tuning rst
tuning rst
czesc mam rst gila t6 i chciałbym go stuningować czy macie jakieś pomysły albo wiecie co trzeba zrobić ?? pilne ;]
no ja wiem wystarczy kupić bombera i to bedzie taki mały tuning rst a no i można go sprzedać o ile ktoś kupi no to jest pierwsza faza tuningu a drugiej jeszcze niewymyśliłem ale podobno jak sie wleje po 100 ml do każdej goleni oleju i wyjmie leastomery to podobno fajnie sie pływa ale to tylko podobo ;]
Sprzedam koło na Dm 24 i piaście Joy Tech
Mąkadokladnie: wsadz uszczelki dobre, wlej olej, ale najpierw wywierc dziure w tlumiku tym wbudowanym bo on muli strasznie... moj po takim zabiegu zaczal sie uginac, ale i tak wymienilem na stanca bo zycie mi jeszcze mile ...
---
Do rstkow najczesciej wlewa sie olej do goleni a elastomer wyciąga calkiem lub skraca (elastomer zapobiega dobijaniu wiec trzeba z tym uwazac). Tak wiec polecam wlac po troche oleju do goleni i ewentualnie przesmarowac slizgi. Dobrym pomyslem jest rowniez nalanie troszeczke oleju do dolnych goleni, choc czesto juz po wlaniu od gory olej przedostaje sie na dol.
Przyznam ze dobrze ztuningowany rst chodzi bardzo fajnie i jak to ktos powiedzial "pływa" na nierownosciach. Fajny amorek do xc, jesli skaczesz to go oszczedzaj a tez pociagnie ci dlugo.
Pozdro i powodzenia!
---
Do rstkow najczesciej wlewa sie olej do goleni a elastomer wyciąga calkiem lub skraca (elastomer zapobiega dobijaniu wiec trzeba z tym uwazac). Tak wiec polecam wlac po troche oleju do goleni i ewentualnie przesmarowac slizgi. Dobrym pomyslem jest rowniez nalanie troszeczke oleju do dolnych goleni, choc czesto juz po wlaniu od gory olej przedostaje sie na dol.
Przyznam ze dobrze ztuningowany rst chodzi bardzo fajnie i jak to ktos powiedzial "pływa" na nierownosciach. Fajny amorek do xc, jesli skaczesz to go oszczedzaj a tez pociagnie ci dlugo.
Pozdro i powodzenia!
Ajz ma racje .. ja ze swoim rst omega ( na dwóch elastomerach ) go przesmarowałem i (uwaga ) natłusciłem golenia olejem tak zeby były sliskie niema w sobie ani grama oleju aha trzeba wytrzec ten standartowy smar ze spręzyn bo tylko wszystko muli no i przyciąc elastomer ....
jak cos to pisac na gg pzdrower
jak cos to pisac na gg pzdrower
*** EnDurO RiDe ***
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X
ja swego czasu stuningowalem rst omege sc.kup sprezyne do komara czy simsona niepamietam,ona kosztuje chyba 7zl,nalej oleju,obojetnie jakiego bo to niema znaczenia.w mojej omedze byla zmiana skoku,ona jest zamknieta w takiej blasze,rozebralem to i wyciagnelem pałąk,ktory pozwalal na skok do 14 cm.wsadzilem to zamiast oryginalnego dodalem kilka podkladek,uszczelnilem wszystko tasma teflonowa od dolu,nalalem oleju zakrecilem i amor byl swietny.mial 13,5cm skoku,chodzil super plynnie,wybieral nawet bruk.mczuszu jechal na tym amorze to potwierdzi jego super prace bo sam byl zdumiony.gdyby nie to ze amor niemial kompletnie sztywnosci i to ze pekl mi z obu stron na busterze i koronie to pewnie zachowalbym go do roweru ktory moze kiedys zloze;]brak sztywnosci nie byl odczuwalny zbytnio i jedyne co mnie wkurzalo to rzyganie olejem przez uszczelki,ale niebylo zle;].jak masz jeszcze jakies pytania to wal.chetnie odpowiem i doradze;)
czy do ciebie kur*wa nie dociera ze mamy w dupie twoje zdanie o rst? [/quote]
Ajzon chyba tego nie rozumie....
Ja jak swego czasu miałem RST to codziennie prawie ją rozbierałem i czyściłem. Wtedy tylko smarowałem regularnie lagi czyściłem uszczelki i usuwałem syf który osadzał sie na goleniach. Tak tylko wtedy poprawiałem prace RST.
Ajzon chyba tego nie rozumie....
Ja jak swego czasu miałem RST to codziennie prawie ją rozbierałem i czyściłem. Wtedy tylko smarowałem regularnie lagi czyściłem uszczelki i usuwałem syf który osadzał sie na goleniach. Tak tylko wtedy poprawiałem prace RST.