hamulce ?
hamulce ?
1.siema, mam takie pytanie - co sądzicie o dircie bez hamulców? tak zwany '' dirt breakless'' ?
skakal ktos z was ?
W naszym miescie są 3 dirty , 2 stoliki i jeden z dziurą. Jakie opinie o tym macie ? polecacie czy raczej nie ?
2.A co sądzicie o FREERIDEdzie z jednym - tylnim hamulcem ? ( vbreak ) Freeride - dropy, ns'y, zjazdy w doł , lekki street, dirt ;)
skakal ktos z was ?
W naszym miescie są 3 dirty , 2 stoliki i jeden z dziurą. Jakie opinie o tym macie ? polecacie czy raczej nie ?
2.A co sądzicie o FREERIDEdzie z jednym - tylnim hamulcem ? ( vbreak ) Freeride - dropy, ns'y, zjazdy w doł , lekki street, dirt ;)
hardcore w genach ! Ma banda ma cała, hardocore nie chała, jazda stała !
-
- moderator
- Kontakt:
do dirtow sie nie wypowiem, a do FR tak poprostu z jednym hamulcem nie polecam
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
nie zaprzeczam.2II2 pisze:co do freeridu to odradzam... hamulec sie przydaje przedni ... i to bardzo
wiele zalezy od miejscowki po ktorej sie jezdzi.
ja od 2,5 sezonu jezdze tylko z v-break z tylu i daje rady, jednak to juz nie ta sama swoboda co przy jezdzeniu dowolna predkoscia i hamowaniu w ostatniej chwili. "jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma" :D
a jazda bez hamulcow to glupota.
hm nie ryzykowalbym bo np moze ci sie kiedys zdarzyc ze na dircie polecisz konkretnie na tylne kolo i na plecy - wtedy nie jest za ciekawie; -co do fr to niby sie da , wszystko zalezy od warunkow, ja jezdzilem jeden dzien bez przedniego hampla i nie czulem sie zbyt pewnie - dajmy na to cos Ci nie pojdzie i skrecisz w drzewo z duza predkoscia - z przednim hamplem bys wychamowal a samym tylem raczej nie bardzo; moj kumpel tak jedzdzi, ale jesli masz kase na hampel to sie nawet nie zastanawiaj
Miodożer.
-
- Kontakt:
ja jezdze breakless w dircie i streecie ale wiece taki "dirt" czyli jakies tam hopki lub jak ktos zna to takie cos jak wyrobisko/dsd :P ogolnie nie jest zle ale czasami by sie przydał ... choc nie miałem jeszacz akcji na hopce aby był mi potrzebny hamulec :P
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=356807489
na derta fajnie mieć ten tylni hampel bo inna rozmowa zawsze:D
ale na fr lepiej mieć 2 chyba że u ciebie fr to zjazd z góreczki i lot z chopeczki z po której nogami się zatrzymasz :D
btw. ale tematy takie fizoloficzne a co myślicie o streecie z jednym pedałem troche trudniej tak bradziej stylowo, może bez jednego koła:D
ehh
ale na fr lepiej mieć 2 chyba że u ciebie fr to zjazd z góreczki i lot z chopeczki z po której nogami się zatrzymasz :D
btw. ale tematy takie fizoloficzne a co myślicie o streecie z jednym pedałem troche trudniej tak bradziej stylowo, może bez jednego koła:D
ehh
-
- Kontakt:
emhyr potwierdzam, jazda bez hampla jest dla mnie taka sama glupota jak bez kasku...zreszta i tak Ci, do ktorych jest to skierowane nie skapuje ani nie zrozumieja dopoki nie trafia do szpitala a i znam ludzi ktorzy po wypadkach staraja sie byc "elo ziąąąąą"...no comments
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=59473