Przeskakujący łańcuch, nowe części
Przeskakujący łańcuch, nowe części
Witam. Dziś złozyłem rower na lekko uzywanym kole single speed northshore i jakimś najtańszym łańcuchu KMC jednorzędowym. Po mocniejszym nacisnięciu na pedały łańcuch przeskakuje z tyłu !! Czy SS wymaga zastosowania łańcucha BMX czy może ten najtańszy KMC na jakiś inny rozstaw ogniw??
Z góry dzieki i pozdrawiam! Maszy
Z góry dzieki i pozdrawiam! Maszy
siemka mi tez sie tak działo, ale ja pozyczyłem kółko od kumpla (miał singel speeda) a łancuch miałem swój. mozliwe ze dlatego to sie dzieje poniewaz łancuch sie moze troche "wydarł" albo zebatka i nie wchodza na siebie idealnie. Pytałem goscia co ma serwis rowerowy i powiedział ze to całkiem mozliwe:)
Zębatka była minimalnie uzywana, wygląda jak nowa. Napięcie łańcucha nie ma nic do jego spadania przy pedałowaniu. Nakładałem nowe łańcuchy na zębatki ze znacznie większymi przebiegami i nic sie nie działo. Z całym szacunkiem dla Waszych opinii ale jednak sprawdze ten rozstaw ogniw w kmc.
A swoją droga jakich łańcuchow używacie w SS ??????
A swoją droga jakich łańcuchow używacie w SS ??????
ja mam taki gruby kmc nie wiem co to za model ale kosztowal 20zl... to chyba lancuch bmx bo jest dosc krotki;] A mi lancuch troche na nowej korbie skakal bo byl ZA szeroki w stosunku do wolnego miejsca miedzy zebatka a rockingiem;] (poprostu rocking sie o mm wytarl i jest znowu dobrze - ale to bys zauwazyl odrazu wiec ten problem odpada)
Matias do SS lancuchy wygladaja jak normalne osemkowe, wymiary maja takie same, sa jednak od nowowsci sprzedawane krotkie(po 110ogniw) i waza srednio 30gr wiecej i bocznie wyginaja sie pod mniejszym katem. ot cala roznica. moze kup normalny SS albo osemkowy lancuch, bo "najtanszy KMC" kojarzy mi sie z lancuchem do wigry 3 :P
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
^ Allegro - Zapraszam ^
A jak on zalozy lancuch osemkowy na wolnobieg przeznaczony pod lancuchy BMX?ThoRx pisze:Matias do SS lancuchy wygladaja jak normalne osemkowe, wymiary maja takie same, sa jednak od nowowsci sprzedawane krotkie(po 110ogniw) i waza srednio 30gr wiecej i bocznie wyginaja sie pod mniejszym katem. ot cala roznica. moze kup normalny SS albo osemkowy lancuch, bo "najtanszy KMC" kojarzy mi sie z lancuchem do wigry 3 :P
Ehhh, chyba kopsne się do serwisu... Patrzyłem na te rozstawy to zawsze zgadzał się wymiar 1/2" więc to chyba długosć ogniwa. Niestety przy droższych łańcuchach nie widziałem oznaczeń. Te ząbki w zębatce ss są ogrągłe na końcu, w normalnej kasecie takie zęby kończą się ostro i nie pozwalają skakac. ZObacze co mi doradzą.
Kurde dziwna sprawa... bo w singlu przy napietym lancuchu nie powinno sie tak dziac... teoria z kosmosu bo to nowe czesi ale.. moze to wolnobieg jest skopany? cos z zebatkami??
Ja mam KMC Pod singla... symbol K-5C za 25 zl i jest zajebisty tylko 3 razy musialem skracac bo tak sie wyciagal ale teraz jes luzik trzyma sie w miejscu...
Ja mam KMC Pod singla... symbol K-5C za 25 zl i jest zajebisty tylko 3 razy musialem skracac bo tak sie wyciagal ale teraz jes luzik trzyma sie w miejscu...