Sporo os ób ma juz ten widelec. Nie wiem nadal jak jest z jego pracą. Miałem go w rękach przez chwile i jedyne co mogłem przetestowac to uginanie się na moich butach :P Wrażenie takie, ze bardzo powoli wracał ( odbijał). Jak chodzi na prawdę ?? Czy dociera sie i wszystko chodzi dobrze? Czy łapie jakieś luzy i wogóle ?? Prosze o ocenę normalną a nie to że mam to zachwalam :)
P.S. Mam tylko 250 zł a amor w strzępach i chyba tylko to zostanie mi do kupienia bo stare marzochya chodza minimum po 700 :(
No ja na nim jezdze 3 tygodnie i musze powiedzieć ze mnie miło zaskoczył.Luzów mi nie złapał(nie oszczędzam go;)).Powrót rzeczywiście ma wolny,ale z czasem sie to dociera i coraz szybciej odbicie pracuje.No jak dla mnie pracuje wyśmienicie:>>
Ja jezdze taz okolo 3 tygodni. Na poczatku to byla masakra. Strasznie wolno odbijal ale im wiecej jezdze tym chodzi lepiej. Teraz wchodzi i wychodzi jak maselko. Polecam tez golenie posmarowac mala warstewka jakiegos oleju. W tym tygodniu zakladam do niego Hayesa HMX-1 z tarcza 203 mm i zobacze czy bedzie lapal jakies luzy :P
no wlasnie ja tez nie stoje z kasa za dobrze, i tez sie czaje na ten amorek.
Dochodza mnie sluchy ze w nich sie korona wygina(bo faktycznie jakas cieniutka).
I z tad moje obawy przed jego kupnem, nadaje sie to cos do freeridu??
wlasnie niedawno plamalem z1 mcr 2001 i mam wiecej watpliwosci i obaw
p.s chce ktos kupic dolne golenie + sprezyny oryginalne+ korona(leciutko peknieta z przekretlami)??
pozdro i piszcie o sountur
Za ta cene to nawet sie nie trzebia zastanawiac ja przynajmniej tak zrobilem i nie zaluje. Jedyna wada jest przynajmniej u mnie ze na poczatku ciezko odbija. Ale wyrabia sie :P
Czy ja wiem czy wolne odbijanie to jego wada czy tez moze tylko kwestia regulacji. Mam na mysli zmiane oleje na cos rzadszego. Tak apropo nie wie ktos jaki jest tam olej ( lepkość ) i ile sie do niego wlewa?
A ja myślałem że wolne odbicie a nie szybkie jest dobre ???!!!! (przez to się rozjebałem) to po co wam taki amor skomplikowany same sprężyny wystarczą tyle co się ugnie to tyle się szybko wyprostuje.....:/
wiesz moze nie tyle lepsze jest szybkie odbicie dla nadgarstków co dla samego sprzętu.... Bo dla nadgarstków wolne byłoby lepsze.. ale zobacz ze ten suntour mógłby się szybko rozpaść tak jak kazdy amor gdyby nie wyrabiał z wyłapywaniem przeszkód... dobijałby itp i nie zdążyłby odbić.
witam witam ale co z jego wytrzymaloscia da rade rok katowania na dropach itp?? bo u mnie w miescie raczej nie ma zadnego toru do dirtu o dualu nie wspomne wogole jest lipa wiec mamy prawie same dropy i takie tam skoczne sprawy. boje sie ze jak z1 nie wytzrymala to ten tez nie
sluszne sa moje obawy??
Dla sprzętu też jest lepsze wolne odbijanie, a co by ci dobijał? jak masz na dircie rytm to troche czasu minie do lądowania na następnej hopie, co nie !? A i jeszcze jedno po co w amorach stosują tłumienie odbicia, że by szybciej odbijał? nieee...pomyśl....jak ci pasuje baaardzo szybkie odbijanie kup se jakiegoś sprężynowca może ZOOMA tani jak barszcz a i wytrzymały("wysokie" modele) 180mm za jakieś 800 zeta...będziesz miał za grosze "zajebistego" amora no i to odbijanie..mmm...albo RST... kurwa ja sie daawno domyśliłem po co jest tłumienie odbicia/powrotu i sam na sobie sprawdziłem, że jest lepsze ale.....
"mógłby się szybko rozpaść tak jak kazdy amor gdyby nie wyrabiał z wyłapywaniem przeszkód... dobijałby itp i nie zdążyłby odbić" prosze cie wytłumacz mi bo "ja" ciemny jestem !!!
no dajmy na to że ma bardzo wolne odbijanie o czym tylko słyszałem.. walnoł byś jakiegoś dropa 1,5 metra on by był schowany przez moment, ale zanuim by wróciłto jeszcze napotkał byś jakąś przeszkode no i by dobił.. chodzi mi o to