RST SPACE

Method_Man
Kontakt:

RST SPACE

Post autor: Method_Man »

Elo elo !

Mam okazje kupić i się chciałem zapytać czy ktos mial doczynienia z tym amortyzatorem wie ktos jak to pracuje ? i w ogole czy warto go wziac ?
czaju
Kontakt:

Post autor: czaju »

jesli chcessz zamienic tego bomberka z sygnatury na rst to nie oplaca sie... wogole...
jasiek
Kontakt:

Post autor: jasiek »

Wiesz co myślę, że ciężko Ci będzie znaleźć kogoś kto już miał z tym amorem do czynienia.

czajuale chrzanisz chłopie, miałeś, widziałeś wogóle kiedykolwiek tego amora na oczy? Wedge z tego rocznika jest już trochę wiekowy, mam i wiem. Praca świetna, ale sztywność... itd.

Dlatego, oferta RST ciekawa, może nareszcie zrobili coś lepszego...

Edit
Tak ot: Method_Man co się stało z koroną od Wedge'a, złamałeś? ;)
http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

Ludzie akurat już mają tego amora i to chyba od roku jak niedłużej.
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
Method_Man
Kontakt:

Post autor: Method_Man »

jasiek to nie jest wedge tylko z1 ;) nic sie z nim nie dzieje tylko 130mm to dla mnie troche za duzo no i wlasnie sie chcialem zapytac o tego rst 100mm dla mnie idealnie lagi 36 tylko nie wiem jak pracuje i czy w ogole oplyla sie go ale widze ze chyba nikt nie mial doczynienia z tym amorkiem ;/ kicha ;/ :P
czaju
Kontakt:

Post autor: czaju »

przejechalem sie na tym rst... i wrazenia kiepszkie jedynie to fajne ma grube golenie... ale reszta taka sobie.... Jak 130 to dla ciebie za duzo to skroc skok, przeloz te tulejki.
szczerb_
Kontakt:

Post autor: szczerb_ »

Po pierwsze tego rst są dwie wersje. Jedna ma z lewej sprężyne + komore powietrzną a z prawej tłumik olejowy z regulacją odbicia. Ta druga tańsza ma z obu stron sprężyny z elastomerami i tzw. tłumienie cierne czyli zasadniczo musi pracować jak kupa. Na czeskich i słowackich forach jest masa tematów na ten temat ale nie wiele zrozumiałem (chociaż z tego co obczaiłem to wszyscy chwalili że mocny i sztywny).
A generalnie konstrukcja już troche jest sprawdzone bo widelec jest w sprzedaży co najmniej drugi rok (tylko nie u nas bo velo jak zwykle dało dupy). W zeszłym roku były wersje 100mm i 130mm i miały czarne lagi.

Wiem też że w polsce testował go ktoś kto dość poważnie jeździ 4x ale nie pamiętam dokładnie kto. W każdym razie coś na ten temat napisał więc www.google.com i do dzieła bo ja już nie pamiętam gdzie to było.

PS. Na allegro jak się pojawiają nówki to wersja lepsze kosztuje około 500 a gorsza 400.

Pozdro.
bot przypominający na gg o klikaniu w pajacyka:
[url]http://www.pajacyk.no-ip.pl[/url]
jasiek
Kontakt:

Post autor: jasiek »

Method_Manbo to jest Z1 Wedge, wiem to jest pełna nazwa i to jest taki sam tylko Twój jest na sztywną oś.
Taki mały off się zrobił :P
http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
SzyszeQ
Kontakt:

Post autor: SzyszeQ »

rst to rst... :) i tyle
spectomo
Kontakt:

Post autor: spectomo »

szczerb_ pisze:Po pierwsze tego rst są dwie wersje. Jedna ma z lewej sprężyne + komore powietrzną a z prawej tłumik olejowy z regulacją odbicia. Ta druga tańsza ma z obu stron sprężyny z elastomerami i tzw. tłumienie cierne czyli zasadniczo musi pracować jak kupa. Na czeskich i słowackich forach jest masa tematów na ten temat ale nie wiele zrozumiałem (chociaż z tego co obczaiłem to wszyscy chwalili że mocny i sztywny).
A generalnie konstrukcja już troche jest sprawdzone bo widelec jest w sprzedaży co najmniej drugi rok (tylko nie u nas bo velo jak zwykle dało dupy). W zeszłym roku były wersje 100mm i 130mm i miały czarne lagi.

Wiem też że w polsce testował go ktoś kto dość poważnie jeździ 4x ale nie pamiętam dokładnie kto. W każdym razie coś na ten temat napisał więc www.google.com i do dzieła bo ja już nie pamiętam gdzie to było.

PS. Na allegro jak się pojawiają nówki to wersja lepsze kosztuje około 500 a gorsza 400.

Pozdro.

Testował go i nadal testuje Tomek Kućkowski z "Autor team". A praca...bez rewelacji
Jkm
Kontakt:

Re: RST SPACE

Post autor: Jkm »

Method_Man pisze:Elo elo !

Mam okazje kupić i się chciałem zapytać czy ktos mial doczynienia z tym amortyzatorem wie ktos jak to pracuje ? i w ogole czy warto go wziac ?
Elo! Kolega ma ten amorek. Jedyne fajnego to grube lagi i regulacja. Praca- trezba wsadzis do srodka baardzo duzo smaru, bo dopiero wtedy zaczyna jakos chodzic. Lepiej kup jakiegos marzocha i tyle:)
RST=Ruski Sprzet Trampkarzy:]
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

Rozwal Sobie Twarz:D ;)
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

jasiekto nie jest wedge;] jesli juz to z1 freeride z 2003... wedge ma zupelnie inną korone, po goleniach dolnych moze mniej widać roznice bo zdjecie niewyraźne - no ale nie o tym temat;-)
www.feel-free.pl
ODPOWIEDZ