Wiele razy ten temat się przewijał na forum, sporo osób miało i ma problemy z hamulcami, to wspaniała i sprawdzona metoda którą znalazlem na allegro jak sobie z tym radzić :)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=187653490
myślę że warto kupić i przeczytać, to jedynie 1zł chłopak nie chce dużo za sprawdzoną metode, ty dasz złotówke a jemu możesz pomóc
pozdrawiam i myśle że ktoś zalicytuje choćby z ciekawości :)
Problemy z zatłuszczoną tarczówką
co do typka juraski : moze ktos sprawdzi ip i ozbaczy czy to nie ta sama osoba. rozumiem ze chce chlopak zarobic, ale... troche nachalny jest koles, patrze na ba i dhz i wszedzie tylko jego odtluszczanie tarczy. a mam wrazenie ze ameryki to tym nie odkryles ;]
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
to chyba tylko dal osób nie potrafiących kozystać z opcji szukaj :]
ja tam mam swoją niestandardową metodę :
- najlepszy do odtłuszczania jest pył na Górkach Czechowskich (Lublin)
wystarczy w ciepły dzień (łątwo poznać po pyle :] ) pojeździć kilka godzin i hamulce są idealnie dotarte.
Ostatnio lekko przybrudziłem przód 203mm, był palnik i benzynka ekstrakcyjna, ale nic nie dało takich efektów jak ten drobniutki pył.
To w sumie jedyna rzecz do jakiej sie przydaje
ja tam mam swoją niestandardową metodę :
- najlepszy do odtłuszczania jest pył na Górkach Czechowskich (Lublin)
wystarczy w ciepły dzień (łątwo poznać po pyle :] ) pojeździć kilka godzin i hamulce są idealnie dotarte.
Ostatnio lekko przybrudziłem przód 203mm, był palnik i benzynka ekstrakcyjna, ale nic nie dało takich efektów jak ten drobniutki pył.
To w sumie jedyna rzecz do jakiej sie przydaje
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=37306
tutaj jest napisane wszystko nie potrzebne żadne poradniki...
tutaj jest napisane wszystko nie potrzebne żadne poradniki...
juraski
"Aukcja numer 187653490 została usunięta przez pracownika Allegro." hehe
powystawiaj jeszcze kilka razy to Ci zablokują konto i będzie problem z głowy z Twoimi głupimi sposobami zarobku.
Jak masz coś lepszego niż w innym temacie napisał Groochas(w co wątpię) to daj na forum a nie próbuj za "złotóweczke" :]
"TARCZA - do jakiegos garka nalej wody, dodaj niewielką ilosc płynu do mycia naczyń (najlepszy odtluszczacz) i wygotuj tarcze przez ok 10 minut w tej wodzie
KLOCKI - wyciagnij z zacisku, zlap w jakies kombinery, wrzuc nad palnik do kuchenki w swojej pięknej kuchni (jak masz elektryczną to lekki psikus:P ), doooobrze wypal, a nastepnie bardzo delikatnie przeszlifuj drobnym papierem sciernym.
Na sam koniec mozesz wszystko przetrzec benzyną ekstrakcyjną - ale to nie jest konieczne
Hamulce beda jak nowe - metoda sprawdzona wielokrotnie po zalaniu klockow olejem."
"Aukcja numer 187653490 została usunięta przez pracownika Allegro." hehe
powystawiaj jeszcze kilka razy to Ci zablokują konto i będzie problem z głowy z Twoimi głupimi sposobami zarobku.
Jak masz coś lepszego niż w innym temacie napisał Groochas(w co wątpię) to daj na forum a nie próbuj za "złotóweczke" :]
"TARCZA - do jakiegos garka nalej wody, dodaj niewielką ilosc płynu do mycia naczyń (najlepszy odtluszczacz) i wygotuj tarcze przez ok 10 minut w tej wodzie
KLOCKI - wyciagnij z zacisku, zlap w jakies kombinery, wrzuc nad palnik do kuchenki w swojej pięknej kuchni (jak masz elektryczną to lekki psikus:P ), doooobrze wypal, a nastepnie bardzo delikatnie przeszlifuj drobnym papierem sciernym.
Na sam koniec mozesz wszystko przetrzec benzyną ekstrakcyjną - ale to nie jest konieczne
Hamulce beda jak nowe - metoda sprawdzona wielokrotnie po zalaniu klockow olejem."