wodą najlepiej. smarujesz lekko kiere albo gripy od srodka woda(ale zeby nie przesadzic) i wkrecasz. zostawiasz na jakis czas, woda paruje, a gripy zostaja. jak chcesz zdjac to wlewasz wody do strzykawki, wbijasz w gripy i wstrzykujesz wode, zdejmujac je bez wiekszych problemow ;]
masło albo woda :D ja akurat stosuje bajer z wodą bo jest najlepszy podwazasz srubokrętem gripa i lejesz tam wode strzykawką i kręcisz potem gripem i złazi ;]
michal15 pisze:masło albo woda :D ja akurat stosuje bajer z wodą bo jest najlepszy podwazasz srubokrętem gripa i lejesz tam wode strzykawką i kręcisz potem gripem i złazi ;]
wsadz do goracej wody bo guma w cieple zwieksza swoja objetosc. Ja moje bmx strasznie waskie jak zakladalem na kiere to wkladalem do miski i zalewalem prawie wrzatkiem.
Moszna tez jakies szybciej parujace specyfiki. Ja zwykle psikam plynem do mycia szyb, bo mam w garazu pod reka. Jeszcze lepsza pod tym wzgledem jest benzyna ekstrakcyjna.
Wooyekmczuszu nie wiem co macie do wd-40 ? ja nie umiałem założyć gripów kony-troszke wd-40 do środka -weszły lajtowo.Poczekałem około 15 min
i ni hu.ja nie kręcą sie :]
Więc jak nie próbowałeś to nie mów:]
OmEn pisze:Wooyekmczuszu nie wiem co macie do wd-40 ? ja nie umiałem założyć gripów kony-troszke wd-40 do środka -weszły lajtowo.Poczekałem około 15 min
i ni hu.ja nie kręcą sie :]
Więc jak nie próbowałeś to nie mów:]
wd-40 po wyparowaniu nie zostawia efektu masła :> więc na upartego mozna na wd-90832940 ale po co jak mozna na w-ode
moze jeszcze napisac jak sie opony na obrecze zkklada ? sory ale terazz tematem dojebales nie dosc ze bylo takich dziesiatki to jeszcze smameu nie mozesz glowa ruszyc ? no to gratulacje stary powaznie....