Youtube-Gwałciciel ;)
Youtube-Gwałciciel ;)
Siemano
Szukajka nic nie znalazła więc ośmielam się napisać ;)
Moje pytanie brzi: czy wam też Youtube makabrycznie zjeżdza jakosć zamieszczanego filmiku?
Dziś wrzuciłem króciutki filmik który na kompie prezentiował sie całkiem zgrabnie. 640x480 i 35 klatek na sekunde. A po zamieszczeniu filmik wygląda jak szmata. A przecież w mniejszym oknie powinnien wyglądać lepiej (teoretycznie).
Czy ktoś zna jakieś rozwiązanie tego problemu?
Za wszystkie życzliwe rady i sugestie będe wdzięczny. Za pierdolenie dzięki.
link:http://www.youtube.com/watch?v=Z9YIhP-kYAY
Pozdro&peace
Xaver
edit: sor właśnie sie skapnełem że pomyliłem ciut działy... Niech jakiś Mod przeniesie jak mocno razi w tym dziale ;)
Szukajka nic nie znalazła więc ośmielam się napisać ;)
Moje pytanie brzi: czy wam też Youtube makabrycznie zjeżdza jakosć zamieszczanego filmiku?
Dziś wrzuciłem króciutki filmik który na kompie prezentiował sie całkiem zgrabnie. 640x480 i 35 klatek na sekunde. A po zamieszczeniu filmik wygląda jak szmata. A przecież w mniejszym oknie powinnien wyglądać lepiej (teoretycznie).
Czy ktoś zna jakieś rozwiązanie tego problemu?
Za wszystkie życzliwe rady i sugestie będe wdzięczny. Za pierdolenie dzięki.
link:http://www.youtube.com/watch?v=Z9YIhP-kYAY
Pozdro&peace
Xaver
edit: sor właśnie sie skapnełem że pomyliłem ciut działy... Niech jakiś Mod przeniesie jak mocno razi w tym dziale ;)
Jeśli czegoś nie da się zrobić to znaczy że za słabo próbujesz...
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
cycki-zamilcz dzieciaku
lizzard king- wiem że nie mają nieograniczonego miejsca. Redukowałem juz rozdzielczość. Ale moze bardziej niech ktoś sie podzieli swoimi sposobami? Zn w jakiej rozdzielczosci i w ogóle z jakimi parametrami film najlepiej tam wrzucać? Tak z doświadczenia. Z góry dzięki za pomoc.
maciej76-może i w tv czy kinie tak filmy maja, ale nie dlatego że kamera nie daje rady, tylko z prostej oszczędności filmu. Filmujesz z dużą il klatek a potem montująć wywalasz co ci nie pasi.Dzięki temu taśmy trafiające do kin nie ważą 0,5t (chyba) ;)
Za wszelką pomoc będe dźwięczny ;)
Pozdro&peace
Xaver
lizzard king- wiem że nie mają nieograniczonego miejsca. Redukowałem juz rozdzielczość. Ale moze bardziej niech ktoś sie podzieli swoimi sposobami? Zn w jakiej rozdzielczosci i w ogóle z jakimi parametrami film najlepiej tam wrzucać? Tak z doświadczenia. Z góry dzięki za pomoc.
maciej76-może i w tv czy kinie tak filmy maja, ale nie dlatego że kamera nie daje rady, tylko z prostej oszczędności filmu. Filmujesz z dużą il klatek a potem montująć wywalasz co ci nie pasi.Dzięki temu taśmy trafiające do kin nie ważą 0,5t (chyba) ;)
Za wszelką pomoc będe dźwięczny ;)
Pozdro&peace
Xaver
-
- Kontakt:
"robia tak dlatego ze ludzkie oko nie wylapie wiecej klatek niz 26 na sekunde, powyzej i tak roznicy nie widac"
To ja mam jakies nadludzkie oko, bo widze roznice miedzy 30 a 60 fps i midzy 60 a 125 tez ( q3 )
Po prostu jest to obraz na tyle plynny ze spokojnie sie go oglada, ale bez problemu wylapiesz pojedyncze klatki :)
To ja mam jakies nadludzkie oko, bo widze roznice miedzy 30 a 60 fps i midzy 60 a 125 tez ( q3 )
Po prostu jest to obraz na tyle plynny ze spokojnie sie go oglada, ale bez problemu wylapiesz pojedyncze klatki :)
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
-
- Kontakt:
MaxDamageDA ogladanie filmu/gry to troszke inne sprawy ;] oko widzi powyzej 25 jako plynny nie tnacy sie obraz. 35 klatek to jakas dziwna wartosc, bo zazwyczaj jest 25-29 ale to mozliwe.. Aha i nawet przy 15 fps'ach obraz z aparatu nie wyglada na bardzo tnacy sie, gorzej jaksie go zkonwertuj z 25 klatkowym wtedy roznice widac;]
Jeśli koleś pisze że coś z plikiem video robił, to pewnie zmienił waretość fps z 25 albo 30 na 35, bo zwykle przyjmuje się że im więcej tym lepiej nie? No ale tutaj nie miało to sensu...a jak się ma wartość fps w grach np do częstotliwości odświeżania ekranu (przynajmniej w monitorach crt, bo lcd to nie wiem już) Jak ekran jedzie na 100Hz to teoretycznie po co więcej niż 100fsp... :?
http://dhcyc.pinkbike.com
dhcyc-źle mnie zrozumiałemś albo nie doczytałeś. Zmieniałem tylko rozdzielczosć a nie ilość klatek. To 2 różne sprawy.
No nic to kombinuję dalej. Ewentualnie czy ktoś z was zna dobry darmowy program który miałby opcje zmniejszania ilości klatek? Wtedy mógłbym rozdzielczość zmniejszać w niewielkim stopniu a bardziej zmniejszyć ilość klatek. I może wtedy na Youtubie by all wyglądało lepiej... Co o tym sądzicie? Sensowne?
Pozdro
No nic to kombinuję dalej. Ewentualnie czy ktoś z was zna dobry darmowy program który miałby opcje zmniejszania ilości klatek? Wtedy mógłbym rozdzielczość zmniejszać w niewielkim stopniu a bardziej zmniejszyć ilość klatek. I może wtedy na Youtubie by all wyglądało lepiej... Co o tym sądzicie? Sensowne?
Pozdro
-
- Kontakt:
a czy wy czytać wogóle umiecie ?
w zakładce HELP wszystko macie napisane jaki format należy przesyłać dla najlepszej jakości
We recommend the following settings:
* MPEG4 (Divx, Xvid) format
* 320x240 resolution
* MP3 audio
* 30 frames per second
Resizing your video to these specifications before uploading will help your videos look better on YouTube.
w zakładce HELP wszystko macie napisane jaki format należy przesyłać dla najlepszej jakości
We recommend the following settings:
* MPEG4 (Divx, Xvid) format
* 320x240 resolution
* MP3 audio
* 30 frames per second
Resizing your video to these specifications before uploading will help your videos look better on YouTube.
power of diesel
http://pl.youtube.com/watch?v=0qIBHg8NSLY&feature=related
http://pl.youtube.com/watch?v=0qIBHg8NSLY&feature=related
enduromaster- masz racje ;) nie pomyślałem żeby tam zajrzeć.
A znacie jakiś darmowy program który efektywnie i bez duzych deformacji konwertuje takie parametry? zn z avi do mpeg4?
Jak ktoś zna to nie zarzuci nazwą ;]
A tak to temat można uznać za zamknięty.
Dzieki
Xaver
A znacie jakiś darmowy program który efektywnie i bez duzych deformacji konwertuje takie parametry? zn z avi do mpeg4?
Jak ktoś zna to nie zarzuci nazwą ;]
A tak to temat można uznać za zamknięty.
Dzieki
Xaver