Witam nabyłem ostatnio dolne golenie z z3 2001. I mam pewien problem mianowicie w prawej goleni tuleja teflonowa minimalnie sie przemieszcza w związku z czym górne lagi zahaczają nieco o wyfrezowanie w dolnej goleni stukając i pogarszając prace amortyzatora. Jak zamocować na stałe ową tuleję ślizgową a jeśli nie na stałe to jak temu zaradzić.
"The Impure Souls of Living Dead Shall be Banished
into Eternal Damnation Aaaameeeen"
Rozumiem że w prawej goleni ślizg porusza sie (góra, dół) razem z górnymi goleniami, co powoduje ocieranie o rant w dolnych.
Jeśli tak to podłóż coś jeszcze miedzy uszczelkę olejową, a aluminiowy pierścień który przytrzymuje ślizg (tak aby ślizg się nie poruszał) Niektórzy podklejają górne załamanie ślizgu! Ale to już w ostateczności.
skoro uszczelek nie wyjales to jak dla mnie nic nie wiesz , tuleje sa wkladane , maja zakladake , praktycznie nie mozliwy jest ruch gora dol , amor ma luzy ?
To stukanie to musisz zbadać!! Bo być może okażę się to stukająca sprężyna o golenie, podczas ugięcia.
Sprawdź to poprzez wyjecie sprężyn, najpierw jedna (uginasz widelec) i sprawdzasz, potem druga.