[ankieta] obecność Evera na forum.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Według mnie przesadzacie z nim wielu niedojrzałych gnojków próbuje się na równie niedojrzałym Everze wyżyć, bo jak nie będzie Evera to równie szybko ktoś inny zajmie jego miejsce.... A jedna czarna owca musi być, a najbardziej wkurwiają ludzie, którzy są tu krócej od Evera, a jadą po nim ostro, a znają całkowicie ten temat ?
Fajne jest jeszcze to, że pan Ever ma niebywałą slawe i gdziekolwiek by się pojawił to każdy go kojarzy !!! Mam nadzieje, że chłopak sie wyrobi, a jeszcze zabawniej będzie jak coś w tym sporcie osiągnie, bo sławe ma hehehe...
Fajne jest jeszcze to, że pan Ever ma niebywałą slawe i gdziekolwiek by się pojawił to każdy go kojarzy !!! Mam nadzieje, że chłopak sie wyrobi, a jeszcze zabawniej będzie jak coś w tym sporcie osiągnie, bo sławe ma hehehe...
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
-
- Kontakt:
Zbanowac gnoja i po temacie... Ja proponuje zajac sie sprzetownia - http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... b5ebbe391a (Spec demo )
Ogolnie jak tam wchodze to rece opadaja.
Pzdr
Ogolnie jak tam wchodze to rece opadaja.
Pzdr
froger34 Ever nie robi pośmiewiska z dhz, tylko użytkownicy, bo oni tworzą te forum, a najbardziej do tego pośmiewiska się przyczynił nie kto inny jak "ojciec dyrektor"...
[=Groove=] jakby nikt nie reagował na głupote, to co by było ? Nic spokój, a "jedna jaskółka wiosny nie czyni". Według mnie większa głupotą jest dać się sprowokować na głupote i do tego odpowiadać głupotą (jeszcze większą).
Najlepiej zbanować wszystkich "nic nie będzie !".
[=Groove=] jakby nikt nie reagował na głupote, to co by było ? Nic spokój, a "jedna jaskółka wiosny nie czyni". Według mnie większa głupotą jest dać się sprowokować na głupote i do tego odpowiadać głupotą (jeszcze większą).
Najlepiej zbanować wszystkich "nic nie będzie !".
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
-
- Kontakt:
Oj, z tym czy czytał, to nie byłbym taki pewny. :D Ty czytałeś?? :P[=Groove=] pisze:KrukNie. Jednemu się pozwoli to każdy inny weźmie za pozwolenie do robienia rabanu. Dasz palec a wezmą rękę. Trzeba mieć zasady i się ich trzymać. Czytał regulamin
Niedawno zacząłem znowu korzystać z dh-zone po dosyć długiej rpzerwie i szczerze mówiąc nie znam sprawy Evera. Ale od kilku dni, odkąd zacząłem znowu Was odwiedzać, mogę stwierdzić że Ever/Dunconrider jest zdecydowanie osoba budzącą niezdrowe emocje, agresję i ogólnie pojęte chamstwo.
Owszem, wydaje mi sie uciązliwy, nie znam sprawy z lewą aukcją wiec sie nie wypowiadam i zagłosowałem za banem tylko na podstawie jego ostatnich postów. Moze zbyt pochopnie, trudno.
Natomiast wg. mnie jest na tym forum kilkudziesieciu "Everów", którzy na codzień sie pilnują żeby nie zostać zjechanymi przez rowerową brać, a ich prawdziwe oblicze wychodzi w takich sytuacjach, gdy mozna sobie po kimś bezkarnie, wspolnie pojezdzic. A teraz ich ofiarą stał się Dunconrider/Ever ;)
Zmierzam do tego, że nie nalezy wyłącznie pietnować Evera za jego zachowanie, ale rowniez osoby, ktore wykorzystuja sytuacje, zeby sie na nim wyzyc, wyladowac zyciowe frustracje, itp. Można zwrocic uwagę, ale mysle ze nalezy to uczynic w sposob wywazony, bez zbednego chamstwa i zlosliwosci.
Tak, wiem , przynudzam, ale taka sytuacja trwa odkad tylko pamietam, a konto mam juz 3 lata. Zawsze był jakis Ever, zawsze była żądna jego głowy tłuszcza, domagajaca sie zbiorowego ukamienowania delikwenta, wyrazajac sie o nim naprawde niewybrednie. Sami wszyscy wiemy, jaką etykietkę ma przyklejony dh-zone, nie musze chyba wspominac. Szkoda, bo mimo calego bajzlu tu panujacego, codziennie kilkadziesiat-kilkaset osob sie przez nie przewija, by wymienic opinie, uzyskac pomoc itp.
Chyba warto by wreszcie zmienić tę etykietkę na inną, pozytywniejszą.
Zawsze będą ludzie pokroju Evera, nie da sie tego uniknac, postuluje jedynie by reszta uzytkownikow, nie wykorzystywala obecnosci tzw. czarnej owcy do wyladowania agresji i do pojazdu po innym czlowieku via internet.
Tyle ode mnie, chyba ttroche dlugo wyszlo, ale naszly mnie rozne refleksje spowodowane sentymentem do tego forum. ;) To ono pomogło mi rozwijac pasję, jaką jest jazda na rowerze. Tu nauczyłem się podstaw o sprzęcie itp, po prostu mi szkoda patrzec na ten postepujacy rozklad dh-zone. Pamietajcie, ze łaczy nas miłość/pasja do rowerów, po co mieszać je z taak przyziemnymi postawami jak zawisć, agresja itp., itd.
Pozdrawiam.
P.S.: myślę, ze warto też docenic fakt, iż Ever raczej zachowuje kulturę osobistą i nie reaguje zbyt impulsywnie, na przesiakniete epitetami pojazdy internetowych cwaniakow. Może sie mylę, ale jakoś nie rzuciło mi się w oczy zeby był wulgarny na tle innych, 'fajnych' osob sobie na nim uzywajacych. Myślę, ze jest to jakis czynnik łagodzący, jego zachowanie jest co prawda dziwne, być może ograniczone i dla mnie niezrozumiale, ale nie epatuje zlosliwoscią i prostactwem.
P.S.2: W sumie to żałuję, ze dałem głos za banem, byłbym za daniem mu szansy. Chociaż z drugiej strony ktos pisał, ze szans juz ileś tam dostał. Nie wiem, ja tu tylko sprzątam. ;) Jeżeli banować, to wraz z całą zgrają "Everów zakonspirowanych", co jest rzecz jasne niewykonalne.
P.S.3: Ever, zastanów sie nad swoim zachowaniem, czasem przemysl wypowiedź, zanim wcisniesz przycisk 'wyslij' i jezeli dostaniesz szansę, to życzę Ci zebyś wyrósł na wartosciowego uzytkownika tego forum. Wszystkim nam bedzie zdecydowanie przyjemniej. :) I nie reaguj już na zaczepki osób, które sobie na Tobie ordynarnie używają, bo mają problemy z samymi sobą. Szkoda zdrowia.
matura to bzdura :)
Sorry, że wyrywam zdania z kontekstu ale ,jak dla mnie, jest jeszcze jeden sposób i to najlepszy dla obu stron a jednoczesnie nie tak drastyczny jak ban.Xxsin pisze: Uważam, że jedynym sensownym krokiem ku temu, żeby nastał to względny spokój jest banacja tego osobnika.
-> Ever sam przestaje udzielać się na forum!!
~Run for your life!~
Gdyby Ever zrozumiał o co chodzi i zaprzestał swojemu kretynizmowi, może nie miałbym nic przeciwko. Nawet jakby pisał z konta Ever do końca..
Ale zakładania tylu durnych topiców, pisanie setki postów (z czego połowa to nieedytowane pod rząd) i kolejne konta doprowadzają mnie do szału...
No i to "wasz Ever wrócił :***"? Co to za gejada?? Czy drażnienie się?
Myślę że jest na tyle spalony że powinien dawno to zrozumieć i sam odejść, jeśli jednak nie dociera to do jego tępej makówki trzeba mu w tym pomóc
Dlatego zagłosowałem na "TAK"!
Ale zakładania tylu durnych topiców, pisanie setki postów (z czego połowa to nieedytowane pod rząd) i kolejne konta doprowadzają mnie do szału...
No i to "wasz Ever wrócił :***"? Co to za gejada?? Czy drażnienie się?
Myślę że jest na tyle spalony że powinien dawno to zrozumieć i sam odejść, jeśli jednak nie dociera to do jego tępej makówki trzeba mu w tym pomóc
Dlatego zagłosowałem na "TAK"!
siwiutki
Rozmawiałem z everem jako moderator wiele razy. Były prośby, aby zaprzestał udzielania się na forum, jednak nigdy to nie skutkowało. Ever potrafił założyć w miesiącu dwa konta, żeby ukryć swoją tożsamość. W końcu miarka się przebrała i został zbanowany. Po tym potrafił dwa razy dziennie pisać, żebym go odbanował(chociaż nie mam takiej możliwości), za każdym razem odmawiałem. Po jakimś czasie forum zostało przeniesione na inny serwer i ban-a już nie było. Ever oczywiście założył nowe konto i zaczął pisać. Umówiłem się z nim, że nie będę starał się o zbanowanie go, pod warunkiem, że będzie jedynie czytał forum. Oczywiści to nie poskutkowało.
Nikom uniemożliwił mu korzystanie z konta, a na dodatek nie działała aktywacja kont, więc mieliśmy na jakiś czas spokój. Ever w tym czasie pisał do mnie na gg, żebym to naprawił (mimo, że jestem jedynie moderatorem), ponieważ chce założyć nowego konto, takie by nikt go nie rozpoznał. Starałem mu się wyperswadować ten pomysł(nieskutecznie). Aktywacja została naprawiona i ever powrócił na forum. Znów zaczęła się tworzyć niezdrowa atmosfera i pojawiły się tematy związane z jego osobą. Ja już nie mam do tego siły, nie chcę się o to upominać w nieskończoność.
Co do ludzi pokroju evera. Owszem, są takie osoby, ale nie są tak aktywne jak on i nie przeszkadzają w normalnym dostępie do informacji, wymiany poglądów na forum.
Nawiązując do innych for. Wypowiadam się na wielu forach dyskusyjnych i tam takie sprawy załatwia się szybko i bezboleśnie. Osoby negatywnie wpływające na atmosferę na forum są kasowane/banowane. Nie rozumiem, dlaczego tutaj robi się taką aferę przez jednego użytkownika. Ten problem powinien być już dawno załatwiony.
Rozmawiałem z everem jako moderator wiele razy. Były prośby, aby zaprzestał udzielania się na forum, jednak nigdy to nie skutkowało. Ever potrafił założyć w miesiącu dwa konta, żeby ukryć swoją tożsamość. W końcu miarka się przebrała i został zbanowany. Po tym potrafił dwa razy dziennie pisać, żebym go odbanował(chociaż nie mam takiej możliwości), za każdym razem odmawiałem. Po jakimś czasie forum zostało przeniesione na inny serwer i ban-a już nie było. Ever oczywiście założył nowe konto i zaczął pisać. Umówiłem się z nim, że nie będę starał się o zbanowanie go, pod warunkiem, że będzie jedynie czytał forum. Oczywiści to nie poskutkowało.
Nikom uniemożliwił mu korzystanie z konta, a na dodatek nie działała aktywacja kont, więc mieliśmy na jakiś czas spokój. Ever w tym czasie pisał do mnie na gg, żebym to naprawił (mimo, że jestem jedynie moderatorem), ponieważ chce założyć nowego konto, takie by nikt go nie rozpoznał. Starałem mu się wyperswadować ten pomysł(nieskutecznie). Aktywacja została naprawiona i ever powrócił na forum. Znów zaczęła się tworzyć niezdrowa atmosfera i pojawiły się tematy związane z jego osobą. Ja już nie mam do tego siły, nie chcę się o to upominać w nieskończoność.
Co do ludzi pokroju evera. Owszem, są takie osoby, ale nie są tak aktywne jak on i nie przeszkadzają w normalnym dostępie do informacji, wymiany poglądów na forum.
Nawiązując do innych for. Wypowiadam się na wielu forach dyskusyjnych i tam takie sprawy załatwia się szybko i bezboleśnie. Osoby negatywnie wpływające na atmosferę na forum są kasowane/banowane. Nie rozumiem, dlaczego tutaj robi się taką aferę przez jednego użytkownika. Ten problem powinien być już dawno załatwiony.
Założyłem te ankiete i wiedziałem jak to ktoś napisał ze temat stanie sie sławny, ale własnie o to chodzi, nie o samego Evera ale o przyjrzenie sie sytuacji.
To dobra okazja zeby wprowadzić kilka zasad, żeby każdy się z nimi zapoznał i wbił sobie do głowy.
Sądząc po dotychczasowych wynikach ankiety, Ever najpiewniej dostanie bana, na jaki czas jeszcze nie wiadomo, musisz kilka rzeczy zrozumieć, może bedziesz miał szanse wrócić na forum ale jeśli już to tylko na ściśle określonych przeze mnie zasadach.
Tak czy inaczej, wielu z Was ma rację, głównym problemem jest to jak niektórzy reagują na takie osoby jak Ever. Zazynają sie pojazdy, bluzgi, nieraz nawet bez przyczyny wyraźnej.
Dlatego
zasada no.1 IGNORANCJA ktoś pisze bzdury, zostawcie temat, nie piszcie ze jest ****** temat zaraz spadnie, a jesli bedzie robił upy PM do moderatora i po temacie. Przy okazji pisanie posta o treści "niech ktoś to skasuje" też moja sie z celem, na to są PMy.
no.2 kłótnie, pretensje, uwagi wszystko na PM do osoby zainteresowanej. do dotyczy też ofert sprzedaży kupna itp,
no.3 przy okazji nazwy tematów zgodne z treścią i w odpowiednim dziale, pytasz o sprzęt do sprzętu itd itp.
i od dzis będą kasowane posty, tematy, bez pytania, bez uzasadnienia,
To wskazówka dla modów jak i ostrzeżenie dla użytkowników, bezproblemowo można tu zaprowadzić porządek, jakiego nigdy nie było na BA jeśli na tym Wam zależy, ale każdy musi pilnować przede wszystkim siebie,a nie innych.
To dobra okazja zeby wprowadzić kilka zasad, żeby każdy się z nimi zapoznał i wbił sobie do głowy.
Sądząc po dotychczasowych wynikach ankiety, Ever najpiewniej dostanie bana, na jaki czas jeszcze nie wiadomo, musisz kilka rzeczy zrozumieć, może bedziesz miał szanse wrócić na forum ale jeśli już to tylko na ściśle określonych przeze mnie zasadach.
Tak czy inaczej, wielu z Was ma rację, głównym problemem jest to jak niektórzy reagują na takie osoby jak Ever. Zazynają sie pojazdy, bluzgi, nieraz nawet bez przyczyny wyraźnej.
Dlatego
zasada no.1 IGNORANCJA ktoś pisze bzdury, zostawcie temat, nie piszcie ze jest ****** temat zaraz spadnie, a jesli bedzie robił upy PM do moderatora i po temacie. Przy okazji pisanie posta o treści "niech ktoś to skasuje" też moja sie z celem, na to są PMy.
no.2 kłótnie, pretensje, uwagi wszystko na PM do osoby zainteresowanej. do dotyczy też ofert sprzedaży kupna itp,
no.3 przy okazji nazwy tematów zgodne z treścią i w odpowiednim dziale, pytasz o sprzęt do sprzętu itd itp.
i od dzis będą kasowane posty, tematy, bez pytania, bez uzasadnienia,
To wskazówka dla modów jak i ostrzeżenie dla użytkowników, bezproblemowo można tu zaprowadzić porządek, jakiego nigdy nie było na BA jeśli na tym Wam zależy, ale każdy musi pilnować przede wszystkim siebie,a nie innych.