DHX Air Cieknie, czy to normalne ?
DHX Air Cieknie, czy to normalne ?
Witam mam dhx 4.0 aira i po kazdej jezdzie na damperze na tloku jest taka obwodku oleju delikatna nie tak ze sie leja krople. Czy to jest normalne ? Damper jest mocno napompowany moze to jest przyczyna ? Pomozcie bo nie wiem czy to normalne.....
PROSZE O WYPOWIADANIE SIE OSOB KTORE MAJA NA TEN TEMAT POJECIE A NIE MALOALTOW KTORZY NAWET NIE WOZILI DUPY NA FULLU
PROSZE O WYPOWIADANIE SIE OSOB KTORE MAJA NA TEN TEMAT POJECIE A NIE MALOALTOW KTORZY NAWET NIE WOZILI DUPY NA FULLU
No oczywiste, że to nie jest normalne, ale jak nie przekroczyłeś ciśnienia wskazanego przez producenta to nie ma prawa.
A jeszcze napisz choć krótką recenzje na temat jak ten damper się ma do DHXa coil, Swingera 4, czy nie czuć wogóle, że to powietrze, ile go użytkujesz... ?
A jeszcze napisz choć krótką recenzje na temat jak ten damper się ma do DHXa coil, Swingera 4, czy nie czuć wogóle, że to powietrze, ile go użytkujesz... ?
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
Powiem ze damper dziala cudnie wogule nie czuc ze to jest air mialem 6waya coila i ten jest duzo lepszy. Byl w serwisie jakis czas temu i od tamtej pory ponoc nie byl jezdzony. Co do dampera to napewno nigdy nie kupie sprezynowego.
Moze mi ktos powiedziec jakie jest maxymalne cisnienie bo nie wiem ?
Moze mi ktos powiedziec jakie jest maxymalne cisnienie bo nie wiem ?
Wejdź na strone Foxa napewno w jakimś manualu jest, albo poprostu na zbiorniczku masz naklejke :D. A to może Ty go ostatnio na Allegro kupiłeś i ile dałeś ? Znalazłem foty to 4.0 gość sprzedawał sam miałem go wziąść, ale nie chciało mi sie czekać do końca i kupiłem w naprawde idealnym stanie, jak nówka DHXa 3.0 coil. Jak już masz problem z uszczelkami to dobry wybór zrobiłem ;).
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
-
- Kontakt:
Hey Bomber:)
Wiec tak max cisnienie to 300 Psi,
w reservoir 175Psi.
Ta warstewka oleju ktora pojawia sie to najprawdopodobnie specjalny lekki smar albo float fluid( taki niebieski uzywany przez foxa do smarowania)szegolnie jak damper byl niedawno servisowany... a teraz pod wplywem cisnienia ten fluid wydostaje sie na zewnatrz...normalna rzecz:) A jeszcze do tego jak mowisz ze wszystko dziala plynnnie(nie ma sladow zapowietrenia) to juz wogole nie ma sie czym martwic. Pozdrawiam
pete
ps. jakies problemy z lisami walcie smialo:)
Wiec tak max cisnienie to 300 Psi,
w reservoir 175Psi.
Ta warstewka oleju ktora pojawia sie to najprawdopodobnie specjalny lekki smar albo float fluid( taki niebieski uzywany przez foxa do smarowania)szegolnie jak damper byl niedawno servisowany... a teraz pod wplywem cisnienia ten fluid wydostaje sie na zewnatrz...normalna rzecz:) A jeszcze do tego jak mowisz ze wszystko dziala plynnnie(nie ma sladow zapowietrenia) to juz wogole nie ma sie czym martwic. Pozdrawiam
pete
ps. jakies problemy z lisami walcie smialo:)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
co do damperow powietrznych... niedawno do zjazdowki wsadzilem damper powietrzny Rock Shox Pearl 3.1 dlugosc 222mm i musze przyznac ze dziala wysmienicie. Posiada ogromne mozliwosci regulacji, dziala mega plynnie i wybiera wszystko, osobiscie uwazam ze zadna sprezyna nie dziala tak plynnie.
a nawiazujac do tematu - moj Pearl po dluzszej jezdzie tez zostawia takie wlasnie slady smaru (bo olej to to nie jest). nie przeszkadza to w niczym, powietrze nie uchodzi i wszystko dziala tak jak powinno.
a nawiazujac do tematu - moj Pearl po dluzszej jezdzie tez zostawia takie wlasnie slady smaru (bo olej to to nie jest). nie przeszkadza to w niczym, powietrze nie uchodzi i wszystko dziala tak jak powinno.
www.grawitacyjny.pl - free przesyłka od 300zł!
Aerozine - mega lekkie stery i korby!
Aerozine - mega lekkie stery i korby!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: