podwyższenie sterów- czy to dobry sposób
podwyższenie sterów- czy to dobry sposób
muszę podwyzszyć stery żeby amor nie ocierał o rame przy robieniu np. barspina. Mam stery zintgrowane więc wyższych też nie mogę kupić. I zastanawiam się jakbym włożył 1cm podkładke pod bierznię dolnych sterów (pod to co się nabija na rure sterową). Nie wiem jak to wygląda z technicznej strony. Bo ta bierznia nie może się ruszać i macie jakiś pomysł żeby to zrobić aby nie robiły się luzy?
podkładka odpada bo jeżeli ją dasz to ona sama się nie będzie ruszać ale za to bieżnia tak.
z dorobieniem grubszej bieżni tez chyba będzie problem bo musi być hartowana stal aby sie nie zużyła po tygodniu jazdy.
Idź do jakiegoś zakładu w Twojej okolicy i zapytaj czy moga coś takiego zrobić i zapytaj o trwałość tej części, wtedy będziesz wiedział już wszystko : D
sensownym pomysłem może być też dorobienie płaskich korków : D nie miałbyś regulacji napreżenia ale barspiny byś mógł kręcić ; D
z dorobieniem grubszej bieżni tez chyba będzie problem bo musi być hartowana stal aby sie nie zużyła po tygodniu jazdy.
Idź do jakiegoś zakładu w Twojej okolicy i zapytaj czy moga coś takiego zrobić i zapytaj o trwałość tej części, wtedy będziesz wiedział już wszystko : D
sensownym pomysłem może być też dorobienie płaskich korków : D nie miałbyś regulacji napreżenia ale barspiny byś mógł kręcić ; D
http://www.pinkbike.com/photo/953937/
greblin
JA mam dwa stalowe korki do duro.
są płaskie jak deska i wystają jakieś 2-3mm od krawędzi lagi.
Moge ci je tanio sprzedac bo mi są nie potrzebne bo duracza dawno połamałem i wywaliłem.
Jedyna wada to taka że jeden korek nie wkręca się do końca tzn jakies 2mm brakuje i nie wiem czemu. ale jeśli masz Draga+Duro to na pewno korki nie bedą zaczepiały o rame bo ja tak mialem przez ponad rok.
Jak co to odezwij sie na PW albo gg: 9422645
P.S. wiem ze to nie giełda ale chce pomóc!!
JA mam dwa stalowe korki do duro.
są płaskie jak deska i wystają jakieś 2-3mm od krawędzi lagi.
Moge ci je tanio sprzedac bo mi są nie potrzebne bo duracza dawno połamałem i wywaliłem.
Jedyna wada to taka że jeden korek nie wkręca się do końca tzn jakies 2mm brakuje i nie wiem czemu. ale jeśli masz Draga+Duro to na pewno korki nie bedą zaczepiały o rame bo ja tak mialem przez ponad rok.
Jak co to odezwij sie na PW albo gg: 9422645
P.S. wiem ze to nie giełda ale chce pomóc!!
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
miałem kiedys patent na sterówce która nie miała zgrubienia na bieżnie; cienka blaszka grubosci ok 1/2mm (nie pamietam dokladnie) i na to nabita bieznia - trzymalo rewelacyjnie. Taki sam paten mial znajomy z Hanebrinkiem LT-8 bo one standardowo nie miały tego zgrubienia na sterowce.
Mozesz sprobowac z blaszką;
blaszka wysokosci ok 3cm na rurę, na to podkładka, a pozniej nabic bieznie. Jak bedzie konieczne to daj grubszą blaszkę. A i podkladka chyba nie musi miec az 1cm, moze 0.5cm wystarczyło...
Mozesz sprobowac z blaszką;
blaszka wysokosci ok 3cm na rurę, na to podkładka, a pozniej nabic bieznie. Jak bedzie konieczne to daj grubszą blaszkę. A i podkladka chyba nie musi miec az 1cm, moze 0.5cm wystarczyło...
www.feel-free.pl