avid jucy7 jak odpowietrzać

brozo
Kontakt:

avid jucy7 jak odpowietrzać

Post autor: brozo »

Jak w tytule. chodzi mi o to jak sie go odpowietrza. pytam poniewaz nie chcem go zepsuć dlatego chodzi mi o odpowiedzi tych którzy to robili. Z góry dzieki
Czarnuch
Kontakt:

Post autor: Czarnuch »

po pierwsze i najważniejsze posiadać zestaw do odpowietrzania Avidów cena okolo 130zł jeśli posiadasz to napisz to wtedy powiem co i jak, jeśli nie masz i nie masz na zestaw to udaj się do jakiegoś sklepu który ma serwis Avida!
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
brozo
Kontakt:

a domowymi spodobami nie da rady???? bo niekoniecznie mam 130 zł na zestaw do odpowietrzania.
FreeMan
Kontakt:

Post autor: FreeMan »

to trzeba bylo o tym myslec zanim kupiles te hamulce ;)
????
ble
Kontakt:

Post autor: ble »

brozoidz do servis i ci to zrobia za drobna oplata
Czarnuch
Kontakt:

domowymi metodami to da rade Shimano,HAYESa, Grimece itp. Niestety Avida/Formuli nie da rade bez zestawu.
brozo
Kontakt:

FreeMan kto powiedział że kupiłem i że to jest moje????

Czarnuch dzieki za odpowiedz
brozo
Kontakt:

ok dementuje pogłoski że sie nie da odpowietrzyć bez zestawu. otóż da sie dokonałem tego zaoszczędzając 130zł pozdrawiam
NIN
Kontakt:

Post autor: NIN »

Czarnuchpowiedz mi co jest takiego nadzwyczajnego w tym zestawie?
Oprócz tych mosiężnych końcówek to nic! Jak masz podstawowe narzędzia i chęci to jesteś w stanie dorobić takie cudo. reszta to można dostać za grosze! Oliwki potrzebne są tylko przy skracaniu przewodu. Jakby ten zestaw kosztował 50zeta to może bym kupił, a tak to znowu wyszło: "Polak potrafi"!!!
Dodam jeszcze że jak ktoś ma Avidy to wzorem do zrobienie tych mosiężnych końcówek są śruby w klamce w otworach do napełniania\odpowietrzania.
Czarnuch
Kontakt:

otóż widzisz tak własnie te mosiężne końcówki to jest to co trzeba!(osobiście uważam, ze to przegięcie) ale wierz lub nie ale przy pomocy tych 2 strzykaw wyciągne ci jeszcze bąbelki powietrza z tego rzekomo odpowietrzonego zestawu, bo te miedziane końcówki oprócz tego, że wkręcasz są zakonczone ładnie oringami i dzięki temu działasz ciśnieniem. Zresztą co ja będe polemizował część i tak wie lepiej. Zestaw do odpowietrzania Avida można podebrać od czego innego ale skoro wszystko wiesz to sobie dorabiaj zobaczymy jak wyjdzie:/
NIN
Kontakt:

Czarnuch Doskonale wiem że na końcach gwintu są O-ringi. Jeżel już się uporasz z końcówkami to wybacz, ale o-ring to żaden problem dokupić (rozbierz sobie zapalniczkę to znajdziesz min. dwa). Atwoja retoryka zakrawa na handlarza zestawami Avida, albo właściciela serwisu. (130zł za coś co mogło by kosztować 20zł) Zgadzam się z tobą że przeciętny 15-sto latek powinien to powierzyć komuś doświadczonemu, ale ktoś kto ma doświadczenie w majsterkowaniu da radę. Dlatych co chcą się bawić to powiem narazie tyle: PASUJĄ ŚRUBY BARYŁKOWE OD PRZERZUTEK :-))))
(Te regulacyjne przez które przechodzą linki)
PS: Zwykłymi szczykawkami też wyciągniesz.
Czarnuch
Kontakt:

kurfa źle się wyraźiłem oring to pryszcz, przegięciem miało być to, że rowniez uważam ze 130zł to za dużo. Ale mam Juicy 5 i robiłem to bez zestawu a potem z i uwierz, że roznica jest duża nie sądziłem, że może być jeszcze jakieś powietrze. Wogule to przeszedłem już przez wszystkie metody odpwietrzania chyba, i w niektórych przypadkach to niestety zwykła metoda, odkręć-naciśnij-zakręć-puść nie da rady.

Co do avida i zestawu połowę tanszego proponuje poszukać w google ktora ze znanych firm brała udział przy projektowaniu Avida:P
NIN
Kontakt:

Czarnuch pisze:Zestaw do odpowietrzania Avida można podebrać od czego innego ale skoro wszystko wiesz to sobie dorabiaj zobaczymy jak wyjdzie:/
Jak wiesz od czego to może powiesz
Ja jeszcze niedoszedłem od czego ale jak dojdę to chętnie podzielę się tą wiedzą na forum, żeby innym ulżyć w życiu.
POZDRO
NIN
Kontakt:

DZIĘKI ,NO TO GOOGLE WŁĄCZAM!!
NIN
Kontakt:

MAM, FORMULA MA TAKIE SAMO COŚ - teraz szukam gdzie i za ile
ODPOWIEDZ