elo czy ten problem występuje tylko u mnie?? gdy skocze jakiegos dropika to hak przezutki sie wygina, dzis zapomnialem go odgiac i w koncu sie zlamal. ALe wystarcza 2 wieksze skoki i hak jest bardzo mocno zgiety... Teraz nie wiem czy kupowac nowy czy dorobić sobie ze stali. Dodam ze byl mocno dokrecony i kolo tez mocno zapięte.
ale lancuch sie bardzo mocno skraca...
wyjmij damper i na "sucho" ugnij zawieche, zobacz co sie z przezutka wtedy dzieje. btw. u mnie taki problem nie wystepuje
nieno zaraz szlag mnie trafi... dzis kupiem nowy hak, zamontowalem... no i... oczywiscie pierdolnal po 3h jazdy :/
lancuch jest dlugi. wyjalem damper i zobaczylem jak to chodzi... przezutka prawie nie zienia polozenia a zreszta ma jeszce sporo miejsca... zeby nie bylo wszystko oczywiscie poradznie skrecone i zaciśniete....
moze jest tu ktos z wawy i ma zapasowy hak do krossa i mnie poratuje.. bo jutro święto i nigdzie nie kupie... place podwojnie :D
z tego co mi wiadomo to nie tylko ty masz taki problem... haki w FR2 i FR1 są cholernie miękkie;/ a najgorsze jest to, że gwarancja ich nie obejmuje... więc trochę kasy w to pójdzie...
To zguba tego rowerku..
Mój kumpel tego złamał od groma...
To nie jest żart: Wyciągnął hak i przerzutkę z roweru z Biedronki ( przerzutka SIS :) i jakiś universalny hak od niego ) malną hak i przerzutke czerwonym shprejem i jest zayebiscie :)
i uwzgledialicie gwarancje??? ma jeszce jedno pytanie. mam tego krossa na gwarancji ale wymienilem amor. czy ze sklepu wysylacie caly rower czy tylko uszkodzona czesc??
juz zalozony wlasnie taki pod ośke... juz kiedys do pitbula takie cos kombionwalem :d w piatek ide do slusarza moze dorobi taki sam jak orginalny tylko ze stali :)
stal to nie jest mądry pomysł. Lepiej dorobić z twardego aluminium. Hak ze stali nie będzie spełniał swojej funkcji - jest od tego żeby uszkodził się zamiast reszty tylnego trójkąta.
bot przypominający na gg o klikaniu w pajacyka:
[url]http://www.pajacyk.no-ip.pl[/url]
niestety haki są jakies durne;/ zniszczyłem już3 a ten co mam teraz jest mocno wygięty. dorób sobie hak stalowy u tokarza . będzie to troche wiecej niż 3 zł. ale sie opłaca. prędzej ci przerzutka pęknie niż hak :)
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
heh ten pod oske tez wyztrymal 2 dni. teraz rower stoi.. jutro kupie nowy hak i pojade do tokrza zeby dorobil z czegos cholernie twardego... a juz powoli zbieram na inna ramke.. ewentualnie piaste i przeutke hone :D