"trochę" inny temat :P
[quote="Ajz"]Slopstyler w trailu tarcza z przodu a z tylu nie zaden UBREAK tylko VBREAK hydrauliczny
Gwoli ścisłości: hydrauliczne "haeski" magury to żadne v-brake. Z "fałkami" nie ma to nic wspólnego. To po prostu "hydrauliczne hamulce szczękowe" :)
V-brake to określona konstrukcja hamulca, z założenia linkowego...
A przy okazji - zastanawialiście się może kiedyś skąd nazwa V? Ja w v-brake'ach żadnego nawiazania do V nie widzę:)
Gwoli ścisłości: hydrauliczne "haeski" magury to żadne v-brake. Z "fałkami" nie ma to nic wspólnego. To po prostu "hydrauliczne hamulce szczękowe" :)
A przy okazji - zastanawialiście się może kiedyś skąd nazwa V? Ja w v-brake'ach żadnego nawiazania do V nie widzę:)
-
- Kontakt:
a czy wiesz że magura miała swojego czasu hydraulicznie "v-brake" które działały właśnie jak v-brake a nie jak hs-33? były montowane seryjnie w giantachcherry pisze:Ajz pisze:Slopstyler w trailu tarcza z przodu a z tylu nie zaden UBREAK tylko VBREAK hydrauliczny
bocian212 ja naprawdę cię nie rozumiem, skoro on nie potrzebuje tego hamulca to jakie to ma znaczenie?
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
matthef street na skateparku ? taaaa
street a park to jest różnica i to spora. jazda na skateparku to poprostu park, wystarczy na przykłąd spojrzeć na ramę lenosky'ego StreetTrialPark - 3 odmienne, a zarazem podobne dyscypliny
a jak ktoś ma wątpliwości co to street, to niech se animala obejży :D
street a park to jest różnica i to spora. jazda na skateparku to poprostu park, wystarczy na przykłąd spojrzeć na ramę lenosky'ego StreetTrialPark - 3 odmienne, a zarazem podobne dyscypliny
a jak ktoś ma wątpliwości co to street, to niech se animala obejży :D
http://www.pinkbike.com/photo/1254584/
normalnie o tej porze wożę się na dworze
normalnie o tej porze wożę się na dworze
Moje zdanie moi mili... :
Bajkerzy z Dh-złomu są jacyś dziwni =/, jazda na bajku to nie koszykówka pełna zasad i innego gówna, tutaj panuje styl wolny (yo ziom), każdy składa baja pod siebie samego, czy ma 1 czy 2 hample to co z tego ?. Natomiast na Dh-złomie dzieci widzą sprawe inaczej... mianowicie przypisują wszytko jakims regułom i schematom.
"ja myślę że street to jest na oponach do 2,35" , a jak jest więcej np 3" to już jest urban. "
rower do streetu to: to, to, to, to
street to: to to bla bla bla
Żenada moi drodzy
Zaraz książki zaczniecie pisac o tym sporcie.
Bajkerzy z Dh-złomu są jacyś dziwni =/, jazda na bajku to nie koszykówka pełna zasad i innego gówna, tutaj panuje styl wolny (yo ziom), każdy składa baja pod siebie samego, czy ma 1 czy 2 hample to co z tego ?. Natomiast na Dh-złomie dzieci widzą sprawe inaczej... mianowicie przypisują wszytko jakims regułom i schematom.
"ja myślę że street to jest na oponach do 2,35" , a jak jest więcej np 3" to już jest urban. "
rower do streetu to: to, to, to, to
street to: to to bla bla bla
Żenada moi drodzy
Zaraz książki zaczniecie pisac o tym sporcie.
http://www.pinkbike.com/photo/797842/
-
- Kontakt:
Street, ze trialem ma malo wspolnego, jak i duzo, zalezy jak sie patrzy na to,
wspolnego jest to, ze w rowerze streetowym jak i trialowym mozesz te same czesci zamontowac, bo standatry sa prawie te same. budowa rowerow troche sie rozni geometria.
rower stretowy to jest odmiana roweru mtb, ktory sluzy do jazdy na streetcie
sa tez rowery trialowe ktore sa robione pod street
Wiec te dwa rowery jazdy po streetcie juz maja duzo wspolnego
Jesli chodzi o wykonywanie tych samych trikow, to juz zalezy od umiejetnosci i stylow jazdy ty roznych osob, ale chodzi o to samo, pokonywanie przeszkod na miescie
takie moje zdanie
wspolnego jest to, ze w rowerze streetowym jak i trialowym mozesz te same czesci zamontowac, bo standatry sa prawie te same. budowa rowerow troche sie rozni geometria.
rower stretowy to jest odmiana roweru mtb, ktory sluzy do jazdy na streetcie
sa tez rowery trialowe ktore sa robione pod street
Wiec te dwa rowery jazdy po streetcie juz maja duzo wspolnego
Jesli chodzi o wykonywanie tych samych trikow, to juz zalezy od umiejetnosci i stylow jazdy ty roznych osob, ale chodzi o to samo, pokonywanie przeszkod na miescie
takie moje zdanie
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
STREET to tylko BMX
RyyS ble... cofam sie w rozwoju, czytajac te wszystkie fora i coraz czesciej zauwazam u siebie lekkie zapedy dyslektyczne. i coraz czesciej strzelam jesli chodzi o ortografie :) a wiesz, ze nawet troche myslalem jakie "ż/rz" dac tam, ale ostatecznie zatriumfowala glupota. OT
edit
pamietam, ze jeszcze miesiac temu od takich wybrykow bolaly mnie oczy, a teraz RZAL ;)
edit
pamietam, ze jeszcze miesiac temu od takich wybrykow bolaly mnie oczy, a teraz RZAL ;)
http://www.pinkbike.com/photo/1136980/
Kupie Kamere Canona MVX !!!!!!!!!
Kupie Kamere Canona MVX !!!!!!!!!