elo mam avidy bb5 185/160 i chce wymienic tarcze na 203 :) jakie tarcze mi polecacie w normalnych cenach tylko nie takie hopy za 150 :P hm ostatnio wypatrzylem te: http://www.hadronsport.com/product_info ... cts_id/267
zastanowil bym sie nad tymi XTX, nie wiem jak jest z tarczami ale klocki robią spoko, trwałe, mocne - nie to co accenty które hamują kiedy im się podoba...
No ja np w swoich deorkahc mam tarcze shimano, ale jak pozycze od kogos kolo z tarcza hayesa czy avida to widze masakryczna roznice w hamowaniu. Odrazu w chooj lepiej, a i mowie o 160 mm ;]
ja do hayesa 9 mam oryginalna tarcza, a do mx1 grimecowska, jak zamienilem grimeke do hfx9 jest spadek sily hamowania, czyli cos w tych tarczach hayesa jest ;]
A po co chcesz wymieniać tarcze? BB5 hamuje pięknie nawet na tarczach 160 przy przyzwoitych klamkach np. Avid 5. Więc nie widzę sensu wymieniania. A apropo tarcz to polecam hayesy. Jeżdżę na takich właśnie rozmiar 203mm klocki wymieniałem już 3 razy, jeżdżę w zimę, w lato po błocie itp a tarcze nie mają jeszcze kantów a mają już 1,5 sezonu. Także polecam Hayesy... Ale przekalkuluj sobie że jak masz kupić same tarcze w tej cenie to lepiej sprzedać te BB5 z klamkami dołożyć tą kasę którą masz na tarcze i kupić jakiś komplet hayesów HFX-9 z tarczami bo to teraz jest tanie jak barszcz...
no wiem ale ja nie chce na razie hydraulikow.....jak widze mojego kolegi hfx9 jak mu sie co chwile jebczy to mi sie odechciewa ;/ ale dlatego chce zeby sie tak nie przegrzewaly bo na dluzzzym dh to sie robia czasem gorace i duzo gorzej hamuja:P na takim 15km...:) wiec bop to moj wybor dzis zamawiam dzieki:)
hehe:P tylko jeszce adaptery ;/ gdzie kupie najtaniej bo w sklepach widzialem po ponad 40zł a ja nie mam tyle chajsu na jakies ****** adaptery;/ poradzcie cos:)