dnm usd 180 03 VS junior 04
dnm usd 180 03 VS junior 04
Witam.
Mam dylemat. Potrzebuje wytrzymałogo amora a fajnej pracy i wyglądzie. Mam do wybory 2 amorki. Pierszy to dnm usd 180 03. Słyszałem że jest bardzo wytrzymałby mechanicznie i ma nawet fajną pracę. Nie wiem jak jest ze sztywnością. I podobno trzeba o niego dbać ale to nie przeszkoda. Drugim kandydatem jest junior t z 2004 roku 170mm na zwykłą oś. Podobno wytrzymały amor, nie wiem jak z pracą. Potrzebuje amora do fulla. Będę jeździł głównie w fr i dh i czasem jakieś hopy.
Który z tych amorów jest lepszy i który będzie lepszym zakupem??
Mam dylemat. Potrzebuje wytrzymałogo amora a fajnej pracy i wyglądzie. Mam do wybory 2 amorki. Pierszy to dnm usd 180 03. Słyszałem że jest bardzo wytrzymałby mechanicznie i ma nawet fajną pracę. Nie wiem jak jest ze sztywnością. I podobno trzeba o niego dbać ale to nie przeszkoda. Drugim kandydatem jest junior t z 2004 roku 170mm na zwykłą oś. Podobno wytrzymały amor, nie wiem jak z pracą. Potrzebuje amora do fulla. Będę jeździł głównie w fr i dh i czasem jakieś hopy.
Który z tych amorów jest lepszy i który będzie lepszym zakupem??
-
- Kontakt:
jezdzilem na dnm i moge smialo go polecic. pracuje jak typowy oldshoolowy sprzet, zupelnie inaczej od juniora wiec trudno porownywac te amory. zbyt wiele je dzieli. jezeli chodzi o dbanie o dnm to wystarczy od czasu do czasu go wyczyscic. Co do regulacji niech junior sie chowa. Dnm ma wszelkie mozliwe. Jedyna jego wada jest waga i mniejsza sztywnosc w porownaniu do konwencjonalnych amorow ale to tak juz jest z usd. Jezeli chcesz czegos mocnego o progresywnej pracy i masie ustawien bierz dnm. jezeli chcesz amor bardziej uniwersalny i mniej skomplikowany bierz juniora ale koniecznie ze sztywna osia.
Co sie stalo z tym freeridem.......
szaman5 Ja brałbym DNM bo ma Oś QR20mm i jest bardzo prosto skonstruowany.
Sam mam model VTS-90 i jest zajebisty pod względem wytrzymałości i prace.
Jedynym minusem tych amorów to cienka warstwa teflonu na lagach przez co sie wyciera i jest "gołe" aluminium i to ze nie ma w Polsce dystrybutora tej firmy.
Ale z tych dwuch amorów wybrałbym DNM bo to naprawde pożądne amory.
Pozdro
Sam mam model VTS-90 i jest zajebisty pod względem wytrzymałości i prace.
Jedynym minusem tych amorów to cienka warstwa teflonu na lagach przez co sie wyciera i jest "gołe" aluminium i to ze nie ma w Polsce dystrybutora tej firmy.
Ale z tych dwuch amorów wybrałbym DNM bo to naprawde pożądne amory.
Pozdro
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
-
- Kontakt:
na 1 miescu jak dla mnie jest wytrzymałość, na drugim praca, na trzecim niezawodność i regulacje a na dzwartym wygląd.
Jeśli chodzi o juniora to tylko pod zwykłą oś z 2 przyczyn: musiałbym zmienić piastę (dlatego dnm też mi na bardzo nie pasuje) a po drugie to junior pod sztywną kosztuje ok. 1000zł a ja mam 800zł.
Może znacie jeszcze jakieś fajne 2 półki które by mi odpowiadały?
Jeśli chodzi o juniora to tylko pod zwykłą oś z 2 przyczyn: musiałbym zmienić piastę (dlatego dnm też mi na bardzo nie pasuje) a po drugie to junior pod sztywną kosztuje ok. 1000zł a ja mam 800zł.
Może znacie jeszcze jakieś fajne 2 półki które by mi odpowiadały?
-
- Kontakt:
szaman5 jakie tam gnie. gnie sie tak samo jak i shiver i nie mowcie ze nie bo mialem okazje jezdzic na obu. wszystkie usd tej klasy maja podobna sztywnosc boczna a smiem powiedziec nawet ze dnm jest ciut sztywniejszy od shivera. mysle ze jest to spowodowane wezszym rozstawem goleni i grubszymi lagami. moze to moje subiektywne odczucie wiec niewazne....
Co sie stalo z tym freeridem.......
-
- Kontakt: