tuning rst

Mąka
Kontakt:

tuning rst

Post autor: Mąka »

czesc mam rst gila t6 i chciałbym go stuningować czy macie jakieś pomysły albo wiecie co trzeba zrobić ?? pilne ;]
Kamoo
Kontakt:

Post autor: Kamoo »

no ja wiem wystarczy kupić bombera i to bedzie taki mały tuning rst a no i można go sprzedać o ile ktoś kupi no to jest pierwsza faza tuningu a drugiej jeszcze niewymyśliłem ale podobno jak sie wleje po 100 ml do każdej goleni oleju i wyjmie leastomery to podobno fajnie sie pływa ale to tylko podobo ;]
Sprzedam koło na Dm 24 i piaście Joy Tech
PAtryko
Kontakt:

Post autor: PAtryko »

kup uszczelki od jakiegoś amora co ma kąpiel olejową i jw esadż i zrób tuning czyli kąpiel albo KUP AMORA np. Marzocchi drop off comp jak kasy nie masz
http://patryko33.pinkbike.com/
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

Mąkadokladnie: wsadz uszczelki dobre, wlej olej, ale najpierw wywierc dziure w tlumiku tym wbudowanym bo on muli strasznie... moj po takim zabiegu zaczal sie uginac, ale i tak wymienilem na stanca bo zycie mi jeszcze mile ...
Gość

Post autor: Gość »

omg. Dlaczego rst ? tego to sie nie oplaca tuningowac.Szkoda rak w tym grzebac.
btw. Co ty tam chcesz tunningowac ;/
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

PAtrykopaw22
Jak nie macie nic konstruktywnego do napisania to nie piszcie nic.
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

dokladnie tak jak napisal Xxsin to nie jest temat 'co sądzicie o tuningu rst' tylko JAK GO WYKONAĆ. Wiec zamknijcie swoje szanowne buzie jesli gówno za przeproszeniem wiecie w temacie.

---

Do rstkow najczesciej wlewa sie olej do goleni a elastomer wyciąga calkiem lub skraca (elastomer zapobiega dobijaniu wiec trzeba z tym uwazac). Tak wiec polecam wlac po troche oleju do goleni i ewentualnie przesmarowac slizgi. Dobrym pomyslem jest rowniez nalanie troszeczke oleju do dolnych goleni, choc czesto juz po wlaniu od gory olej przedostaje sie na dol.
Przyznam ze dobrze ztuningowany rst chodzi bardzo fajnie i jak to ktos powiedzial "pływa" na nierownosciach. Fajny amorek do xc, jesli skaczesz to go oszczedzaj a tez pociagnie ci dlugo.
Pozdro i powodzenia!
michal15
Kontakt:

Post autor: michal15 »

Ajz ma racje .. ja ze swoim rst omega ( na dwóch elastomerach ) go przesmarowałem i (uwaga ) natłusciłem golenia olejem tak zeby były sliskie niema w sobie ani grama oleju aha trzeba wytrzec ten standartowy smar ze spręzyn bo tylko wszystko muli no i przyciąc elastomer ....

jak cos to pisac na gg pzdrower
*** EnDurO RiDe ***

.... Ride My Life ....

Dartmoor 4X
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Mąka OMG Rst :/ Kup chociaz duro :)
Gość

Post autor: Gość »

Bombell dokładnie . Duro swoja droga tez kupa ale rst to juz gówno .uffff
Mąka
Kontakt:

ej to proszew was o pomoc żebyście mi znaleźli uszczeli na troszke mnie niż 30mm pilne ;];] wewnętrzne i zewnętrzne oczywiście
Zbigi666
Kontakt:

Post autor: Zbigi666 »

ja swego czasu stuningowalem rst omege sc.kup sprezyne do komara czy simsona niepamietam,ona kosztuje chyba 7zl,nalej oleju,obojetnie jakiego bo to niema znaczenia.w mojej omedze byla zmiana skoku,ona jest zamknieta w takiej blasze,rozebralem to i wyciagnelem pałąk,ktory pozwalal na skok do 14 cm.wsadzilem to zamiast oryginalnego dodalem kilka podkladek,uszczelnilem wszystko tasma teflonowa od dolu,nalalem oleju zakrecilem i amor byl swietny.mial 13,5cm skoku,chodzil super plynnie,wybieral nawet bruk.mczuszu jechal na tym amorze to potwierdzi jego super prace bo sam byl zdumiony.gdyby nie to ze amor niemial kompletnie sztywnosci i to ze pekl mi z obu stron na busterze i koronie to pewnie zachowalbym go do roweru ktory moze kiedys zloze;]brak sztywnosci nie byl odczuwalny zbytnio i jedyne co mnie wkurzalo to rzyganie olejem przez uszczelki,ale niebylo zle;].jak masz jeszcze jakies pytania to wal.chetnie odpowiem i doradze;)
Ajz
Kontakt:

paw22 czy ty sie chłopie zamkniesz wreszcie?

czy do ciebie kur*wa nie dociera ze mamy w dupie twoje zdanie o rst?

Jak nic niemasz do powiedzenia w temacie to sie nie wypowiadaj! to samo Bombell
ach te dzieci neo..
Mąka
Kontakt:

Zbigi666ja nigdy nierozbierałem amora i jestempoczotkujący i ja tylko wiem jak przyciąć elastomer zrobićtłumienie olejowe i wymienićuszczelki i to właśnie chce zrobić tylko doradcie mi jakieśw miare tanie i dobre uszczelki do rst gila t6!! pilne;]
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

czy do ciebie kur*wa nie dociera ze mamy w dupie twoje zdanie o rst? [/quote]
Ajzon chyba tego nie rozumie....

Ja jak swego czasu miałem RST to codziennie prawie ją rozbierałem i czyściłem. Wtedy tylko smarowałem regularnie lagi czyściłem uszczelki i usuwałem syf który osadzał sie na goleniach. Tak tylko wtedy poprawiałem prace RST.
michal15
Kontakt:

Post autor: michal15 »

paw22 nierozumuje :D ...
*** EnDurO RiDe ***

.... Ride My Life ....

Dartmoor 4X
TooM
Kontakt:

Post autor: TooM »

Do tego rst pasują uszczelki od simsona. Fajna sprawa o ile rst nie ma luzów, bo jak są to olej bryzga po lagach. Uszczelki w simku są olejowe, a nie kurzowe jak w rst. Rozmiar pasuje na bank, a cena to chyba po 5zł za szt.
Ajz
Kontakt:

TooM dokladnie, zapraszam do sklepu motoryzacyjnego, najlepiej takiego gdzie sa czesci do motocykli, motorowerow :)
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Ajz zadne dzieci :) tylko z zycia wiem co to jest rst :) i poprostu martwie sie o dzieciaka zeby oczy nie stracil :) Ile to juz bylo takich przypadkow. To zamaist ladowac kase w tego rst kupil by chociaz duro uzywke.
ODPOWIEDZ