Siemka. mam otóż taki problem. Niewiem czy jest sens w czasie zjazdu słuchać muzyki. No bo coś będzie np. pęknięte a ja nie usłysze pęknięcia i bum , po mnie. Czy ktoś słucha muzyki podczas zjazdu... ??? Chodzi o to że np. jade sobie kolejką w myślenicach, wysiadam, wsiadam na rower, słuchawki w uszy i jazda na dół. Wiem że muzyka świetnie działa , i lepiej się jedzie, ale czy to jest bezpieczne ??
jezdze bez sluchawek i w dh cos nie bardzo mi sie to widzi. dla mnie to bez sens. jak chce cos dobrze zrobic to sie nad tym skupiam i mysle jak to zrobic najlepiej, a jesli mialbym sie skupiac nad zjazdem i muza to dlugo bym nie pozjezdzal.
Niby do końca bezieczne to to nie jest, ale już raczej że nie usłyszysz np crossa w lesie czy jakiegoś innego pojazdu, mozę ktoś Cie bedzie wołał..ale sam często bym chciał muzy posłuchać, zwłaszcza jakiejś z fajnych filmów, ale nie mam i tak na czym...
sebonkdobrze gadasz, dźwięki wydawane przez rower są najpiękniejsze. Muzy mozna posluchać przed wyjściem z domu albo podczas wbity wyciągiem na góre, zeby sie "naładować" ale podczas jazdy już tylko ty&rower jako jedność i nic wiecej (no może jeszcze trasa ma jakieś znaczenie:P)
Raz na jakiś czas to super sprawa, zwłaszcza jeśli masz już dobrze obcykaną trasę i wiesz czego możesz się na niej spodziewać.
Więc jeżeli czujesz się dobrze i pewnie na danym zjeździe to szczerze polecam bo uczucie jest genialne. :)
elosz
muza na zjezdzie to jest COS PIEKNEGO :D ja clucham jakiegos rocka (soad, b.eth, fear factor itp) i fajnie sie jedzie bo "odcinasz" sie od rzeczywistosci i nie slyszysz tego np ze wszystko sie tlucze w biku tylko dalej krecisz :]
Co do samej muzy to kiedys jezdzilem, ale niewygodnie troche, i problem ze nie slyszysz. ja po zejsciu z wyciagu mp3 pakuje do kieszeni, a podczas jazdy jako ze muzyka mnie odstresowuje sam sobie nuce;] to tez jest sposob na muzyke podczas jazdy.
Nie radzę jeździć z muzyką, możecie nie usłyszeć np motoru jadącego z naprzeciwka, tak jak ja :D (co prawda, nie miałem wtedy mp3, ale kask wytłumił dzwięki :D )