Tulejki blokujace pancerz
Tulejki blokujace pancerz
Potrzebuje tulejki takie jak w temacie, zeby zablokowac pancerz linki na ramie przystosowanej do hydrauliki. Wiem, ze takie cos istnieje, ale nie moge tego nigdzie kupic i nie wiem jak to sie nazywa.
Fotka pogladowa:
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 8ee51281b9
Fotka pogladowa:
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 8ee51281b9
Non Illegitimari Carborundum
-
- moderator
- Kontakt:
powinno byc raczej w wiekszosci sklepow rowerowych.
co za kurde wał ja potrzebuje taki otwór na hydraulike a nie mam a ty nie potrzebujesz a masz :D
co za kurde wał ja potrzebuje taki otwór na hydraulike a nie mam a ty nie potrzebujesz a masz :D
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
Chodzi mi dokladnie o to:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... b6a50.html
znajde -nie ma innej opcji :)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... b6a50.html
znajde -nie ma innej opcji :)
-
- Kontakt:
Sobie wymyslilem, to tak zrobie -maj czojs.
Prosilem o pomoc w znalezieniu/nazwaniu tego. Moze ciezko w to uwierzyc, ale zdarzaja sie na tym swiece ludzie, ktorzy potrafia sami wpasc na pomysl z pelnym pancerzem, ale go odrzucic.
To, ze pisze w temacie dla poczatkujacych wynika z charakterystyki pytania, a nie z mojego doswiadczenia, wiec teksty o karierze ludzi, majacych do czynienia z tym tematem ledwo pare lat sa troche nie na miejscu ;)
No ale oczywiscie dziekuje za probe pomocy.
Pzdr.
Prosilem o pomoc w znalezieniu/nazwaniu tego. Moze ciezko w to uwierzyc, ale zdarzaja sie na tym swiece ludzie, ktorzy potrafia sami wpasc na pomysl z pelnym pancerzem, ale go odrzucic.
To, ze pisze w temacie dla poczatkujacych wynika z charakterystyki pytania, a nie z mojego doswiadczenia, wiec teksty o karierze ludzi, majacych do czynienia z tym tematem ledwo pare lat sa troche nie na miejscu ;)
No ale oczywiscie dziekuje za probe pomocy.
Pzdr.
Freyr a jesteś pewien że te tulejki będą sie tak dobrze sprawować jak pełny pancerz ?
ja bym zrezygnował z tego dlatego, że siła hamowania na pewno lepsza nie będzie (taka sama co najwyżej, a podejrzewam że może sie okazać gorsza)
no i pancerz sie bardziej syfi, a tak mógłbyś mieć coś w stylu clarks z prelube + linki z teflonem i by miodzio chodziło i raczej nie brudziło.
No ale zrobisz co zechcesz ;)
A reszta ludzi może mówić,ze robisz pierdołę, każdy ma swoje zdanie.
ja bym zrezygnował z tego dlatego, że siła hamowania na pewno lepsza nie będzie (taka sama co najwyżej, a podejrzewam że może sie okazać gorsza)
no i pancerz sie bardziej syfi, a tak mógłbyś mieć coś w stylu clarks z prelube + linki z teflonem i by miodzio chodziło i raczej nie brudziło.
No ale zrobisz co zechcesz ;)
A reszta ludzi może mówić,ze robisz pierdołę, każdy ma swoje zdanie.
Thx
1. Beda sie sprawowac dokladnie tak samo (lub nawet minimalnie lepiej, bo pancerz nie bedzie prezyl na boki (ale to akurat nie ma znaczenia)
2. Pancerz sie bardziej syfi -to fakt, ale to nie problem, bo drogi nie jest.
3. Nie bedzie sie przecierac rama w miejscach prezenia pancerze przy zipach (tak na wszelki)
4. Linki z teflonem to samo zlo :)
5. To rower do XC, wiec nie raz zip zasyfilby sie blotem i bym nerwicy dostawal probujac go na mokro-blotnie zapiac
6. Co tu duzo mowic -zipy nie wygladaja cool na rowerach do xc.
7. I najwazniejsze -mam taki kaprys :P
1. Beda sie sprawowac dokladnie tak samo (lub nawet minimalnie lepiej, bo pancerz nie bedzie prezyl na boki (ale to akurat nie ma znaczenia)
2. Pancerz sie bardziej syfi -to fakt, ale to nie problem, bo drogi nie jest.
3. Nie bedzie sie przecierac rama w miejscach prezenia pancerze przy zipach (tak na wszelki)
4. Linki z teflonem to samo zlo :)
5. To rower do XC, wiec nie raz zip zasyfilby sie blotem i bym nerwicy dostawal probujac go na mokro-blotnie zapiac
6. Co tu duzo mowic -zipy nie wygladaja cool na rowerach do xc.
7. I najwazniejsze -mam taki kaprys :P