Pooomocyyy Inwestycia !!!
Pooomocyyy Inwestycia !!!
Witam!!!To znowu ja potomek Janosika co na punkcie rowerkow ma bzika-Valuś!!!:]Mam teraz kolejny problemik,ktorym postanowilem was tyci pomeczyc dlategonapisalem nowy temat(lecz wiaze sie on z poprzednim).Wiec jestem zdenerwowany na maxa poniewarz mecza mnie wiecznie rozne dylematy i oprocz wyboru ramki Point/Drag?meczy mnie ten-nie wiem w co mam zainwestowac w dobry osprzet(super obrecze itp.)czy w amorka.Poprostu nie wiem czy kupic widelec za 6 stow a nie za 2,5 i pogorszyc jakosc osprzetu o 4 basy czy wziasc osprzet lepszy o 4 a amor tanszy o 4???Osprzet czy amor???Oznajmiem ze lubie jezdzic w street/dirt/dual.Sorki za owijanko w bawelne ale jesli skumaliscie w czy problem to piszcie:)Pzdro i licze na odpisy!!!
If yuo never never go,you will never never know
-
- Kontakt:
Zakupy :)
Jedna opcja jest taka: jak bys kupil lepsze kola i amorek za 400 bys tez jakis kupil to osprzet bys mial troche gorszy ale tez by dalo sie jezdzic.
A druga opcja taka: dobre kola i osprzet ale amorek gorszy i w miare uplywu czasu amorek bys se wymienil a osprzecik by dalej by dobry
Pozdro
A druga opcja taka: dobre kola i osprzet ale amorek gorszy i w miare uplywu czasu amorek bys se wymienil a osprzecik by dalej by dobry
Pozdro
-
- Kontakt:
Po 1 przemo fajny sprzet(czyzby dm dual 2.0?dobra jest bo se myslalem o niej)Po 2 nie chce raczej cztywniaka poniewarz raczej juz nie bede mial kasy na kupno amora potem! :(AAA kasy mam ok.2100 wiec heheh niezbyt duzo. Nie wiem co wziasc np.shit rst gila t4 a reszte wszysto zajebiste czy amor za 6 basow a calosc osprzet duzo slabszy????pozdro i licze na odpisy
Karl a idz z tym gotowym ja se ju tyci przeliczalem i za 2100 mialbum 2x lepszy osprzet i kola tez .A co do bmx to dzieki nie pasi mi,Jestem stworzony do mtb.W dodatku u mnie nie ma gdzie kupic tego gotowego i wogole to odpaaada.I tak nie nedzie tarcz mam tylko nadzieje na good amorka.Pzdr o licze ma oodpisy :)
-
- Kontakt:
Moim zdaniem nie masz specjalnie szans złożyć dobrego roweru za 2000zł. Wiem bo sam składałem. To się wydaje tanie ale rama i amor to tylko część kosztów. Sam mam Dragstara z Suntourem NS a cały rower wyszedł mi 3400zł. I niby wszystko kupowałem w miare tanie - koła na DM24, Nokian NBX... ale i tak wyszło trochę. Co prawda ja jeszcze Grimece kupiłem za 500zł ale nawet bez tego byłoby jakieś 2900. Sam zobacz, że rama i amor są słąbe a i tak to kosztowało.
ja bym kupił cały rower na Dragstarze albo coś podobnie taniego i w miarę niszczenia części kupował nowe.
Sam też od razu roweru nie złożyłem tylko kupiłem rame i amora a reszte dałem ze starego roweru. W sumie uzupełnianie części zajeło mi rok ale teraz już gorer gotowy.
ja bym kupił cały rower na Dragstarze albo coś podobnie taniego i w miarę niszczenia części kupował nowe.
Sam też od razu roweru nie złożyłem tylko kupiłem rame i amora a reszte dałem ze starego roweru. W sumie uzupełnianie części zajeło mi rok ale teraz już gorer gotowy.
Mistrzu ok ale ja mam mzx :( 2100zeta starsza to mowi se zaq 1500 tu juz duzo i super ale powiedziala ze juz 2100 i koniec. A ze starego nie mam co przelozyc bo syf ja dopiero zaczynam.Tak wiec musze teraz juz kupic se tak aby starczylo na dluzszt czas.Wiec mam problem.Coraz wiecej osob ma twardy przod ale czy to dobre?czy dziala?i gdzie dostac sztywniaka i za ile?JUz poprostu mam depresje.Nie mam pojecia co robic a rst mowia ze syf i sie polamie......I dont know what may i do???????!!!!Psro i licze na liiiczne odpowiedzi :) dzieki ju tez za tyle
-
- Kontakt:
No RST to Ci nie polecam. Sam widziałem jak koleś podczas lądowania dostał korkiem w oko. Poza tym sam wiesz jaka jest opinia o RST. Z niczego się ona nie wzięła. Suntoury (przynajmniej NS) też nie jest super ale przynajmniej się nie pie... . Chociaż co do jego pracy... o tym już wiele było. Sam sporo nad nim siedziałem, żeby w miare płynniej działał.
A ja na początku przełożyłem części z bardzo starego Gianta do XC. Koła co chwile były do centrowania, korba się gięła, piaste roz... ale jeździłem i zbierałem kase.
Chociaż np. część osprżetu jak przeżutki, hample, siodło można mieć na początek stare. Zawsze koszty obniżysz.
A ja na początku przełożyłem części z bardzo starego Gianta do XC. Koła co chwile były do centrowania, korba się gięła, piaste roz... ale jeździłem i zbierałem kase.
Chociaż np. część osprżetu jak przeżutki, hample, siodło można mieć na początek stare. Zawsze koszty obniżysz.
A wedlug mnie rama i widelec to podstawa... nato poprostu niemozna oszczendzac. Ja kupilem ramke dragstara a reszte przelozylem z starego rowerka, widelec (RST Gila TL) zostal zajezdzony, jakis miesiac temu zmienilem na NS'a. Pod koniec wakacji szykuje sie na zmiane kol, a wmiedzy czasie musze zmienic siodlo, bo sie calkiem rozj***lo. Ale to wszystko jest nic! Najwazniejsza rama i widelec, a reszte to tylko tak zeby dzialalo... A potem to juz z gorki skladasz rowerek pokawaleczku...
:)
Sluchajto!!!Jom jest pootomek Jaanosika i no ponkcie dropow na plask z 2m mom bzikaa!!!heehh :)Myslalem teraz nad tym czy nie wybrac zamiast jakiegos am piep....o rst sztywnego widelca np.dabomb za 300zeta tylko czy to jest w miare wysokie,a moze to do bmx?Co by lepiej wytrzymalo 2m.dropa rst jakis czy taki widelszyk i jesli widelczyk to czu przy nim nie poszlaby predzej glowka ramy????Powiedzcie mi cio o tym pomysle sadzicie!!! :-]Pozdro was wszystkich i czekam na liczniejsze odpisy heheh :) dzieki juz i za tyle ;)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
jeszcze raz :-)
-płoint 370
-duro 470
-kola z gumami 500 (na allegro byly nowki na dm24+piasty formuly, do tego opony duro)
-korba rpm (kawdrat) + suport 200
1540
zostaje 560pln
kanapa 50pln, sztyca 30, kiera+mostek 100, kaseta+przerzutka+manetka+linki 200
stery 100
80 vki+klamki
i wychodzi 2100
-płoint 370
-duro 470
-kola z gumami 500 (na allegro byly nowki na dm24+piasty formuly, do tego opony duro)
-korba rpm (kawdrat) + suport 200
1540
zostaje 560pln
kanapa 50pln, sztyca 30, kiera+mostek 100, kaseta+przerzutka+manetka+linki 200
stery 100
80 vki+klamki
i wychodzi 2100
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=532557