Z150 fr vs. Sherman Breakout +
Z150 fr vs. Sherman Breakout +
Zastanawiam się nad jednym z tych widelców. Chciałbym poznać wasze zdanie na ich temat.
jezdzilem na Z150 ETA 04'. swietny amor, ladnie pracuje, a uzupelnieniem jest eta, pieknie mozna wszystko wyregulowac. ogolnie polecam Z150.
co do shermiego to moge powiedziec ze u nas poszedl jeden na dolnej goleni przy mocowaniu oski qr20, ale nie breakout, chociaz dolne golenie one maja pewnie te same.
co do shermiego to moge powiedziec ze u nas poszedl jeden na dolnej goleni przy mocowaniu oski qr20, ale nie breakout, chociaz dolne golenie one maja pewnie te same.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
^ Allegro - Zapraszam ^
-
- Kontakt:
Wybrał bym marzocchi bo bardzo podoba mi sie jego praca, plynna i bardzo czuła, ale troche za miekki jest na seryjnym ustawieniu. Kolega ktory wlasnie na nim jezdzil mowil ze dobil go pare razy ma hopach. O shermanie sie nie wypowiem bo mialem go tylko w lapach, nawet nie zamontowanego do roweru. Wygladal solidnie, no ale kto osadza sprzet po wygladzie...
Pzdr.
Pzdr.
Ja nie wiem co bym wybrał bo nie znam Z1.Natomiast co do shermana to moge z czystym sumieniem polecic. Ja mam breakouta z TPC, onepointfive. Uzywam go dopiero jeden sezon ale jak do tej pory nie było zadnych problemow. Chodzi bardzo płynnie , wykozystuje cały skok, jest niesamowicie sztywny i bardzo łatwy w serwisowaniu.Z drugiej strony jak ktos nie lubi pracy manitou to shermana nie polubi. Mi ona bardzo odpowiada ( wczesniej miałem flicka 110/130)i dlatego gorąco polecam.
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
Hmmm mialem Z150 tyle ze drop-offa na qr20... pierwsze wrazenie wypas tyle ze... ciezki wysoki (jak kazdy marcok) i praca odczuwalna tak jak trzeba na "duzych" rzeczach (schody dropy itp.) Fakt to nie FR dlatego sie nie wypowiadam do konca bo nie to Cie interesuje roznica w tlumikach w koncu... ale go sprzedalem i kupilem nixona... fakt to nie szerman ale... jest zajebisty leciutki niski jak na prawie 150 skoku (w przeciwienstwie do marcoka) ogolnie wypas... jezeli znajdziesz nixona to nie zastanawiaj sie nad tymi 2ma tylko bierz nixusia... (ale to tylko moje odczucia dlatego sie nie bulwersowac jak cos) pozdro :)
sam jesteś muł boże co za dziecko jak nie umiesz ustawić amora pod siebie to każdy amor bedzie dla ciebie mułem zreszta jeździłem na z150 i dla mnie ten amor jest mułem nawet próba dostosowania go podemnie jeszcze pogorszyła prace tego amora hymmm... moze cos zrypane w nim było ??biker90 pisze: Bierz Z150. Manitou to takie muły trochę. A Z150 wybiera leżące liście :)
-
- Kontakt:
hahaha nie moge !!!mczuszu pisze:jak nie umiesz ustawić amora pod siebie to każdy amor bedzie dla ciebie mułem zreszta jeździłem na z150 i dla mnie ten amor jest mułem nawet próba dostosowania go podemnie jeszcze pogorszyła prace tego amora
przeczytaj kilka razy co napisales i wyciagnij wnioski, moze nastepnym razem choc troszke ruszysz orzeszkiem zanim cos napiszesz
tak a ja nie moge z Ciebie ;| nie wiem czy wiesz ale niech kupi pike osoba która waży 100kg i nie wymieni sprężyn to dobije go z miejsca a zresztą sherman breakout + ma tłumienie SPV co świadczy o tym ze musisz mieć go wyregulowanego pod siebie bo inaczej bedzie chodził jak muł aha i nie zacytowałeś moich ostatnich słów i ja to zrobieKorean_Boy pisze:hahaha nie moge !!!
przeczytaj kilka razy co napisales i wyciagnij wnioski, moze nastepnym razem choc troszke ruszysz orzeszkiem zanim cos napiszesz
i nie twierdze że z150 jest złym amorem moze trafiłem na amor o którego właściciel nie dbamczuszu pisze:hymmm... moze cos zrypane w nim było ??
i zanim cos napiszesz rusz troche orzeszkiem <yes>
-
- Kontakt:
Czlowieku o czym ty mowisz w tym momencie, co ma pike do twojej wczesniejszej wypowiedzi?
Mi chodzilo ze najpierw piszez ze koles nie umie ustawiac amortyzatorow i tlatego sa dla niego mualste a potem piszez ze "dostosowywales" z150 do siebie i jest mulasty hehe.
To takie lekkie zaprzeczanie sobie.
Peace...
Mi chodzilo ze najpierw piszez ze koles nie umie ustawiac amortyzatorow i tlatego sa dla niego mualste a potem piszez ze "dostosowywales" z150 do siebie i jest mulasty hehe.
To takie lekkie zaprzeczanie sobie.
Peace...