elo ludziska wiem ze to moze troche zly temat ale czytalem wasze wypowiedzi i moze ktos bedzie wiedzial czy golenie gorne z bebechami od Z.1 DROP OFF II 130mm 2004 beda pasowac do goleni dolnych od duro triple?? (chodzi mi o to zeby z duro zostalt SAME golenie dolne zadnych sprezyn uszczelek itd.)
no a o czym ja piszę??
DJD 2007 :
- nie trzeba kombinować z tłumikiem bo jest regulowany
- można zwiększyć skok do 150mm
- można zrobić kąpiel olejową.
Ale bez przeróbek też będzie chodzić dobrze.
Gardor nawet jeżeli nikt nie jeździł na DJD 2007, to na pewno ktoś jeździł na starym DURO E. Gwarantuję Ci, że te amorki pracują identycznie, bo mają dokładnie ten sam tłumik i sprężyny.
Hello.. mam pytanie odnosnie duro D i E... podobno ten D na 2007 tez ma reg tlumienie.... a z tego co czytalem w katalogu suntoura to na 2007 tylko E ma rebound...
Skad wy bierzecie te djd 2007 z regulacja:D:D
ej chłopaki mam problem mianowicie waże ponad 70 kg i kurde dla mnie duro jest za tworde co można zrobić żebny było miększe. Mam duro D podobno można wyjąć sprężyne z tłumika ale jak wyjąłem to dobijał..... co można z tym zrobić??;]
no jasne że mam wyjętą bo inaczej sie niedało jeździć .... i właśnie mam gęst olej wlany i niewiem czy to od tego .... a wogóle ile lejecie oleju do tłumika ??
Siemka.Wlasnie przerobilem swojego duracza. Zdjalem ta opaske z pałeczki tłumika.Chodzi niby lżej, ale troche odbija jak szalony. Wydaje mi sie, ze teraz nalezaloby zalac go troche gestszym olejem i tu pojawia sie problem.Bo nie wiem jaki olej jest w niego wlany od nowosci i jaki powinienem zalać - doradzcie prosze. PS.Czy oprocz zdjecia tej opaski moge zrobic dla niego cos jeszcze by jego praca byla jeszcze lepsza? Bo pomimo zdjecia tej opaski i tak nie jest zbyt miękki. Czy ratuje mnie juz tylko zmiana sprezyny? Pomozcie chlopy :)
Author A-Gang P.M. 19" + Duro D 130mm +... wiecej plusów nie ma :)