koło tył 48 szprych
-
- Kontakt:
koło tył 48 szprych
Witam, doszedlem do wniosku, ze składając nowe kółko na tył, będzie ono miało 48 szprych. I teraz tak, z obręczy 24" i 48 szprych znalazłem tylko Big Fat Rim'a (89 zł), co w połączeniu z piastą x-factor (ok. 40 zł - kulki, na droższą mnie nie stać) i jakimiś szprychami (napiszcie jakimi na 48 szprych), daje całkiem niedrogie i...no właśnie, czy mocne bedzie to koło ?
Prosze o konkretne odpowiedzi, kółko ma być jeżdzone głównie w streecie, wiadomo kat w postaci nauki 180 i pewnie wkrótce 360 :)
Z góry dziękuje, pozdrawiam.
Prosze o konkretne odpowiedzi, kółko ma być jeżdzone głównie w streecie, wiadomo kat w postaci nauki 180 i pewnie wkrótce 360 :)
Z góry dziękuje, pozdrawiam.
www.coasterss.fotosik.pl
Big Fat Rim to jest to samo co Mammoth o ile mnie pamięć nie myli więc obręcz porządna z mocnym profilem. Z piastą troche kiepsko bo jednak jak zamierzasz się tak brutalnie wyrzywać na nim (z racji streetu robie takie założenie) to jednak lepiej coś na maszynach i to w standardowym rozmiarze jakimś popularnym, żebyś w sklepie z łożyskami nie wydawał wiecej jak np. 20-30zł na komplet. A szprychy najlepiej srebrne DT Champion - bardzo dobry kompromis miedzy ceną a jakością.
bot przypominający na gg o klikaniu w pajacyka:
[url]http://www.pajacyk.no-ip.pl[/url]
[url]http://www.pajacyk.no-ip.pl[/url]
im obrecz bardziej nawiercana tym slabsza - nie znasz tej reguly? myslisz ze w bmxah kola na 48 szprych sa mega wytrzymale ? one sa dobre ze wzgledu na wielkosc, male sztywne i o to chodzi. ja bym zakldal jakiegos double tracka na novatecu 36szprych.
a jesli juz jestes tak nastawiony to jest jeszcze mx8(halo combat) ale na nie cie raczej nie stac.
a jesli juz jestes tak nastawiony to jest jeszcze mx8(halo combat) ale na nie cie raczej nie stac.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
^ Allegro - Zapraszam ^
-
- Kontakt:
ThoRxSa jeszcze duncony tylko chyba nie do kupienia. Czy się mylę ?Double track jest strasznie ciężki, jeździłem na w sumie takim samym rowerze jak mój, tylko z założoną Suprą mt (prawie taka sama waga) I rower był jak dla mnie tragiczny. pozatym nie jest pod v-ki, a ewentualnie zakładając hamulce to właśnie V.
szczerb_O mamucie to raczej nie słyszałem zbyt dobrych opini...
szczerb_O mamucie to raczej nie słyszałem zbyt dobrych opini...
www.coasterss.fotosik.pl
Hm rozchodza sie inaczej ale tez mniej rownomiernie bo wykorzystuja mniej szprych... wiec nie wiem. Z reszta dziury na szprychy sa takie male ze... Mniej szprych napewno nie zapewnia lepszej sztywnosci bocznej...ThoRx pisze:KOXX tym wytrzymalsze bo znajduje sie w obreczy wiecej materialu, tzn. sily sie inaczej rozchodza ;)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Napisze krótko. Chce przełożyć łańcuch na lewą strone (grindy), a wiadomo, że w takim przepadku, piasta musi być na wolnobieg. I zal mi jest wydawać ok. 170 zł na piaste mtb na wolnobieg (coaster SS, reborn grind). Więc pomyslałem o piastach bmx, najtańsze są po niecałe 40 zł (wiem, wiem kulki, ale porównując je z tym na czym jeżdze obecnie, mysle ze powinny mi wystarczyć). dodatkowy plus to oś 14 mm. Ale założenie piasty bmx, wiąże się ze zmiana obręczy na 48 szprych, stąd ten pomysł...
Może ktoś słyszał coś o piaście bmx na 36 szprych (niedrogich), prosiłbym o linki.
Aha, zna ktoś moze jeszcze jakies inne obrecze na 48 szprych (24")?
Może ktoś słyszał coś o piaście bmx na 36 szprych (niedrogich), prosiłbym o linki.
Aha, zna ktoś moze jeszcze jakies inne obrecze na 48 szprych (24")?
www.coasterss.fotosik.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
odświerze temat, bo długo nie moglem nic tu pisać
1.Czy sa jakieś niedrogie (max 70 zł) piasty bmx pod 36 otworów i 10 mm oś ?
Potrzebuje czegoś pod wolnobieg, tańszego od tych wszystkich rebornów i ns ów
2. Czy można mając piastę na kasete, założyć łańcuch na lewą strone (coś przerobić w bębenku) ?
1.Czy sa jakieś niedrogie (max 70 zł) piasty bmx pod 36 otworów i 10 mm oś ?
Potrzebuje czegoś pod wolnobieg, tańszego od tych wszystkich rebornów i ns ów
2. Czy można mając piastę na kasete, założyć łańcuch na lewą strone (coś przerobić w bębenku) ?
www.coasterss.fotosik.pl