Hobby Junior

godfather
Kontakt:

Hobby Junior

Post autor: godfather »

http://www.freestyle.pl/downhill/wiecej2.html jest tam kategoria hobby junior??. Może wie ktoś coś więcej o tej kategori??
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

(Junior hobby - wszyscy juniorzy nie posiadający licencji, wiek - do rocznika 1989)

http://www.freestyle.pl/downhill/regulamin.html

co wy tacy...

//

Chociaż jak to się ma mieć w praktyce...? no lol junior to wałśnie chyba ten z licencją, ale młodszy, a tutaj wychodzi na to że wszyscy, niezależnie od tego na jakim rowerze startują jadą w hobby junior bo są z rocznika 89 i wzwyż? czy jak no...

// lol, jeszcze lepszy motyw, wiec jest jakby osobna kategoria hobby do rocznika 1989 wychodzi na to, z podziałem na fulle i hardtaile ^^

NAGRODY:

Elita - dyplom za 6 pierwszych miejsc, nagrody finansowe i rzeczowe za 3 pierwsze miejsca
-> Junior full - dyplom za 6 pierwszych miejsc, nagrody rzeczowe za 3 pierwsze miejsca
-> Junior hardtail - dyplom za 6 pierwszych miejsc, nagrody rzeczowe za 3 pierwsze miejsca
Hobby hardtail - dyplom za 6 pierwszych miejsc, nagrody rzeczowe za 3 pierwsze miejsca
Hobby full - dyplom za 6 pierwszych miejsc, nagrody rzeczowe za 3 pierwsze miejsca
Kobiety - dyplom za 6 pierwszych miejsc, nagrody rzeczowe za 3 pierwsze miejsca
Masters - dyplom za 6 pierwszych miejsc, nagrody rzeczowe za 3 pierwsze miejsca
http://dhcyc.pinkbike.com
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

Szkoda że niema kategorii Hobby Junior na zawodach Groober DH Cup. Wychodzi na to że jak mam 13 lat , to będe jechał z np. gościem który niema licencii, ma 25 lat, i ma sprzęt za 20 tyś zł. Przydała by się taka kategoria.
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
pano_dh
Kontakt:

Post autor: pano_dh »

fajnie ze organizator DH-Contest zrobił taka kategorie. mysle ze jest to dobra opcja dla młodych nie posiadających licencji. ogolnie DH-Contest bedzie napewno wypas :):)
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

EE?? czyli jak nie posiadam licencji i jestem z 91' to NIE moge jechac w hobby hardtail?

ej to jest bezsens w takim razie!!
co ja mam sie scigac z kimś kto jest 2 lata starszy i moze miec fulla za 20tys??
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Co wy tak z tymi fullami za 20 tys :>

Nie te czasy, teraz fajne fulle sa po 3k :P

Poza tym ci starsi maja na ogol wiecej na glowie i nie moga sobie pozwolic np na powazne kontuzje. A ty mozesz zapierdzielac ile wlezie bo najwyzej sobie do szkolki nie pojdziesz :)

To tylko fun, nie ma co sie wczuwac!

Jakbys sie uparl to pewno wzialbys takiego goscia na tym drogim fullu. Czasem sztwniakiem lepiej sie buja :)

Ja nie mam nawet czasu, zeby na takie zawody pojechac. Zaluje bo jest duzo mlodych ludzi, ktorych jeszcze nie mialem okazji poznac.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
t_jaworze
Kontakt:

Post autor: t_jaworze »

Kategoria powstala po to zeby mlodsi zawodnicy bez licencji mogli sie pokazac i wyroznic sie wsrod ludzi w swoim wieku. Taka kategoria pokaze mysle paru dobrych zawodnikow.
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

Zaborowski1 pamiętaj, że rower to nie wszystko ;)
możesz mieć przysłowiowego "draga z duro" i objechać dwa razy typa, co ma "fulla za 20 tysięcy" ;)
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
Kaente
Kontakt:

Post autor: Kaente »

moim zdaniem,startowanie w kategorii hobby,to wyjazd na zawody dla dobrej zabawy,atmosfery,pogadania z ziomkami z innych miast,zawarcie nowych znajomosci i lajtowego pościgania sie.

niektorzy sa na studiach lub pracują i naprawde nie maja planu "pudlo albo szpital"
przynjamniej ja tak mam

a jak chcesz cisnąc to wal do juniorów i pokaz na co sie stac:)

do zo w myslenicach:)
MacGyver
Kontakt:

Post autor: MacGyver »

a mozna wystartowac w 2 kategoriach? jestem rocznik 88 :) i w najblizszej przyszłosci(po napisaniu maturki) mam zamiar wziąsc udział w takich zawodach ale tylko for fun a wiadomo im wiecej przejazdów tym wieksza zabawa :D
dhcyc
Kontakt:

niemoge ale kombinujecie...junior hobby dla mnie oznacza że będzie to taki sam podział jak na full i ht, ale będzie on wprowadziny między zawodników do 18 roku życia jeszcze. Ciekawe tylko jakie będą proporcje wartości nagród... :?
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

to powinno byc junior hobby hardtail i junior hobby full jak dlamnie :D
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

az w rezultacie kazdy bedzie startowal w swojej kategorii..

wg. mnie kat. hobby tyczy sie tych, ktorzy uwazaja, ze nie sa na silach objezdzac innych, sa pierwszy raz na tej trasce itd. po prostu ludzie nie czujacy sie mocni...

a jak chcesz sie scigac i pokazac na co cie stac, badz uwazasz, ze masz co pokazac to idziesz to kategorii ht czy full (czy jakie tam sa)
dhcyc
Kontakt:

Ale mieszacie....MLYNoBIKER, dokładnie tak jest, zresztą tak też napisałem. lizzard king, hobby tzn nie posiadający licencji, jakby każdy miał ją wyrabiac to i tak obecni prosi byliby górą, bo są sponsorowani, bo trenują twardo, bo tak zarabiają, a wtedy nagrody by tak nie przyciągały innych, pomimo nawet czystej chęci sprawdzenia się. Hobby tzn bez licencji, a jak uważasz że czołowi z hobby full czy ht nie czują się mocno, no to spróbuj z nimi szczęścia ;p Każdy sie pnie, a temu ma właśnie służyć podział hobby/pro, niewielu pójdzie po licencje i zacznie to na serio, ale kilku napewno się wyłoni. Także podział full/ht jest słuszny, przynajmniej moze tutaj, bo nie wiem jak jest w bardziej 'cywilizowanych' krajach śwaita, bo nie wiem czy nawet tam o czymś takim słyszeli, ale tutaj nie każdy ma fundusze na zakup odrazu przyzwoitej maszynki do dh, a wprowadzanie takich kategorii i zachęca więcej osób do startu i daje większe zyski organizatorom. No i tak koło się zamyka i kręci :)
el_oguro
Kontakt:

Post autor: el_oguro »

MLYNoBIKER
lol
jasne ze możesz jechać hobby ht
I love my pussy...
ODPOWIEDZ