde fajnie jeździ, co nie zmienia faktu, ze opis przesadzony... peace
http://www.pinkbike.com/photo/1368698/
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

gRegor pisze:Ufikjest jednym z tych młodych gniewnych, którzy wszystko negują.
wydaje mi sie ze to wlasnie nasz szalonydabombowiec jest z tej grupy.. to juz chyba z 5 temat w ktorym użala sie nam nad swoim i naszym zyciem... mysle ze juz wystarczy tego jego "litości" proponuje sie przejsc na spacer po parku, na prawde nie wszystko jest złe :)
suchyFR
Kontakt:

Post autor: suchyFR »

właśnie tematy "szalonegodabombowca" są zajebiste, a przynajmniej ciekawe :)
MadDaBomBerjestem z Tobą :P
mczuszu
Kontakt:

Post autor: mczuszu »

ale sie czepiacie nie wiem czego opis naprawde troche przesadzony a jak cos sie nie podoba to po co masz pisać że temat z dupy ?? lepiej nic nie pisz <yes>
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

suchyFR w sumie cos w tym jest, to cos w rodzaju "dziennika telewizyjnego" w TVP1 mozna w tym dostrzec cos ciekawego. Moze nasz szalonybombowiec zostanie kiedyś wielkim felietonistą?
pozdro xD
padix
Kontakt:

Post autor: padix »

ja całkowicie popieram to co pisze Ajz ...
gg# 3594350

[s] 2 x koła 24 !!

http://tiny.pl/ddt3
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

heheheheee KROSS !!!

uwielbiam ich rowery...są takie dopracowane estetycznie i technicznie....działaja na mnie jak młode mulatki ;)) a opis zapewne zgodny z przeznaczeniem ;))

Jak sznujesz zdrowie to zostaw KROSSA w rowie ;)
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
MadDaBomBer
Kontakt:

To może ja wystosuję teraz wypowiedź do szanownych forumowiczów, którzy mnie krytykują. Za krytykę dziękuję, uwzględnię, niech będzie konstruktywna.

Co do wypowiedzi Ufika już się ustosunkowałem, fakt że doceniłem jego zdjęcia powinien wystarczyć za argument, że osobiście nic do niego nie mam i jeśli coś na to zasługuje, to potrafię docenić.

Natomiest jeśli chodzi o wypowiedzi "mistrza ciętej ironii" (wiem, ze oryginał jest inny) Pana Ajz to powiem tak:

Nie jestem młodym gniewnym, który wszytko neguje. Po prostu uważam (a jak widać nie tylko ja), że opis tego Krossa dla dobrych bikerów jest zabawny, bo oni dobrze wiedzą, że taki sprzęt długiego katowania nie przeżyje, stąd uzasadnianie, że jest on do skoków itp dla nas przynajmniej jest zabawne, ale nie wszyscy jak widać poczucie humoru mają.

Ostatnio na forum ktoś zjechał Evila Imperial z Supermonsterem - to była negacja, ja natomieast przedstawiłem coś, co wydaje mi się zabawne (przepraszam Cię Ajz, że moje poczucie humoru nie pokrywa się z Twoim).

Przy okazji pytanko: PO KIEO CH**A JEST DZIAŁ POGADUCHY ROWEROWE ??? CZY WŁAŚNIE NIE OD TAKICH RZECZY ? LUŹNA POGADANKA - o to tu chodzi, a malkontenci to właśnie Ci, co negują takie tematy. Jeszcze trochę i nic nie będzie można wrzucić, bo spotka się to z odzewem "nie, to ujowe, nie warto o tym gadać, wyp***aj z forum".

I do uja wacława k**wy nędzy nie użalam się nad życiem, CZŁOWIEKU POKAŻ MI MOJĄ WYPOWIEDŹ GDZIE JA SIĘ UŻALAM ? Bo co ? Bo zwróciłem uwagę, ze szerzy się analfabetyzm... Kurwa z chamstwem trzeba walczyć... Oczywiście można przyjąć taką postawę jak Twoja, że trzeba akceptować wszystko co jest dookoła. Ludzie nie umeiją pisać - co z tego, akceptujemy, chamstwo - a niech będzie. A ja tego nie zaakceptuję i tyle. I to nie jest marudzenie, marudzenie to by było jakbym przyjął bierną postawę i jęczał, że mi źle, a mi jest zajebiście, bo umiem się wysłowić i stać mnie na odrobinę humoru, żeby się pośmiać z takich rzeczy jak opis tego pierdolonego Krossa.

Wiem, ze nie wszystko jest złe, ja jestem zajebiście zadowolony ze swojego życia, chodzę na wymarzone studia na renomowanym wydziale, mam bardzo fajną dziewczynę, dobry rower i czas oraz chęci żeby na nim jeździć - nie muszę chodzić do parku, raczej Wam bym to polecał, bo jak na razie to widzę, że potraficie mnie zjechać nie używając sensownych argumetnów tylko najwyżej "to głupie bo... po prostu głupie", lub stwierdzając, że ja wrzucając ten opis uznałem autora za totalnego idiotę, i pewnie od razu myślę, że wszyscy się na to nabierają i ja się temu buntowniczo sprzeciwiamm

Buntownicze postawy są mi obce - myślę pozytywnie ale przede wszystkim racjonalnie. Wiem czym kierował się człowiek, który ten opis stworzył. Jakbym ja dostał polecenie sprzedania jak największej ilości tych rowerów to pewnie też bym tak napisał, bo wiem że to trafia w target jaki producent sobie założył. Logiczne, że nie napisze, że ten rower nie służy do skakania, bo dzieciak by tego nie chciał, bo Kazik z 3b ma rower do skakania i za nim się dziewczyny oglądają nawet te z 4 klasy (jak ktoś ostatni akapit potraktuje dosłownie, to niech się nie przyznaje - błagam).

Reasumując, jakby chcieć krótko ująć to, co powiedziałem, to musiał bym powiedzieć, że mam Was w dupie, ale chciałem żeby to miało ręce i nogi :)

Pozdrawiam i idę na forum Joy Ride, bo mi ciśnienie skoczyło, a tam się fajna dyskusja wywiązała :)

ReplaY
Kontakt:

Post autor: ReplaY »

Jest cienka linia pomiędzy krytyką a krytykanctwem. Temat dobry bo pokazuje jak niektóre firmy traktuja potencjalnych klientów zatrudniając do działu marketingu specjalistów od sprzedaży łopat w castoramie albo promocji w hipermarketach. Obawiam się że w wypadku roweru z linka jazda nie powinna być wolna ale powolna :-P
www.foesracing.com
wfl
Kontakt:

Post autor: wfl »

Schodek Mogę się z Tobą zgodzić jeśli chodzi o ich marketówki, ale niebardzo rozumiem jak to się ma do serii signów. Imo ramy wytrzymałe i godne zaufania ( http://www.pinkbike.com/photo/1073034/ , dla przykładu zdjęcie roweru jednego z użytkowników naszego forum). Mój również się dobrze trzyma (oprócz rstka...) a już kilka niewiarygodnie głupich gleb na nim miałem.

Wracając do tematu

Każdy chce swój towar jak najlepiej zareklamować. Tym razem nie wyszło : )
Z drugiej strony oddając go na gwarancje np. z połamanym amorem masz większe szanse na jej uznanie ("używany niezgodnie z przeznaczeniem" nie wchodzi w gre. Czy to był krawężnik, czy 15 metrowy gap muszą uznac , bo "Rowery PANIC przeznaczone są do naprawdę ostrej jazdy, w tym skoków"

ps.
Jeśli ktoś posiada - proszę o zdjęcia połamanych signów.
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

WLasnie signy sa ok. Sa to tanie rowery dzieki, ktorym Ci ktorzy nie maja xxx kasy. Moga sobie poszalec. A jezeli uwazasz , ze sign z osprzetem lepszym niz np agang za 2,5k to zly wybor to dziwny jestes. Co do topicu? Nic wniosl na forum poza klutnia kazda jaka kolwiek rozmowa skonczy sie syfem. Wiec jest zupelnie bezsensu. Mnie np zupelnie nie razi ten opis. Bo opisuje do czego mozna ten rower uzywac i w skrocie oco w tym chodzi. A napewno jest znacznie mocniejszy od jakiegos tam roweru do xc.
Ssij pento
MadDaBomBer
Kontakt:

Tym samym pragnę bardzo "przeprosić" wszystkich szanownych sensownych i rzeczowych forumowiczów, którzy poczuli się dotknięci głębokim i rażącym bezsensem mojego topicu. Rzeczywiście, nie powinienembył go wrzucać, gdyż to WŁAŚNIE PRZEZ TEN TOPIC ROZMOWA PRZESZŁA W KŁOTNIĘ I ZAKOŃCZYŁA SIĘ SYFEM - Sulring, weź sie posłuchaj człowieku. Zakończyło się tak jak zakończyło, bo ktoś nie może przejść obojętnie, tylko ma straszne ciśnienie, żeby wrczucić sensownego jego zadniem i wiele wnoszącego posta o treści "topic jest bez sensu"... To forum ma nienajlepszą opinię w sieci, że tu niby chamstwo się szerzy, że napaleni gówniarze itp.
Ciągle wierzę, że tak nie jest, ale jeszcze parę razy zostanę bezzasadnie ******* to chyba też zacznę tak myśleć...

Sulring Mnie też ten opis nie razi - ale powiedz mi szczerze - to jest rower do skoków i FR w dowolnym wydaniu? No jeśli tak uważasz to rzeczywiście nie mamy o czym rozmawiać...

dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Jest jeszcze główne założenie tematu jakim jest ocena opisu...cóż, chłyt marketinwogy ;D Dzieci na to polecą...wchodzi tez w gre opcja że piszący ten opis gdzies usłyszał takie słowa i o dzowo wyszął mu logiczna całość nie pasująca do ww sprzętu...nie dojdziesz ;D
http://dhcyc.pinkbike.com
Zablokowany