hampel tarczowy tył-problem+ kupno noweg
hampel tarczowy tył-problem+ kupno noweg
Mam taki problem polegajacy na hamulcu HAYES Nine z tarcza 8", mianowicie jesienia rower stojac w garazu przewrócił się i spadł na kiere-> od tego momentu hamulec nie hamuje- po nacisnięciu dźwigni klocki schodza sie o 0,05mm... ? to jest pierwsza czesc postu i pytanie <- Co sie mogł stać i ile kosztowac moze naprawa?
Druga sprawa to fakt, ze po sezonie przejezdzonym głownie w miejskiej jezdzie[street] i jakis wygłupach na chopach stwierdzam ze hamulec tez kompletnie nie spełnia swoich funkcji i chcialbym go sprzedać kupujac hamulec tarczowy MECHANICZNY typu Hayes MX1... tu pojawia sie pytanie czy : dobrze kombinuje? i jaki doradzacie, aby spisywal sie w street`ie na ramce Bitch[wiem ze srednio tez sie nadaje do streetu, ale co tam:p]...
z góry wielkie dzieki
PzDrO
Druga sprawa to fakt, ze po sezonie przejezdzonym głownie w miejskiej jezdzie[street] i jakis wygłupach na chopach stwierdzam ze hamulec tez kompletnie nie spełnia swoich funkcji i chcialbym go sprzedać kupujac hamulec tarczowy MECHANICZNY typu Hayes MX1... tu pojawia sie pytanie czy : dobrze kombinuje? i jaki doradzacie, aby spisywal sie w street`ie na ramce Bitch[wiem ze srednio tez sie nadaje do streetu, ale co tam:p]...
z góry wielkie dzieki
PzDrO
Yo! :-)
a nie bylo jakies plamy oleju, bo podejrzewam ze poszedl ci olej z obwodu, przy tloku, z kabla albo laczenie klamka-przewod. sprawdz polaczenie i zawartosc oleju w kablu.
jezeli poszedl ci przewod to masz 40zl za kabel jagwire + 16zl koncowki.
jezeli poszedl tloczek to masz troche kombinowania, bo musisz znalesc usterke w klamce, a tam mozliwosci jest duzo(conajmniej 2:])
a jak zlamales laczenie to koszt nowej barylki - 8zl
jezeli poszedl ci przewod to masz 40zl za kabel jagwire + 16zl koncowki.
jezeli poszedl tloczek to masz troche kombinowania, bo musisz znalesc usterke w klamce, a tam mozliwosci jest duzo(conajmniej 2:])
a jak zlamales laczenie to koszt nowej barylki - 8zl
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
^ Allegro - Zapraszam ^
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Nie polecam Ci hejsa MX1, po 3 miesiącach używania pękł mi zacisk, zjebało się pokrętło od regulacji klocka, zjebała się sprężyna.... Może to tylko pojedynczy przypadek, ale mimo to od siebie odradzam. Moim zdaniem korzystniej byłoby kupić właśnie avida BB5, lub BB7 :D Jeżeli to ma być hamulec na tył to szczerze polecam Heysa MX2, z przodu jakoś mi się nie sprawdził.
http://www.pinkbike.com/photo/8281895/