rower do enduro!! jakie czesci?
rower do enduro!! jakie czesci?
siem. no wiec chcialbym sobie poskladac 2 rower do enduro/am/ lekkiego fr.
wiekszosc czesci mam juz ustalonych, ale nad kilkoma sie zastanawiam.
no wiec tak: co myslicie o oponach irc mythos w wersji 2.1 / sa dosyc lekkie, do tego jakies lekkie detki.
kierownica i mostek??? nie wiem jaa dlugosc mostka/ szerokosc kiery i jakie wybrac, tak zeby byly dosc lekkie. do okolo 250-300 komplet.
zastanawiam sie tez nad rama / myslalem o signie fr2 + powietrzny damper. ale nie wiem ile wazy sama rama?? lub ew. jakis sztywniak?
no i jeszcze piasty, narazie nie wiem ile bede mial na nie kasy ale raczej nie wiecej niz 1000 na komplet. co polecacie ?????????????
pozdro
wiekszosc czesci mam juz ustalonych, ale nad kilkoma sie zastanawiam.
no wiec tak: co myslicie o oponach irc mythos w wersji 2.1 / sa dosyc lekkie, do tego jakies lekkie detki.
kierownica i mostek??? nie wiem jaa dlugosc mostka/ szerokosc kiery i jakie wybrac, tak zeby byly dosc lekkie. do okolo 250-300 komplet.
zastanawiam sie tez nad rama / myslalem o signie fr2 + powietrzny damper. ale nie wiem ile wazy sama rama?? lub ew. jakis sztywniak?
no i jeszcze piasty, narazie nie wiem ile bede mial na nie kasy ale raczej nie wiecej niz 1000 na komplet. co polecacie ?????????????
pozdro
schwalbe rr 2.1-2.25 ewentualnie
kiera szerokos i most dlugosc to dobierasz sobie sam wedlug wlasnych preferencji a nie ogolnie panujacej mody czy tego co ci ktos powie , ja bym dal krotki most 30-50mm i kiere 660-680
fr2 wazy duzo w sumie wiec kiepsko nadaja se na tego typu rame , lepiej doloz do ramy 600 zl a piasty kupu za 400 albo i mnie np XT komplet , novatec chocby , ns 650 a 1350 na rame to duza roznica
kiera szerokos i most dlugosc to dobierasz sobie sam wedlug wlasnych preferencji a nie ogolnie panujacej mody czy tego co ci ktos powie , ja bym dal krotki most 30-50mm i kiere 660-680
fr2 wazy duzo w sumie wiec kiepsko nadaja se na tego typu rame , lepiej doloz do ramy 600 zl a piasty kupu za 400 albo i mnie np XT komplet , novatec chocby , ns 650 a 1350 na rame to duza roznica
www.mm-foto.pl
no powiedzmy ze wzialbym te larseny bo sa jeszcze lzejsze i nawet fajnie wygladaja;p zapomnialem dodac ze przednia piasta ma byc na sztywna os i obie pod tarcze, a xt chyba nie sa az takie lekkie?
mostek wezme 80mm, a kiere 680. a ramke chyba jednak poison currare.
jeszcze tylko pare pytan!!
- jakie obrecze? mysle nad d521/ fd26 / singe track
-jakie wygodne i lekkie siodlo?
-czy zmieniac heble?? mam na przodzie mono m4, tylu brak
- jakie lekkie stery?
mostek wezme 80mm, a kiere 680. a ramke chyba jednak poison currare.
jeszcze tylko pare pytan!!
- jakie obrecze? mysle nad d521/ fd26 / singe track
-jakie wygodne i lekkie siodlo?
-czy zmieniac heble?? mam na przodzie mono m4, tylu brak
- jakie lekkie stery?
a na co ci zysk 100g na piastach za 1000 zl i + 1.5kg na ramie ? kupuj z sensem...
laresny nie sa az tak uniwersalne wiec dobrze zastanow sie gdzie bedziesz na oponach jezdzil
obrecz fd26 , tania i lekka i dobrze sie spisuje chyba ze masz kase i znajdziesz d521 ale jakies duzej roznicy nie bedzie miedzy nimi w sumie
siodlo SKN
nie ma lekkich sterow znow zysk 30g na tle kowadlastych innych czesci wiec az tak nie masz co szalec
a heble dokup sobie mono taki ciezki w sumie nie jest
laresny nie sa az tak uniwersalne wiec dobrze zastanow sie gdzie bedziesz na oponach jezdzil
obrecz fd26 , tania i lekka i dobrze sie spisuje chyba ze masz kase i znajdziesz d521 ale jakies duzej roznicy nie bedzie miedzy nimi w sumie
siodlo SKN
nie ma lekkich sterow znow zysk 30g na tle kowadlastych innych czesci wiec az tak nie masz co szalec
a heble dokup sobie mono taki ciezki w sumie nie jest
www.mm-foto.pl
http://images20.fotosik.pl/130/671e3b89c1f3cfaa.jpg
12,8kg skok 150mm na kolo , mialem zalozyc temat o opisac bike bo ktos kiedys mowil po co oszczedzac wage ze to bzdura bla bla ale sobie daruje
opis :
giant reign 06 + fox float r
marcok all mountain 1
fd26/XT/dt competition
schwalbe rr + schwalbe detki
korba lx tuningowany
pedzie authora ( do zmiany na magnezowe )
kaseta sram r9
z tylu obecznie x0 ale bedzie x9 bardziej ekonomiczny
przod bedzie deore
manety x7
kiera easton monkey bar carbon
mostek serial killa ( zmian na thomsona 4x )
sztyca easton ea50 ( zmiana na cos sie zobaczy
siodlo velo ti
drugi zestawe opon tzn schwalbe fat alber light 2.35 to + 500g
12,8kg skok 150mm na kolo , mialem zalozyc temat o opisac bike bo ktos kiedys mowil po co oszczedzac wage ze to bzdura bla bla ale sobie daruje
opis :
giant reign 06 + fox float r
marcok all mountain 1
fd26/XT/dt competition
schwalbe rr + schwalbe detki
korba lx tuningowany
pedzie authora ( do zmiany na magnezowe )
kaseta sram r9
z tylu obecznie x0 ale bedzie x9 bardziej ekonomiczny
przod bedzie deore
manety x7
kiera easton monkey bar carbon
mostek serial killa ( zmian na thomsona 4x )
sztyca easton ea50 ( zmiana na cos sie zobaczy
siodlo velo ti
drugi zestawe opon tzn schwalbe fat alber light 2.35 to + 500g
www.mm-foto.pl
tomeks jak bedziesz bral currare to bierz damper 200 i nie roco. bo wczoraj widzialem niezla jazde z ta rama i tym damperem. damper poprostu nie pasuje do ramy, ma tak ulozony i dlugi zbiorniczek ze nie ma opcji zeby to dzialalo. z tego co romawialem, zamontowali to i chodzi na styk, ale kwestia czasu, jakis mocniejszy zjazd i dobije zbiornikiem o ramke.
jesli dostaniesz tanio to oczywiscie mavici d521. jak nie to single tracki.
a heblik to jak mowi wookie hope mono.
jesli dostaniesz tanio to oczywiscie mavici d521. jak nie to single tracki.
a heblik to jak mowi wookie hope mono.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
^ Allegro - Zapraszam ^
-
- Kontakt:
ster chris kingi jak cos t mam na spzredaz w dobrej cenie:p
co do kolek to wez obrecze single tracki kasy zaoszczedzisz troche a same obreczebardzo dobre i w miare lekkie hampel na tyl najlepiej mono albo wymien przod tyl na formula
wookie ma racje larseny sa dobre ale w okreslonym terenie na szutrze itp. na aswalcie i w blocie sie nie spisują
co do kolek to wez obrecze single tracki kasy zaoszczedzisz troche a same obreczebardzo dobre i w miare lekkie hampel na tyl najlepiej mono albo wymien przod tyl na formula
wookie ma racje larseny sa dobre ale w okreslonym terenie na szutrze itp. na aswalcie i w blocie sie nie spisują
SPZREDAM STERY CHRS KINGA KOLOR CHROM UZYWANE CENA 300ZL GG4513876
a moj raczej by wygladal tak:
rama - poison currare
damper - zastanwiam sie jeszcze.
amor - pike
heble - hope mono m4
obrecze - fd26
piasty
tyl - xt
przod - reborn bloodlines pro
szprychy
tyl - dt champion
przod - dt comptetition
opony - schwalbe rr
detki - schwalbe
kokpit
mostek - pro ahead
kiera - moze cos z eastona
stery - ?????
naped
korba - xt
przezutka tyl - x-9
przezutka przod x-9
lancuch x-0
kaseta - x-0
manetki x-9
nad pedziami sie zastanwiam jeszcze, co polecacie????
sztyca - easton
siodlo - velo prolite
rama - poison currare
damper - zastanwiam sie jeszcze.
amor - pike
heble - hope mono m4
obrecze - fd26
piasty
tyl - xt
przod - reborn bloodlines pro
szprychy
tyl - dt champion
przod - dt comptetition
opony - schwalbe rr
detki - schwalbe
kokpit
mostek - pro ahead
kiera - moze cos z eastona
stery - ?????
naped
korba - xt
przezutka tyl - x-9
przezutka przod x-9
lancuch x-0
kaseta - x-0
manetki x-9
nad pedziami sie zastanwiam jeszcze, co polecacie????
sztyca - easton
siodlo - velo prolite
Obręcze dt swiss fr 6.1 d
Piasty dmr revolver
Szprychy competitiony
Napęd:
X.9, korba race face prodigy xc/truvativ stylo.
Opony : maxxis mobster dh 2.1 kevlar
Amor pike
Damper : dhx 5.0 air<tanio używki chodzą>
rama : ghost air(120mm skoku,)
pedały time z
kiera most: hozllefer jest dosyć lekki z tego co wiem.
Heble: M4/formula oro
Piasty dmr revolver
Szprychy competitiony
Napęd:
X.9, korba race face prodigy xc/truvativ stylo.
Opony : maxxis mobster dh 2.1 kevlar
Amor pike
Damper : dhx 5.0 air<tanio używki chodzą>
rama : ghost air(120mm skoku,)
pedały time z
kiera most: hozllefer jest dosyć lekki z tego co wiem.
Heble: M4/formula oro
A powiedzmy... Zbijając z ceny komponentów żeby na rame przeznaczyć to:
Kółka może Dartmoor Raiderr? Dartmoor ma dobra opinie a te obrecze w kosmicznej cenie 65zl/szt. ważą 556g 26" 36 otw (ważyłem:P). Piasty Novatec i masz spokuj.
Oponki: Larseny są wporządku, ale Enduro to mysle 2,1 oponki a TT sa 2,0 i potem dopiero 2,35 :/ Może Conti Flow? http://www.allegro.pl/item172035352_now ... ponka.html nie sa jakies super lekkie ale rozmiarowo podejdą (Conti 2,3 jak 2,1 wygląda) Możesz pomysleć o zwijanych...
Kiera i most: Napisales lekkie FR. Same literki FR zalecają krótki most. Może komplecik NS (mostek Jump/Tetter Totter kiera X-up) ?? Tutaj zbijanie wagi darowałbym sobie... Z wiadomych przyczyn.
Ramka? Hmmm nie widze tu podanej wagi ale o ile sie nie myle ciezkie to to nie jest :P http://www.allegro.pl/item174150054_mou ... dreas.html Zmieniając damper na powietrzny zredukuje sie skok bez wiekszego problemu.
Nie jedźcie po mnie jak uważacie że głupoty wypisuje ;) Moje zdanie :P
Kółka może Dartmoor Raiderr? Dartmoor ma dobra opinie a te obrecze w kosmicznej cenie 65zl/szt. ważą 556g 26" 36 otw (ważyłem:P). Piasty Novatec i masz spokuj.
Oponki: Larseny są wporządku, ale Enduro to mysle 2,1 oponki a TT sa 2,0 i potem dopiero 2,35 :/ Może Conti Flow? http://www.allegro.pl/item172035352_now ... ponka.html nie sa jakies super lekkie ale rozmiarowo podejdą (Conti 2,3 jak 2,1 wygląda) Możesz pomysleć o zwijanych...
Kiera i most: Napisales lekkie FR. Same literki FR zalecają krótki most. Może komplecik NS (mostek Jump/Tetter Totter kiera X-up) ?? Tutaj zbijanie wagi darowałbym sobie... Z wiadomych przyczyn.
Ramka? Hmmm nie widze tu podanej wagi ale o ile sie nie myle ciezkie to to nie jest :P http://www.allegro.pl/item174150054_mou ... dreas.html Zmieniając damper na powietrzny zredukuje sie skok bez wiekszego problemu.
Nie jedźcie po mnie jak uważacie że głupoty wypisuje ;) Moje zdanie :P
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
-
- Kontakt:
kiera ns lil sista albo np tioga fr concept albo jakis easton
Pedro 47 jesli mialbym skladac rower do enduro to po wadze ramy 2 rzecza na jaka zwrocilbym uwage to czy ma pelna rure podsiodlowa tak wiec jak dla mnei san andreas odpada zreszta enduro to nie jest glowne przeznaczenie tej ramy
Pedro 47 jesli mialbym skladac rower do enduro to po wadze ramy 2 rzecza na jaka zwrocilbym uwage to czy ma pelna rure podsiodlowa tak wiec jak dla mnei san andreas odpada zreszta enduro to nie jest glowne przeznaczenie tej ramy
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
JumpintheFiRe No ok :) Zawsze można wrzucić Sztyce teleskopową. Zapodałem takim linkiem bo niewiele ciekawych ramek na allegro w chwili obecnej (jak na mój gust).
Off Topic... Mi by sie marzyła jakaś maratonka ;)
Off Topic... Mi by sie marzyła jakaś maratonka ;)
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
-
- Kontakt: