Hobby Junior
Hobby Junior
http://www.freestyle.pl/downhill/wiecej2.html jest tam kategoria hobby junior??. Może wie ktoś coś więcej o tej kategori??
(Junior hobby - wszyscy juniorzy nie posiadający licencji, wiek - do rocznika 1989)
http://www.freestyle.pl/downhill/regulamin.html
co wy tacy...
//
Chociaż jak to się ma mieć w praktyce...? no lol junior to wałśnie chyba ten z licencją, ale młodszy, a tutaj wychodzi na to że wszyscy, niezależnie od tego na jakim rowerze startują jadą w hobby junior bo są z rocznika 89 i wzwyż? czy jak no...
// lol, jeszcze lepszy motyw, wiec jest jakby osobna kategoria hobby do rocznika 1989 wychodzi na to, z podziałem na fulle i hardtaile ^^
NAGRODY:
Elita - dyplom za 6 pierwszych miejsc, nagrody finansowe i rzeczowe za 3 pierwsze miejsca
-> Junior full - dyplom za 6 pierwszych miejsc, nagrody rzeczowe za 3 pierwsze miejsca
-> Junior hardtail - dyplom za 6 pierwszych miejsc, nagrody rzeczowe za 3 pierwsze miejsca
Hobby hardtail - dyplom za 6 pierwszych miejsc, nagrody rzeczowe za 3 pierwsze miejsca
Hobby full - dyplom za 6 pierwszych miejsc, nagrody rzeczowe za 3 pierwsze miejsca
Kobiety - dyplom za 6 pierwszych miejsc, nagrody rzeczowe za 3 pierwsze miejsca
Masters - dyplom za 6 pierwszych miejsc, nagrody rzeczowe za 3 pierwsze miejsca
http://www.freestyle.pl/downhill/regulamin.html
co wy tacy...
//
Chociaż jak to się ma mieć w praktyce...? no lol junior to wałśnie chyba ten z licencją, ale młodszy, a tutaj wychodzi na to że wszyscy, niezależnie od tego na jakim rowerze startują jadą w hobby junior bo są z rocznika 89 i wzwyż? czy jak no...
// lol, jeszcze lepszy motyw, wiec jest jakby osobna kategoria hobby do rocznika 1989 wychodzi na to, z podziałem na fulle i hardtaile ^^
NAGRODY:
Elita - dyplom za 6 pierwszych miejsc, nagrody finansowe i rzeczowe za 3 pierwsze miejsca
-> Junior full - dyplom za 6 pierwszych miejsc, nagrody rzeczowe za 3 pierwsze miejsca
-> Junior hardtail - dyplom za 6 pierwszych miejsc, nagrody rzeczowe za 3 pierwsze miejsca
Hobby hardtail - dyplom za 6 pierwszych miejsc, nagrody rzeczowe za 3 pierwsze miejsca
Hobby full - dyplom za 6 pierwszych miejsc, nagrody rzeczowe za 3 pierwsze miejsca
Kobiety - dyplom za 6 pierwszych miejsc, nagrody rzeczowe za 3 pierwsze miejsca
Masters - dyplom za 6 pierwszych miejsc, nagrody rzeczowe za 3 pierwsze miejsca
http://dhcyc.pinkbike.com
-
- Kontakt:
-
- moderator
- Kontakt:
EE?? czyli jak nie posiadam licencji i jestem z 91' to NIE moge jechac w hobby hardtail?
ej to jest bezsens w takim razie!!
co ja mam sie scigac z kimś kto jest 2 lata starszy i moze miec fulla za 20tys??
ej to jest bezsens w takim razie!!
co ja mam sie scigac z kimś kto jest 2 lata starszy i moze miec fulla za 20tys??
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
-
- Kontakt:
Co wy tak z tymi fullami za 20 tys :>
Nie te czasy, teraz fajne fulle sa po 3k :P
Poza tym ci starsi maja na ogol wiecej na glowie i nie moga sobie pozwolic np na powazne kontuzje. A ty mozesz zapierdzielac ile wlezie bo najwyzej sobie do szkolki nie pojdziesz :)
To tylko fun, nie ma co sie wczuwac!
Jakbys sie uparl to pewno wzialbys takiego goscia na tym drogim fullu. Czasem sztwniakiem lepiej sie buja :)
Ja nie mam nawet czasu, zeby na takie zawody pojechac. Zaluje bo jest duzo mlodych ludzi, ktorych jeszcze nie mialem okazji poznac.
Nie te czasy, teraz fajne fulle sa po 3k :P
Poza tym ci starsi maja na ogol wiecej na glowie i nie moga sobie pozwolic np na powazne kontuzje. A ty mozesz zapierdzielac ile wlezie bo najwyzej sobie do szkolki nie pojdziesz :)
To tylko fun, nie ma co sie wczuwac!
Jakbys sie uparl to pewno wzialbys takiego goscia na tym drogim fullu. Czasem sztwniakiem lepiej sie buja :)
Ja nie mam nawet czasu, zeby na takie zawody pojechac. Zaluje bo jest duzo mlodych ludzi, ktorych jeszcze nie mialem okazji poznac.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
moim zdaniem,startowanie w kategorii hobby,to wyjazd na zawody dla dobrej zabawy,atmosfery,pogadania z ziomkami z innych miast,zawarcie nowych znajomosci i lajtowego pościgania sie.
niektorzy sa na studiach lub pracują i naprawde nie maja planu "pudlo albo szpital"
przynjamniej ja tak mam
a jak chcesz cisnąc to wal do juniorów i pokaz na co sie stac:)
do zo w myslenicach:)
niektorzy sa na studiach lub pracują i naprawde nie maja planu "pudlo albo szpital"
przynjamniej ja tak mam
a jak chcesz cisnąc to wal do juniorów i pokaz na co sie stac:)
do zo w myslenicach:)
-
- moderator
- Kontakt:
to powinno byc junior hobby hardtail i junior hobby full jak dlamnie :D
Trek Session Park
-
- Kontakt:
az w rezultacie kazdy bedzie startowal w swojej kategorii..
wg. mnie kat. hobby tyczy sie tych, ktorzy uwazaja, ze nie sa na silach objezdzac innych, sa pierwszy raz na tej trasce itd. po prostu ludzie nie czujacy sie mocni...
a jak chcesz sie scigac i pokazac na co cie stac, badz uwazasz, ze masz co pokazac to idziesz to kategorii ht czy full (czy jakie tam sa)
wg. mnie kat. hobby tyczy sie tych, ktorzy uwazaja, ze nie sa na silach objezdzac innych, sa pierwszy raz na tej trasce itd. po prostu ludzie nie czujacy sie mocni...
a jak chcesz sie scigac i pokazac na co cie stac, badz uwazasz, ze masz co pokazac to idziesz to kategorii ht czy full (czy jakie tam sa)
Ale mieszacie....MLYNoBIKER, dokładnie tak jest, zresztą tak też napisałem. lizzard king, hobby tzn nie posiadający licencji, jakby każdy miał ją wyrabiac to i tak obecni prosi byliby górą, bo są sponsorowani, bo trenują twardo, bo tak zarabiają, a wtedy nagrody by tak nie przyciągały innych, pomimo nawet czystej chęci sprawdzenia się. Hobby tzn bez licencji, a jak uważasz że czołowi z hobby full czy ht nie czują się mocno, no to spróbuj z nimi szczęścia ;p Każdy sie pnie, a temu ma właśnie służyć podział hobby/pro, niewielu pójdzie po licencje i zacznie to na serio, ale kilku napewno się wyłoni. Także podział full/ht jest słuszny, przynajmniej moze tutaj, bo nie wiem jak jest w bardziej 'cywilizowanych' krajach śwaita, bo nie wiem czy nawet tam o czymś takim słyszeli, ale tutaj nie każdy ma fundusze na zakup odrazu przyzwoitej maszynki do dh, a wprowadzanie takich kategorii i zachęca więcej osób do startu i daje większe zyski organizatorom. No i tak koło się zamyka i kręci :)
http://dhcyc.pinkbike.com