A wiec moje pytanie jest proste, jakie przełożenie będzie najlepsze do jazdy 50% las (hopki, traski, raczej nic wielkiego ) 50% street. Obecnie mam redukcje z zebatką 18T. Czy to przełożenie jest dobre? Piszcie jakie wy macie...
Użyłem opcji szukaj, i nie znalazłem... A wiem że był taki temat kiedyś.
xxxxxx pisze:Obecnie mam redukcje z zebatką 18T. Czy to przełożenie jest dobre?
Czy jest dobre - to zależy jak ci sie na nim jeździ, a nie jak inni mowią... !
Za najlepsze uważa się chyba 32/33:14 (jeśli sie myle to mnie poprawcie :P)
Ride to die... oby jak najdłużej...
www.ldsc.yoyo.pl
ja śmigam na 32x13 i jest spoko powstaje też pytanie czy lubisz jeździć na ciężkim przełożeniu ale myśle że 38 x 16 a nawet pokusiłbym się o 15 byłoby ok z resztą załóż i sam się przekonaj które będzie Ci pasować '
peace
A i zapomnialem dodac! Ja mam kola 24 cale. Gdzie moge kupic zab 16T ? W domu mam 15T i 18T :-( nie wiem na czym bedzie mi sie najlepiej smigalo, bo rower bedzie gotowy za jakis tydzien dopiero...
padix no chyba że kupie ząb 32 no ale wtedy skąd 13T znowu...
padix 13T to zazwyczaj przed ostatni ząb chyba... a 2 ostatnie nie pasuja do redukcji bo są z kołnieżami... Wiec nie mam pojecia jaki zestaw zębów dobrać... 15T mam , i do tego jaki blat? Ehh...
Poco robic singla 38:18 Skoro mozna zrobic np 24:11?
Ludzie trendy sie zmieniaja takie patelnie to do ciecia drewna, a nie da jazdy. Mniejsze blaty sa lzejsze i jest mniej lancucha wiec jest lzejszy. Noi nie ma czym zachaczc.