Problem z Manitou Sherman Slider Plus

olej7777
Kontakt:

Problem z Manitou Sherman Slider Plus

Post autor: olej7777 »

Witam wszystkich. Zakupiłem używanego amora Manitou Sherman Slider Plus 170mm 2005r. Koleś zapewniał że wporządeczku wszystko że tylko lekkoodarte golenie itd... co się okazało amor po ok 6-8 cm ugięcia strzela, krótki głośny trzask i dalej wchodzi tak jakby lekko trąc o coś, zachodzi to wszystko w prawej goleni (siedząc na rowerze prawa) pozatym wszystko chodzi w nim ok, delikatnie przez zimeringi przedostaje się troszkę oleju ale malutko. Potrzebuję rady co to może być. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.
drMadej
Kontakt:

Post autor: drMadej »

jesli sie nie myle to w prawej goleni jest tlumik spv , zeby to dzialalo musi byc odpowiednie cisnienie- sprubuj poprostu go napompowac i powinno dzialac.
mistrzu222
Kontakt:

Post autor: mistrzu222 »

Dokładnie, musisz go dopompować(znaczy nie musisz, bo jest 40psi, a najmniejsze ciśnienie to 30)

Pozdr.
http://www.pinkbike.com/photo/1292338/
olej7777
Kontakt:

Post autor: olej7777 »

No kurde chłopaki ja zaczynam zabawę z FR/DH wcześniej jeździłem sobie w dircie/stricie no i nie miałem do czynienia z spv... czyli jak się dostać do tego wentylka SPV jakaś specjalna pompa potrzebna? i wreszcie mam upuścić czy dopompować bo strzela więc za mało czy za dużo? A i czy to strzelanie uszkadza coś? Pozdrawiam i proszę o odp jak dla laika.
ODPOWIEDZ